ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δώστε νόημα, περιεχόμενο και ταυτότητα στην ημέρα του ξεσηκωμού… Διαφορετικά δεν πρόκειται να έρθει

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. - 20 Απρ 2016 - 19:18
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Μια ακόμη ολομέτωπη επίθεση που στοχοποιεί ολόκληρη την κοινωνία, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με αιχμή το ασφαλιστικό και το φορολογικό, κι αυτό πριν ακόμη ολοκληρωθεί και τυπικά το θέατρο της «επαναδιαπράγμευσης»…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κι ενώ το κατοχικό σφυροκόπημα συνεχίζεται ανελέητο, η χώρα βουλιάζει από τις συνέπειες της εγκληματικής διαχείρισης του λαθρομεταναστευτικού, και την ίδια στιγμή τα φοβικά σύνδρομα και οι ανεπίτρεπτοι συμβιβασμοί, αναγορεύονται σε επίσημη εθνική στάση, απέναντι στη διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, που όλα δείχνουν ότι θα πυροδοτήσει εξελίξεις απρόβλεπτες μέσα στην επόμενη περίοδο.

Η κοινωνία στο σύνολό της είναι καθηλωμένη στον καναπέ, ανίκανη να συνειδητοποιήσει τη φυσιογνωμία της επόμενης μέρας, και πάντως απρόθυμη και σίγουρα χωρίς έμπνευση που να την καταστήσει ικανή να χειραφετήσει τα βήματα και τη ζωή της.

Οι συμπληρωματικές δυνάμεις σ ένα καθολικά υποταγμένο πολιτικό σύστημα, αντιπολιτεύονται στη βάση των μεθόδων της διαχείρισης, χωρίς να επιχειρούν να θέσουν σε αμφισβήτηση την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Και βεβαίως υπάρχει το ΚΚΕ, το οποίο προσπαθεί να ανασυντάξει το κίνημα στη λογική της πεπατημένης.

Μέσα στη μοναδικότητά του όμως είναι τελικά πολιτικά ανεπαρκέστατο, και αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της διαπίστωσης, είναι η επτάχρονη εμπειρία της καθολικής αποσύνθεσης, της γενικευμένης δυστυχίας, των 10.000 δολοφονιών, της συνολικής ανατροπής των κεκτημένων και της αντικατάστασης του όποιου εθνικού θεσμικού πλαισίου με κατοχικά διατάγματα, μέσα σε ένα πλήρως απαξιωμένο κοινοβούλιο που έχει μετατραπεί σε βιομαχανία ελληνοποίησής τους.

Στην Ελλάδα κύριοι έχουμε Κατοχή.

 

Όχι ένοπλη αλλά πάντως Κατοχή. Μια Κατοχή που δεν υπάρχει λόγος να καταστεί ένοπλη, όσο το κατοχικό κεκτημένο εδραιώνεται, και όσο υπηρετείται απρόσκοπτα από τα ελληνόφωνα προσκυνημένα ανδρείκελα που την υπηρετούν, βιάζοντας το εθνικό Σύνταγμα και τσακίζοντας την Ελληνική κοινωνία.

 

Στην Ελλάδα έχουμε Κατοχή, και αυτό βεβαίως δεν τροποποιεί τη φυσιογνωμία του κοινωνικοπολιτικού συστήματος που ήταν και παραμένει Καπιταλιστικό. 

 

 

Στην Ελλάδα κύριοι έχουμε πολιτικούς που προσκύνησαν και προσυπέγραψαν υποταγή, σε μια άλλη κυριαρχία.

Έχουμε ανδρείκελα που δεσμεύτηκαν ενυπόγραφα να προσκυνούν και να υπακούουν μια άλλη εξουσία που εδρεύει εκτός της Ελληνικής επικράτειας και εκπροσωπεί συμφέροντα που δεν είναι εθνικά.

Έχουμε ανδρείκελα που όχι μονάχα φέσωσαν τον τόπο με ένα πρωτοφανές δημόσιο χρέος… Όχι μονάχα φρόντισαν να διευκολύνουν τους σημερινούς εκβιαστές της χώρας, να απαλλαγούν από το τοξικό φορτίο αυτού του χρέους…

 

Αλλά προσυπέγραψαν και θεσμικό πλαίσιο το οποίο αλυσοδένει ασφυκτικά τη χώρα, ώστε πρακτικά καθιστά δύσκολη την εφαρμογή πρακτικών μονομερούς αμφισβήτησης και διαγραφής του Κατοχικού χρέους.

 

Στην Ελλάδα κύριοι έχουμε οργανωμένο εποικισμό σε ολόκληρη την επικράτεια, από εισβολείς αμφιλεγόμενων προθέσεων και αμφιβόλων προτεραιοτήτων.

Έναν εποικισμό στα πλαίσια του οποίου κλιμακώνεται επικίνδυνα μια ανεξέλεγκτη προκλητικότητα, που στοχοποιεί σταδιακά Έλληνες πολίτες, κρατικές υποδομές, ακόμη και τους ίδιους τους μηχανισμούς εξουσίας.

Στην Ελλάδα κύριοι, στο Αιγαίο τα πράγματα παίρνουν μια επικίνδυνη τροπή, η οποία δυστυχώς επεκτείνεται και στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, ανδρείκελα ταπεινωμένα που δεσμεύονται με υπογραφές της ντροπής, είναι καταδικασμένα να παραδέρνουν στην ατολμία, στα φοβικά σύνδρομα σε απερίσκεπτες πρακτικές που δημιουργούν νέα επικίνδυνα τετελεσμένα σε βάρος της χώρας.

Γίνεται λοιπόν φανερό, ότι κάθε κινηματική δράση, είναι καταδικασμένη να ακολουθεί αμυντική ατζέντα, απαντητική στη συντονισμένη επίθεση, και εκ των πραγμάτων καταδικασμένη να καταμετρά απώλειες και να αδυνατεί πρακτικά να καταγράψει νίκες.

Γίνεται φανερό, πως αν η όποια κινηματική δράση, δε συνδυαστεί με εθνική πολιτική στόχευση ικανή να εμπνεύσει και να συνεγείρει, ικανή να απαιτήσει ανατροπή του κατοχικού κεκτημένου, την ενεργοποίηση των προβλεπομένων περί εσχάτης προδοσίας όλων αυτών που με τις υπογραφές του αλυσόδεσαν τη χώρα και στο δίκαιο του χρέους και στο καθεστώς της συνολικής υποταγής, ο κατήφορος δε θα ανακοπεί… Η κατάσταση δε θα ανατραπεί… Η χώρα δε θα αποφύγει τη μοιραία συνάντηση με τις μαύρες επόμενες μέρες που έρχονται.

Υποδείξτε μας αυτό το δρόμο… Και οργανώστε τη μεγάλη μέρα του ξεσηκωμού, κι ελάτε να συζητήσουμε τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει ο καθένας μας γι αυτή τη σπουδαία ημέρα.

“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ”

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…