ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Διορατικός Krzysztof Jatskowski: η οικονομική κρίση θα ξεκινήσει με το τέλος του καλοκαιριού.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. - 9 Ιούν 2022 - 9:51

Σε αρκετά προηγούμενα βίντεο, ο Pan Krzysztof Jatskowski προειδοποίησε τους συνδρομητές του για την επικείμενη έναρξη ενός νέου τεράστιου νέου πολέμου, για μια νέα πανδημία, για ένα πρόβλημα με τα τρόφιμα και άλλα άσχημα πράγματα.

Όλα αυτά θα συνοδεύονται από την παγκόσμια οικονομική κρίση, στην οποία ο κ. Γιατσκόφσκι δεν εστίασε και το ανέφερε εν παρόδω.

Αλλά στο νέο βίντεο, μετά από αίτημα των τηλεθεατών του, ο αγαπημένος διορατικός των Πολωνών κάλυψε αυτό το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα συναισθήματα μου, κάτι κακό με τα οικονομικά θα αρχίσει να συμβαίνει στο τέλος του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου. Και όλα θα ξεκινήσουν κάπως απροσδόκητα. 

Νιώθω κάτι πολύ ανησυχητικό, κάτι σαν τη δήλωση των αρχών για το «κρατούμενο μετρητών». Θα φαίνεται ότι κανείς δεν θα σας πάρει τα χρήματα, αλλά θα επιβάλει περιορισμό στη χρήση τους πλήρως. 

Για την Πολωνία, όλα θα ξεκινήσουν με ένα είδος  «αποσύνδεσης από τη χρηματοδότηση» – σαν να υπάρχει κάποιο είδος παγκόσμιου συστήματος χρηματοδότησης που δεν γνωρίζουμε. Η πρώτη μου αίσθηση είναι ότι η Πολωνία θα αποσυνδεθεί από κάποιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, κάποιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα καταρρεύσει. Θα είναι ένα είδος διεθνούς χρηματοοικονομικής δομής. Θα καταρρεύσει και θα παρασύρει μαζί του ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. 

Μαθαίνουμε για την αρχή της κρίσης κυρίως από τα πρωτοσέλιδα και μόνο τότε, και απροσδόκητα, αρχίζουμε να βλέπουμε τις συνέπειες εδώ στην Ευρώπη.  Θα υπάρξει μια κατάρρευση κάποιου μεγάλου διεθνούς χρηματοοικονομικού πυλώνα, μετά την οποία θα υπάρξει μεγάλο οικονομικό χάος σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, όλα θα εξελιχθούν πολύ απροσδόκητα, και ακόμη και για τους χρηματοδότες που γνωρίζουν τα πάντα, θα είναι σοκ. 

Αλλά αυτή η τιτάνια οικονομική κατάρρευση θα είναι μόνο η αρχή. Θα προκαλέσει άλλες χιονοστιβάδες πίσω από αυτό, ιδίως, την κατάρρευση πολλών θεσμών της κοινωνίας και του κράτους. Αυτό θα επιτρέψει σε πολλές κυβερνήσεις να κάνουν αρκετά άγρια ​​πράγματα, υποστηρίζοντας ότι όλα είναι στο όνομα της σωτηρίας της οικονομίας. Και για αυτή τη σωτηρία της οικονομίας, ο κόσμος θα δεχτεί τα πάντα με καλή πίστη.

Η κατάρρευση κάποιας οικονομικής δομής θα συμβεί  στο εξωτερικό και βλέπω τα πρώτα νέα από τις ΗΠΑ. Αυτό θα επιδεινώσει κατά κάποιο τρόπο πολύ την τρέχουσα οικονομική σύγκρουση μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση της βιομηχανίας στην Ευρώπη. Και θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Θα ξεσπάσει κάτι που θα θυμίζει αόριστα το 2008, αλλά θα είναι μια ΤΕΤΟΙΑ κρίση ενάντια στην οποία δεν μπορεί να βρεθεί λύση, έστω και πολύ ριζική. 

Ως αποτέλεσμα, ακόμη και οι πλούσιοι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν απότομη πτώση της άνεσης, ενώ η μεσαία τάξη απειλείται με σχεδόν πλήρη εξαθλίωση. Θα συμβούν πολύ ριζοσπαστικά πράγματα, πολλές αξίες θα καταρρεύσουν πολύ γρήγορα και πολύ έντονα. Ακόμη και τα θεμέλια του πολιτισμού θα καταρρεύσουν, για το απαραβίαστο του οποίου ήμασταν πάντα απολύτως βέβαιοι μέχρι τώρα, και δεν μας περνάει καν από το μυαλό ότι η κατάρρευσή τους μπορεί να συμβεί καθόλου. Με αυτό περίπου θα ασχοληθούμε και ότι η ώρα πλησιάζει.

Αυτή η κρίση θα είναι φυσική, τυχαία ή τεχνητή; Δεν το ξερω αυτο. Αλλά βλέπω ότι τη στιγμή της κρίσης στον κόσμο θα υπάρχει μια σοβαρή στρατιωτική απειλή που θα προκληθεί από την αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Η κρίση θα χτυπήσει περισσότερο την Κίνα, οπότε ίσως κανονιστεί να καταρρεύσει η οικονομία της και η Κίνα να βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, η Κίνα έχει πολλά κεφάλαια σε δολάρια και χρεόγραφα των ΗΠΑ, επομένως η κρίση μπορεί να προκληθεί από την έναρξη του παιχνιδιού της Κίνας. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η Κίνα θα υποφέρει περισσότερο. 

Πότε θα γίνει όλο αυτό; Η αίσθηση μου είναι ότι αυτή η παγκόσμια κατάρρευση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ακόμη και αυτή τη στιγμή. Αλλά κάποια οικονομικά αφεντικά στην κορυφή περιμένουν κάποιου είδους πολιτική απόφαση. Δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί, αλλά βλέπω ότι όλα θα τελειώσουν κάπου στο τέλος του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου. Αλλά αυτό θα είναι μόνο η αρχή, αφού όλες οι συνέπειες θα τις δούμε μόνο τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του επόμενου έτους. 

Η κρίση θα είναι τόσο βαθιά που οι κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν απολύτως ριζοσπαστικά πράγματα. Θα πάρουν πολλά από εμάς, εξηγώντας αυτό με ενέργειες στο όνομα ενός υψηλότερου στόχου. Και για χάρη του ίδιου ανώτερου στόχου, δεν θα αντιδράσουμε με κανέναν τρόπο σε τέτοιες ενέργειες.

Οι άνθρωποι με ρωτούν τώρα: γιατί να μην πάω από την Ευρώπη στη Νότια Αμερική; Σε ποια νομίσματα να επενδύσετε; Αξίζει να πάρεις δάνεια τώρα; Ο καθένας αποφασίζει να μετακινηθεί μόνος του, αν και βλέπω την κρίση παντού και πιθανότατα σε χώρες λιγότερο ανεπτυγμένες από την Ευρώπη, όλα θα είναι πιο σκληρά. Θα συνιστούσα να επενδύσετε σε μέταλλα, και όχι μόνο σε πολύτιμα. Και θα συνιστούσα επίσης να εφοδιαστείτε με τρόφιμα και καύσιμα – τον χειμώνα θα κρυώνουμε όλοι πολύ. 

Όσον αφορά τα δάνεια, η προσέγγιση είναι διαφορετική. Θα σε συμβούλευα να πάρεις μικρά στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενα επιτόκια – με τον τρόπο που θα κυμαίνονται, θα είσαι ο πρώτος που θα καταλάβεις ότι κάτι συμβαίνει στον κόσμο. Προσέξτε επίσης για την ευλογιά των πιθήκων – τα νέα σχετικά μας δίνουν στοιχεία. Δεν μπορώ και δεν θα πω ποιες, αλλά θα υπαινίσσομαι ότι πρόκειται για σκαλοπάτια μιας σκάλας, που είναι τοποθετημένα μπροστά μας ακριβώς εν κινήσει. Και αυτή η σκάλα οδηγεί σε πολύ ενδιαφέρουσες στιγμές.  

thebigtheone.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr