Αποκάλεσε αυτό που συνέβη στο Κρόκο αιματηρή και βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση. Επιπροσθέτως, ανακοίνωσε ότι η 24η Μαρτίου θα είναι ημέρα εθνικού πένθους για την Ρωσία.
«Όλοι όσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανθρώπους βρέθηκαν και συνελήφθησαν· κινούνταν προς την Ουκρανία, όπου ετοιμάστηκε ένα «παράθυρο» στην ουκρανική πλευρά για την διέλευση των συνόρων» πρόσθεσε ο Πούτιν.
«Θα αναγνωρίσουμε και θα τιμωρήσουμε τους πάντες. Είμαστε αντιμέτωποι με μια προετοιμασμένη μαζική δολοφονία του λαού μας».
«Είμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο με μια προσεκτικά, κυνικά σχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση, αλλά με μια προετοιμασμένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία ειρηνικών, ανυπεράσπιστων ανθρώπων».
«Βρέθηκαν και συνελήφθησαν και οι 4 άμεσοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, όλοι όσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανθρώπους. Προσπάθησαν να κρυφτούν και κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, τους ετοιμάστηκε παράθυρο από την ουκρανική πλευρά για να περάσουν τα κρατικά σύνορα. Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη ολόκληρης της βάσης συνεργών τρομοκρατών, εκείνων που τους παρείχαν μεταφορά, περιέγραψαν οδούς διαφυγής από το σημείο της επίθεσης, ετοίμασαν κρύπτες, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών» .






