• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΥΓΕΙΑ

Δραματική έκκληση Γουργουλιάνη: Κάνει κακό το lockdown! Βγάλτε τον κόσμο έξω

5 έτη ago
in ΥΓΕΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων που ζητούν από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στο αναποτελεσματικό lockdown και να αφήσει τον κόσμο να βγει έξω, μία από αυτές είναι και του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας είναι σαφής, όπως τονίζει ο κόσμος πρέπει να βγει έξω, καθώς εγκλεισμός τροφοδοτεί τον ιό, αντί να τον αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα μέτρα που ελήφθησαν και η πολυνομία των διατάξεων δημιούργησαν ψευδαίσθηση προστασίας, επί της ουσίας όμως μετέφεραν την πανδημία μέσα στα σπίτια.

Μιλώντας στον «Ταχύδρομο» ο καθηγητής λέει ότι είναι πλέον προφανές πως οι πολίτες, μετά από έναν χρόνο περιοριστικών μέτρων με διαφορετική ένταση κατά περιόδους, παρουσιάζουν σημάδια έντονης κόπωσης, γεγονός που δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο από όσους καλούνται να λάβουν αποφάσεις σε επιστημονικό, όπως και σε πολιτικό επίπεδο.

Στην κατεύθυνση αυτή θεωρεί ότι το lockdown πρέπει όχι απλά να χαλαρώσει, αλλά να καταργηθεί και αντί καραντίνας ο κόσμος να βγει έξω. «Είναι ανώφελο να περιορίζεται ο κόσμος μέσα στο σπίτι. Επιμένω να το λέω από τις αρχές Ιανουαρίου, πως αυτό θα προκαλέσει κακό. Ήδη η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι μεγάλη σ’ όλες τις πόλεις. Το διαπιστώνουμε καθημερινά οι γιατροί από τις νοσηλείες. Το μήνυμα στους έχοντες την ευθύνη των αποφάσεων πρέπει να είναι ένα: Βγάλτε τον κόσμο έξω», παρατηρεί ο καθηγητής.

Νέα αντίληψη αντί της χαλάρωσης των μέτρων

Συνεχίζοντας ο κ. Γουργουλιάνης αναφέρει πως το «αντίδοτο» στη χαλάρωση των μέτρων που έχει γίνει κυρίαρχο θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες, είναι ο ασπασμός μίας νέας αντίληψης. Σε αυτό το σκεπτικό επικαλέστηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την ανάρτηση που έκανε δημόσια ο ίδιος, τηρώντας αποστάσεις από αυτή τη δημόσια συζήτηση περί αποσυμπίεσης και χαλάρωσης.

«Τους τελευταίους μήνες ζήσαμε το ακορντεόν λεπτομερών, πολύπλοκων με σχεδόν καθημερινές εξειδικεύσεις μέτρων, με μεταβολές από την αυστηρότητα στη χαλάρωση, με ταχεία επαναφορά. Τώρα νομίζω, φάνηκε ότι όσοι πρότειναν αυτά τα μέτρα άλλα και εμείς που κληθήκαμε να τα εφαρμόσουμε, ζήσαμε την ψευδαίσθηση προστασίας, που όμως μετέφεραν την πανδημία στα σπίτια, ενδοοικογενειακά, όπως τώρα αναγνωρίζεται σχεδόν από όλους επίσημους φορείς και επιστήμονες.

Επομένως τώρα δεν χρειάζονται νέα «ευρηματικά» μέτρα χαλάρωσης στην ίδια κατεύθυνση αλλά νέα αντίληψη. Δηλαδή λιτές σαφείς οδηγίες στην κατεύθυνση της ασφαλούς διαβίωσης για όσο γίνεται περισσότερες ώρες στη φύση, όπως μέτρα διευκόλυνσης των οικογενειακών ή ακόμα και των επαγγελματικών εκδηλώσεων αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, οργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών των παιδιών μας σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα, ελεύθερη πρόσβαση σε εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες», προκρίνει ως ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο καθηγητής.

«Αυτή η συγκεκριμένη κατεύθυνση των μέτρων άμεσης αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής μετάδοσης μαζί με την εύκολη πρόσβαση στα γρήγορα τεστ που τώρα είναι διαθέσιμα και πολύ εύστοχα διευκολύνεται η χρήση τους αλλά και η επιτάχυνση των εμβολιασμών που αναμένεται τους επόμενους μήνες, μαζί με την ανοσία που αποκτήθηκε σε κάποιο ποσοστό του πληθυσμού από τα προηγούμενα πανδημικά κύματα θα μας προετοιμάσουν από τώρα για ένα εξαιρετικό ελληνικό καλοκαίρι», εκτιμά ακόμη ο κ. Γουργουλιάνης.

Τα γρήγορα rapid test που ξεκινούν τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με τον καθηγητή θα συμβάλλουν ώστε να περιοριστεί η διασπορά αφενός. Αφετέρου θα γίνεται έγκυρη διάγνωση στον «θετικό» για να μπορεί να απομονωθεί άμεσα, πριν καταστεί φορέας μετάδοσης του ιού και σ’ άλλους.

Άνοιγμα της εστίασης πριν το Πάσχα

Ο καθηγητής είναι κατηγορηματικός ότι η εστίαση θα πρέπει να ανοίξει πριν από το Πάσχα. Το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται δίνει τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο, αρχικά σε εξωτερικούς χώρους, όπως λέει.

«Αντί να συνωστίζονται οι πολίτες από δωμάτιο σε δωμάτιο, είναι προτιμότερο να ανοίξει η εστίαση. Υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα που μπορούν να διασφαλίσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων με υποδειγματικό τρόπο. Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε επιπρόσθετα στην προσπάθεια αποσυμπίεσης του κόσμου που αναζητά τρόπους για να αποφορτιστεί».

Προτείνει επιδότηση γυμναστηρίων

Συνεχίζοντας ο ίδιος επισημαίνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει πλέον να αναζητήσει τρόπους που θα ενισχύουν την παρότρυνση προς τους πολίτες για παραμονή εκτός σπιτιού περισσότερες ώρες. «Μία πολύ ωραία σκέψη θα ήταν να επιδοτηθούν τα γυμναστήρια που είναι πολλούς μήνες κλειστά, για να διοργανώνουν ημερήσια προγράμματα άσκησης για τους πολίτες έξω στην ύπαιθρο. Ο κόσμος θα αγκάλιαζε μία τέτοια δράση διότι θα συνέβαλε σημαντικά στην ψυχική αποφόρτιση».

«Αντέχει ακόμη η Θεσσαλία»

Ο κ. Γουργουλιάνης, σχολιάζοντας τα χαρακτηριστικά που έχει η πανδημία σε τοπικό επίπεδο, τονίζει ότι σε επίπεδο Θεσσαλίας, δυσκολότερη είναι η κατάσταση στη Λάρισα εξαιτίας και των πρόσφατων σεισμών συγκριτικά με Βόλο και τις άλλες πόλεις.

Διατυπώνει την άποψη ότι σε γενικές γραμμές η κατάσταση στα νοσοκομεία φαίνεται πως προς το παρών είναι διαχειρίσιμη και απεύχεται επανάληψη των ημερών του Νοεμβρίου, όπου δοκιμάστηκαν οι κλινικές λόγω της συσσώρευσης ασθενών.

«Σ΄ ό,τι αφορά στις μεταλλάξεις και αν τις καλύπτει ο εμβολιασμός, η εικόνα που έχουμε τουλάχιστον από τα τέσσερα εμβόλια που έχουν δοκιμαστεί είναι ότι πιάνουν την βρετανική μετάλλαξη, που ως μεταδοτικότερη φαίνεται ότι επιβίωσε» πρόσθεσε.

Τέλος αναφορικά με το Πάσχα που βρίσκεται μπροστά μας ο κ. Γουργουλιάνης εκφράζει την εκτίμηση ότι φέτος τα δεδομένα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με αυτά που είχαμε πέρυσι και ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες να γιορτάσουν παραδοσιακά, τηρώντας ασφαλώς τη χρήση μάσκας, τις αποστάσεις και αποφεύγοντας τον μεγάλο συνωστισμό.

crashonline.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ν.Γουλφ: «Τα εμβόλια covid-19 προκάλεσαν μαζική ύπνωση και βλάβη στον εγκέφαλο» (βίντεο)
ΥΓΕΙΑ

Ν.Γουλφ: «Τα εμβόλια covid-19 προκάλεσαν μαζική ύπνωση και βλάβη στον εγκέφαλο» (βίντεο)

by admin
3 ώρες ago
O Daily Telegraph, παρουσιάζει τον Ελέφαντα στο Δωμάτιο. Ανθρώπους που έμειναν ανάπηροι από τα εμβόλια COVID-19 όπως η 36χρονη Nikola Brindley
ΥΓΕΙΑ

O Daily Telegraph, παρουσιάζει τον Ελέφαντα στο Δωμάτιο. Ανθρώπους που έμειναν ανάπηροι από τα εμβόλια COVID-19 όπως η 36χρονη Nikola Brindley

by admin
1 ημέρα ago
Το Τσιμπούρι-Φάντασμα που Προκαλεί Ισόβια Αλλεργία στο Κρέας: Φυσικό Φαινόμενο ή Γενετικά Τροποποιημένο Όπλο;
ΥΓΕΙΑ

Το Τσιμπούρι-Φάντασμα που Προκαλεί Ισόβια Αλλεργία στο Κρέας: Φυσικό Φαινόμενο ή Γενετικά Τροποποιημένο Όπλο;

by admin
2 ημέρες ago
Ο Jeremy Clarkson και ο πρώην πρωθυπουργός David Cameron δοκιμάζουν μία νέα θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη ο οποίος εμφανίστηκε αφού οι δύο έλαβαν τα εμβόλια COVID-19
Slider

Ο Jeremy Clarkson και ο πρώην πρωθυπουργός David Cameron δοκιμάζουν μία νέα θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη ο οποίος εμφανίστηκε αφού οι δύο έλαβαν τα εμβόλια COVID-19

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Μετά τους ομοφυλόφιλους και οι σατανιστές προσβάλλουν το εθνικό σύμβολο

Μετά τους ομοφυλόφιλους και οι σατανιστές προσβάλλουν το εθνικό σύμβολο

Απρέπεια στην υποδοχή του Ρώσου πρωθυπουργού Μ.Μισούστιν: Αντί για χέρι του έδωσαν αγκώνα! (βίντεο)

Απρέπεια στην υποδοχή του Ρώσου πρωθυπουργού Μ.Μισούστιν: Αντί για χέρι του έδωσαν αγκώνα! (βίντεο)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr