• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Διαλύουν βήμα βήμα την Γερμανία: Η Πολωνία ζητά επίσημα 1,3 τρισ. και διεθνή διάσκεψη για τις πολεμικές επανορθώσεις – Καλεί και την Ελλάδα

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Νέο κτύπημα μετά την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream!

Επιβεβαιώνονται όλες οι πληροφορίες που είχαν δει τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και μήνες καθώς επίσημα πλέον η Πολωνία ζητά 1,3 τρισ πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία. Επιπλέον, η Βαρσοβία απαιτεί και Διεθνή Διάσκεψη για το θέμα καλώντας και άλλες χώρες οι οποίες πρέπει να αποζημιωθούν πχ Ελλάδα.

Είναι πλέον απορίας άξιο τι Γερμανία θα απομείνει. Η χώρα βρίσκεται ήδη χωρίς ενεργειακές πηγές μπαίνοντας σε ένα κύκλο αποβιομηχάνισης ενώ αν κληθεί να δώσει και τρισ. αποζημιώσεων τότε αναπόφευκτα θα μετατραπεί σε χώρα τρίτης κατηγορίας.

Το ακριβός αντίθετο ισχύει για την Πολωνία. Η χώρα μετατρέπεται σε απόρθητο φρούριο με κολοσσιαία εξοπλιστικά προγράμματα να τρέχουν σε όλους τους τομείς, διαθέτει πρόσβαση σε ενεργειακές πηγές και δείχνει ότι θα είναι η νέα μεγάλη δύναμη της Ευρώπης.

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών και επιτετραμμένος για θέματα πολεμικών επανορθώσεων, Αρκάντιους Μουλάρτσικ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο (6 και 7 Δεκεμβρίου).

Σύμφωνα με την Δήμητρα Κυρανούδη και την DW, από το Βερολίνο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Αρκάντιους Μουλάρτσικ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής Διεθνούς Διάσκεψης με όλες τις άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Η Πολωνία αυξάνει την πίεση προς τη Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις» αναφέρει το δίκτυο ZDF με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο (6 και 7 Δεκεμβρίου) του Πολωνού υφυπουργού Εξωτερικών και επιτετραμμένου για θέματα πολεμικών επανορθώσεων, Αρκάντιους Μουλάρτσικ.

Διαβάστε επίσης: Την διάλυση της Γερμανίας επιθυμούν οι ΗΠΑ: Aποζημιώσεις-μαμούθ 1,3 τρισ. ευρώ θα ζητήσουν οι Πολωνοί από το Βερολίνο για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο ίδιος άλλωστε έχει αναλάβει πρόσφατα τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας για τη διεκδίκηση από τη Γερμανία αποζημιώσεων ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες συγκεκριμενοποιήθηκαν από ειδική επιτροπή του πολωνικού κοινοβουλίου και έχουν επιδοθεί ήδη στο γερμανικό υπ. Εξωτερικών.

Οι τόνοι ανέβηκαν από την πολωνική πλευρά ήδη πριν από την επίσημη έναρξη της διήμερης επίσκεψης και τη συνάντησή του Αρκάντιους Μουλάρτσικ με την Γερμανίδα υφυπ. Εξωτερικών, αρμόδια για Ευρωπαϊκά Θέματα, Άννα Λούρμαν.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του Μουλάρτσικ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

«To ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων είναι για την Πολωνία θεμελιώδες» ανέφερε πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα:

«Η Γερμανία πλέον έχει μόνο μια επιλογή: είτε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Πολωνία είτε η Βαρσοβία να θέσει το θέμα σε όλα τα διεθνή fora: στον ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την ΕΕ».

Διεθνή Διάσκεψη ζητά η Βαρσοβία

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί και η εξής πολωνική πρόταση:

«Πέραν των διμερών συνομιλιών, θα πρέπει να διεξαχθεί και μια Διεθνής Διάσκεψη για το θέμα διότι αφορά πολλές άλλες χώρες».

Γεγονός είναι ότι εκτός από την Πολωνία και η Ελλάδα διεκδικεί αδιάλειπτα πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία, οι οποίες, όπως διατείνονται όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά παραμένουν ενεργές στο ακέραιο. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν υπάρξει ελληνικές αντιδράσεις στις δηλώσεις του Πολωνού υφυπ. Εξωτερικών.

Ο Αρκάντιους Μουλάρτσικ συνεχίζει:

«Δεν είναι δυνατόν η γερμανική κυβέρνηση να μην επιληφθεί του θέματος μέχρι τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές. Πρέπει να διεξαχθεί διάλογος διότι, σε διαφορετική περίπτωση, οι συνέπειες θα ήταν αρνητικές για τη γειτονία μας».

Σύμφωνα με το dpa ήδη πριν από δύο εβδομάδες η Πολωνία απέστειλε επίσημη διπλωματική νότα σε 51 χώρες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης κοινοποιώντας τις θέσεις της πάνω στο ζήτημα και «ζητώντας κατανόηση».

Η πολωνική πλευρά δεν δείχνει πάντως διατεθειμένη να ρίξει τους τόνους.

«Τίποτα κάτω από το χαλί» τόνισε ο Πολωνός υφυπουργός σχολιάζοντας την πάγια γερμανική θέση ότι το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων έληξε με τη συμφωνία 2 συν 4 του 1990.

Η Γερμανία ακολουθεί από τη δεκαετία του 1950 την πολιτική «της αποσιώπησης, της παραγραφής και της λήθης» αναφέρει χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο «για ανθρώπους στην Πολωνία που μια ζωή αναζητούσαν δικαιοσύνη και δεν τη βρήκαν» την ώρα που καταβάλλονται στη Γερμανία συντάξεις «σε πρώην στρατιώτες της Βέρμαχτ και μέλη των SS»

Nέο επίπεδο διεκδίκησης ή προεκλογικό όπλο του PiS;

Σύμφωνα με παρατηρητές στη Γερμανία, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τις γερμανοπολωνικές σχέσεις, πράγματι οι πολωνικές διεκδικήσεις περνούν πλέον σε ένα νέο επίπεδο ρίχνοντας στο τραπέζι επίσημα και το σενάριο της «διεθνοποίησης». Η Βαρσοβία, εκτιμούν, αυξάνει την πίεση προς τη Γερμανία χρησιμοποιώντας όλα τα διπλωματικά, νομικά και πολιτικά μέσα που διαθέτει.

Ωστόσο οι κινήσεις αυτές θα πρέπει να ιδωθούν υπό το πρίσμα (και) των επόμενων κρίσιμων βουλευτικών εκλογών, πιθανώς το επόμενο φθινόπωρο. Κορυφαίο θέμα στην ατζέντα του υπερσυντηρητικού PiS θα είναι οι πολωνικές διεκδικήσεις των 1,3 τρισ. ευρώ έναντι της Γερμανίας, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των Πολωνών θεωρούν ορθή τη διεκδίκησή τους.

Ταυτόχρονα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος διέπεται από «αντιγερμανικά» αισθήματα, κάτι που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το PiS. Μένει επίσης να φανεί τι στάση θα τηρήσει και η Ελλάδα στο ζήτημα αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,

Από την άλλη πλευρά, έγκυρες πηγές στο Βερολίνο, που θα έβλεπαν ίσως θετικά το ενδεχόμενο ενός «ειλικρινούς διαλόγου» με την Πολωνία, εκτιμούν ότι το ποσό των 1,3 τρισ. ευρώ είναι αντικειμενικά μη ρεαλιστικό υπό τις σημερινές συνθήκες. Τίθεται επίσης από ορισμένους το ζήτημα κατά πόσο ένας τέτοιος διάλογος με χώρες όπως η Πολωνία ή η Ελλάδα είναι όντως «ειλικρινής» και δεν αποτελεί απλώς και μόνο οπορτουνιστικό όχημα για οφέλη σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής.

Ενδιαφέρον πάντως έχει η επισήμανση του ιστορικού και μελετητή των πολωνικών (όπως και των ελληνικών) αξιώσεων για πολεμικές αποζημιώσεις, Καρλ Χάιντς Ροτ, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει στην DW τις πολωνικές διεκδικήσεις, χαρακτηρίζει την πολωνική κοινοβουλευτική έκθεση πραγματογνωμοσύνης «συμπαγή» από άποψη τεκμηρίωσης και «εξαιρετική ως προς την εικόνα που δίνει για το σύνολο των ζημιών που υπέστη η Πολωνία από τους ναζί, έχοντας απολέσει το 40% του ΑΕΠ της».

Εξίσου «συμπαγείς» χαρακτηρίζει μάλιστα και τις ελληνικές αξιώσεις, παρά τις διαφορές τους με τις πολωνικές ως προς το περιεχόμενο, το εύρος και τη μεθοδολογία στοιχειοθέτησής τους.

warnews247.gr
Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση
ΔΙΕΘΝΗ

Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση

by admin
3 ώρες ago
Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία

by admin
3 ώρες ago
Η εκπληκτική κατάρρευση της κλιματικής απάτης – τεκμηριωμένη
Slider

Η εκπληκτική κατάρρευση της κλιματικής απάτης – τεκμηριωμένη

by admin
3 ώρες ago
Η βρετανική κυβέρνηση ακύρωσε συνολικά το νέο εθνικό πρόγραμμα ψηφιακής ταυτότητας του Κιρ Στάρμερ, κόστους 1,8 δισ. λιρών.
Slider

Η βρετανική κυβέρνηση ακύρωσε συνολικά το νέο εθνικό πρόγραμμα ψηφιακής ταυτότητας του Κιρ Στάρμερ, κόστους 1,8 δισ. λιρών.

by admin
8 ώρες ago
Next Post
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (7/12/2022)

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (7/12/2022)

Β.Πούτιν: «Χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία μόνο ως έσχατη λύση»

Β.Πούτιν: «Χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία μόνο ως έσχατη λύση»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr