ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημοσκόπηση-κόλαφος για Biden> Και οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι λένε “όχι” στην υποψηφιότητα του

ΔΙΕΘΝΗ. - 7 Φεβ 2023 - 12:48

Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι ανησυχούν για την ηλικία του νυν προέδρου και τις ολοένα και πιο διαδεδομένες γκάφες και προβληματισμούς για την υγεία του

Όλο και περισσότεροι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία θητεία του Joe Biden ως προέδρου, καθώς μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλος και εκφράζουν, όλο και εντονότερες, ανησυχίες για την υγεία του.

Η υποστήριξη για τον 80χρονο Biden συνεχίζει να μειώνεται καθώς ξεκινά η προεδρική εκστρατεία για το 2024, αποκαλύπτει μια νέα δημοσκόπηση του Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research. Σύμφωνα με αυτήν, μόνο το 37% των Δημοκρατικών δηλώνουν ότι θέλουν ο Biden να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία -παρόλο που ο νυν πρόεδρος αφήνει κατά καιρούς να εννοηθεί ότι έχει κάθε πρόθεση να ξεκινήσει την προσπάθεια επανεκλογής του. Το ποσοστό αυτό δείχνει μια απότομη πτώση από το 52% λίγες εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.

Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους Αμερικανούς σε ηλικία ψήφου, μόνο το 22% λέει ότι ο Biden θα πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος, ποσοστό μειωμένο κατά 7% από την ίδια ερώτηση δημοσκόπησης που τέθηκε τον Οκτώβριο του 2022. Οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι που μίλησαν με το AP δήλωσαν ότι ανησυχούν για την ηλικία του νυν προέδρου και τις ολοένα και πιο διαδεδομένες γκάφες και ανησυχίες για την υγεία του.

Οι συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση του AP-NORC δείχνουν επίσης ότι πολλοί πιστεύουν πως ο Biden, που είναι ήδη ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ, γνωρίζει και ο ίδιος ότι η ηλικία και η φθίνουσα κατάσταση της υγείας του μπορεί να αποτελει σοβαρό μειονέκτημα και απόδειξη μειωμένης ικανότητας όσον αφορά τη θέση. Μάλιστα, πολλοί είναι επίσης και εκείνοι είπαν ότι θέλουν έναν νεότερο πρόεδρο και επικεντρώθηκαν στον βήχα του Biden, στο βάδισμά και στις συχνές γκάφες του.

«Ειλικρινά, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ μεγάλος», ανέφερε η 37χρονη ψηφοφόρος των Δημοκρατικών Sarah Overmnan από το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας στο AP. «Θα μπορούσαμε να εκλέξουμε κάποιον νεότερο για το Λευκό Οίκο».

Ο 35χρονος Ross Truckey από το Μίσιγκαν, ο οποίος δεν ψήφισε τον Donald Trump ή τον Biden το 2020, είπε για τον Αμερικανό πρόεδρο: «Η ηλικία του και πιθανώς η διανοητική του οξύτητα δεν είναι εκεί που θα ήθελα για τον ηγέτη της χώρας. Κατά καιρούς φαίνεται να είναι ένας γέρος που έχει περάσει στην περιόεδο της παρακμής του. Μερικές φορές αισθάνομαι λίγο οίκτο για τον τύπο που σπρώχνεται έξω μπροστά στα πλήθη».

Η φθίνουσα υποστήριξη προς τον Biden συγκεντρώνεται και γύρω από τους νεότερους ψηφοφόρους.

Μόνο το 23% των Δημοκρατικών κάτω των 45 ετών σήμερα λένε ότι ο Biden θα πρέπει να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, μια τεράστια πτώση από την ίδια δημοσκόπηση του Οκτωβρίου, η οποία είχε δείξει ότι το 45% μεταξύ της ίδιας ηλικιακής ομάδας ζητά μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο από τον νυν πρόεδρο.

Από την άλλη, το 49% όσων είναι 45 ετών και άνω δηλώνουν ότι θέλουν την επανεκλογή του Biden, ποσοστ΄λο που επίσης μειωμένο κατά 9% από την ίδια δημοσκόπηση που έγινε λίγες εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.

Η Linda Lockwood, Δημοκρατική και συνταξιούχος από το Κάνσας Σίτι του Κάνσας, είπε ότι δεν ανησυχεί τόσο για την ηλικία του Biden. «Φαίνεται να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση κατά τη γνώμη μου και αυτό το λέει μια 76χρονη γυναίκα», είπε η Lockwood. «Μπορεί να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί κατεβαίνοντας τα σκαλιά καθώς μεγαλώνουμε, αλλά αν ο εγκέφαλός εξακολουθεί να λειτουργεί, αυτό είναι το σημαντικό πράγμα».

Ήδη ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Biden απαντά διαρκώς σε ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία του, καθώς θα είναι 86 ετών στο τέλος της δεύτερης θητείας του ως πρόεδρος. Συχνά εργάζεται πολλές ημέρες συνεχόμενα, στέκεται όρθιος για ώρες, θυμάται τα ονόματα αγνώστων που συναντά ταξιδεύοντας και θέλουν να μοιραστούν μαζί του μια ιστορία για τη ζωή τους.

Ωστόσο, είναι μια αμερικανική πολιτική προσωπικότητα για μισό αιώνα, έχοντας εκλεγεί για πρώτη φορά στη Γερουσία εκπροσωπόντας το Ντέλαγουερ το 1972, και οι στιγμές που εμφανίζεται χαμένος στη σκηνή ή μπερδεύεται κατά τη διάρκεια ομιλιών μπορούν να τραβήξουν περισσότερη προσοχή από τις ίδιες τις πολιτικές του.

kourdistoportocali.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr