ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δορυφόροι, ρομπότ, λέιζερ, υπερηχητικά αεροπλάνα και άλλα υψηλής τεχνολογίας όπλα: Ο Πούτιν θέλει ο ρωσικός στρατός να …

ΔΙΕΘΝΗ. ΡΩΣΙΑ. - 22 Νοέ 2019 - 22:50
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

… ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε μελλοντική πρόκληση.

Ο Ρωσικός στρατός θα ξεπεράσει όλα τα sci-fi, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να λέει ότι το σχέδιο για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι το 2033 θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ΑΠ και τα όπλα που βασίζονται σε «νέες φυσικές αρχές».

Με την εισαγωγή ολόκληρης σειράς όπλων τελευταίας τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η
Ρωσία « είναι σε θέση να κάνει ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με τις άλλες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Παρασκευή.

Ο αριθμός των νέων όπλων και υλικού που κατέχουν οι ένοπλες δυνάμεις και το Ναυτικό της χώρας είναι σήμερα πάνω από 68%, ανέφερε, προσθέτοντας ότι πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον στο 70% και να διατηρηθούν σε αυτό το επίπεδο.

Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη του ρωσικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος μέχρι το 2033 θα εγκριθεί το προσεχές έτος, ώστε η Ρωσία να παραμείνει μπροστά από τους αντιπάλους της, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Η έμφαση στο σχέδιο πρέπει να τεθεί σε «προηγμένα όπλα υψηλής ακρίβειας και μέσα αεροδιαστημικής άμυνας, την ενεργό χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού “, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Η Ρωσία απαιτεί αυτά τα φουτουριστικά όπλα επειδή “ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και απειλές”, ενώ οι στρατιωτικές τεχνολογίες αναπτύσσονται ταχύτατα, προβλέποντας αυστηρότερο ανταγωνισμό στην περιοχή, εξήγησε ο Πούτιν.

«Η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συνθήκη INF [που απαγορεύει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία από γηπεδούχου στην Ευρώπη επίγειων πυραύλων με ένα εύρος μεταξύ 500 χιλιομέτρων και 5.500 χιλιομέτρων] κάτω από ένα επινοημένο πρόσχημα έχει γίνει ένα σημαντικό πλήγμα για το σύστημα ελέγχου των εξοπλισμών.» Η Ρωσία πρέπει να να είναι σε θέση να προβλέψει τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κίνηση στη διεθνή κατάσταση και να προσαρμόσει αναλόγως το στρατιωτικό της δυναμικό.

Η συγκέντρωση του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα και οι “προσπάθειες στρατιωτικοποίησης του διαστήματος” αποτελούν επίσης αιτία για σημαντικές ανησυχίες, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΡΑ

Η Ρωσία έχει ήδη δοκιμάσει με επιτυχία το υπερυψωμένο ανεμοπλάνο της Avangard, το οποίο ξεκινά από πυροσβεστικά αεροσκάφη ICBM. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι αυτή η τεχνολογία πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους. Οι υπερηχητικοί πυραύλοι Kinzhal, οι οποίοι εκτοξεύονται από αεροσκάφη, έχουν επίσης παρουσιαστεί στο κοινό. Αυτά τα όπλα λέγεται ότι είναι σε θέση να παρακάμψουν τυχόν υφιστάμενες αερομεταφορές, λόγω του ότι ταξιδεύουν πέντε φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου. Οι εργασίες στο υπερυψωμένο σύστημα Zircon με βάση το πλοίο βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ένα από τα όπλα, βασισμένο σε νέες φυσικές αρχές, είναι το σύστημα λέιζερ Peresvet, το οποίο ξεκίνησε δοκιμές με τον στρατό πέρυσι. Το υλικό είναι εξαιρετικά ταξινομημένο, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή παρεμπόδισης ή να εξουδετερώσει τους στόχους του εχθρού, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κρουζ και των δορυφόρων σε τροχιά.

Η συναρμολόγηση των σειριακών μαχητικών πτήσης πέμπτης γενιάς Su-57 ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος. Το προηγούμενο αεροσκάφος χρησιμοποιεί ενεργά το AI και περιγράφηκε ακόμη και ως “ένα πεντανόστιμο ρομπότ”. Πριν από μερικούς μήνες, μια δοκιμαστική έκδοση του Su-57 πραγματοποίησε μια θεαματική κοινή πτήση με το νέο Ρωσικό κύλινδρο,το Okhotnik, με το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επιτήρηση και αποστολές επίθεσης.

https://www.rt.com/russia/474119-putin-laser-drone-robot-hypersonic/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…