ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Διπλωματικός «πόλεμος» για το casus bell– Ο Τσίπρας απαντά στον Τσαβούσογλου

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 23 Οκτ 2018 - 20:18
Loading...

Διπλωματικός πόλεμος μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά το σκηνικό έντασης που έστησαν οι Τούρκοι με αφορμή τις ανακοινώσεις για την αιγιαλίτιδα ζώνη και την πρόθεση για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, αλλά και του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, απάντηση έδωσε και ο Αλέξης Τσίπρας ως νέος υπουργός Εξωτερικών.

«Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η σχετική απόφαση για επέκταση εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα, η οποία έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει. Το δικαίωμα αυτό ισχύει απαρεγκλίτως και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ή υπό διαπραγμάτευση με τρίτους. Το αυτό ισχύει ασφαλώς για όλη την επικράτεια.

Αυθαίρετες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου και απειλές βίας από την πλευρά της Τουρκίας, όπως και η αμφισβήτηση των νομίμων δικαιωμάτων της χώρας μας, ούτε αλλάζουν το γεγονός αυτό, αλλά ούτε συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γενηματάς, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ.

veteranos.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter