ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Διψούν όχι μόνο για αίμα αλλά και για ενέργεια. Το περιθώριο των ελιγμών τους 3- 4 μήνες.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΒΑΡΔΑΚΑΣ. - 13 Οκτ 2017 - 9:06
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Το πρώτο τουρκικό γεωτρύπανο είναι πραγματικότητα και έρχεται από την Κορέα , αν δεν γίνει μέχρι τότε  της Κορέας. 

Ακούγοντας τις αυλές που περιβάλουν πρόσωπα ,τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα. 

Όταν μιλάει η ΑΥΛΗ του σουλτάνου 

« Ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός ενέργειας και Φυσικών πόρων Berat  Albayrak, δήλωσε με στόμφο ότι η Τουρκία με την ενεργοποίηση και του  δεύτερου πλοίου  σεισμικών ερευνών στην  Μαύρη Θάλασσα,  κατέχει  ηγετικό ρόλο, κυρίως στην Μεσόγειο και φυσικά στο Αιγαίο. 

Ο ίδιος τόνισε ότι «στο Αιγαίο το 2018, θα γίνει η πρώτη γεώτρηση διότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα φυσικού αερίου». 

« Μιλώντας σε ξενοδοχείο στην  Αντάλια σε συμπόσιο που ξεκίνησε χθες και θα τελειώσει  σήμερα , ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων , απάντησε σε ερωτήματα. 

Ο υπουργός Μπεράτ Albayrak, είπε ότι η μαζική χρήση φυσικού αερίου στην χώρα του  αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του τουρκικού ενεργειακού χαρτοφυλακίου, ενώ 50 εκατομμύρια πολίτες θα επωφελούνται πλέον από την χρήση του . 

Ο Albayrak εκφράζοντας τα σχέδια του  δήλωσε: 

«Φέτος σε πάνω από 100 νομούς  θα πάμε  φυσικό αέριο σε 200-250 περιοχές μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Θα καλύψουμε ανάγκες το επόμενο έτος σε 81 επαρχίες στο  σύνολο του πληθυσμού και ελπίζουμε ότι 50 εκατομμύρια πολίτες μας θα επωφεληθούν της χρήσης του φυσικού αερίου. 

Υπάρχει ένα σοβαρό αίτημα με ορίζοντα το φυσικό αέριο. Αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για τα διάφορα στρατηγικά βήματα που απαιτούν μεγάλες  αποστάσεις με βάση την ποικιλομορφία των πόρων». https://www.pentapostagma.gr/ 

12 Οκτωβρίου 2017 

Όταν ομιλούν οι γεωστρατηγικές αυλές μέσω των ΜΜΕ στις ΗΠΑ. 

« Άρθρο κόλαφος για τον Ερντογάν από τον  Abraham Thicke στο   washingtonhattius.com. “Η Τουρκία εισήλθε στην ομάδα των χωρών που οι Αμερικανοί απαγορεύονται να επισκέπτονται. Αυτές οι χώρες είναι το Τσαντ, το Ιράν, η Λιβύη, η Βόρεια Κορέα, η Συρία, η Υεμένη και η Βενεζουέλα, της οποίας ο Πρόεδρος ήταν προσκεκλημένος του Erdoğan. Ο Kim Jong-Un μπορεί να έχει ξεκινήσει μαθήματα στην  Τουρκία”! 

Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή την τελευταία κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ»  http://www.militaire.gr 

12 Οκτωβρίου 2017 

Όταν ομιλεί ο ίδιος ο σουλτάνος 

«Θα είμαι σαφής, ο άνθρωπος που το προκάλεσε όλο αυτό είναι πρέσβης εδώ. Είναι απαράδεκτο για της ΗΠΑ να θυσιάζουν ένα στρατηγικό εταίρο επειδή ένας πρέσβης δεν ξέρει τη θέση του» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, και συμπλήρωσε: «Δεν σας χρειαζόμαστε».   

Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική και για τη «στήριξη» των ΗΠΑ στους Κούρδους μαχητές αλλά και την «υπόθαλψη του τρομοκράτη» Φετουλάχ Γκιουλέν. Μιλώντας σε περιφερειακούς κυβερνήτες στην Αγκυρα, ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θυσιάζει χρόνια φιλίας με την Τουρκία.  

Το αμερικανικό CNN μεταδίδει ότι η ομιλία αυτή του Τούρκου προέδρου καταστρέφει κάθε ελπίδα για γρήγορη επίλυση της κρίσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών.»  Πηγές: Reuters, CNN http://www.iefimerida.gr/ 

12 Οκτωβρίου 2017 

Το πρώτο τουρκικό γεωτρύπανο είναι πραγματικότητα και έρχεται από την Κορέα , αν δεν γίνει μέχρι τότε  της Κορέας. 

Η είδηση δημοσιεύεται σε τουρκικά ΜΜΕ. 

Το γεωτρύπανο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ονομάζεται DeepSea Metro 2 και αγοράστηκε έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Συμπέρασμα 

Η τουρκία διψάει από ενέργεια , το πλιάτσικο στα « καλά χρόνια»  που υποστήριζε το ISIS μέσω των ενεργειακών πεδίων του Κιρκούκ και της Μουσούλης τελείωσε δίχως επιστροφή. 

Εκεί αναδύεται άλλος ενεργειακός παίκτης , οι Κούρδοι. 

Ο Turkish Stream θέλει ακόμα πολύ για να φτάσει Κωνσταντινούπολη. 

Στην Κωνσταντινούπολη η πίεση της διανομής του φυσικού αερίου ελαττώθηκε περαιτέρω, σε πολλές λαικές συνοικίες υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. 

Ο τούρκος διψάει… 

Βραχυπρόθεσμη λύση για αυτόν είναι τα πετρέλαια της Θάσου- Σαμοθράκη ( Μπάμπουρας- Λαδοξέρα)   εφάμιλλης ποιότητας με εκείνα της Σαουδικής Αραβίας και σε μικρό βάθος. 

Μεσοπρόθεσμη λύση για την ενεργειακή ανεπάρκεια των τούρκων είναι  το Φυσικό Αέριο στην Μεσογειακή Λεκάνη Αρχιπελάγους Αιγαίου- Κύπρου. 

Ποιος μίλησε ότι θα φτάσουμε και θα εισέλθουμε  στο 2018 αισίως; 

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους Αγίους του. 

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…