ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Είναι πλέον βέβαιη η ημέρα που η χρηματοπιστωτική αγορά θα καταρρεύσει.

ΔΙΕΘΝΗ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 2 Αυγ 2022 - 19:17

Μετά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, όταν άρχισαν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, όταν τα κράτη άρχισαν να τυπώνουν τους πρώτους τόνους χρήματος για να μοιράζουν δωρεάν παροχές στους απομονωμένους πολίτες, εμφανίστηκαν και οι πρώτες δειλές προβλέψεις των οικονομολόγων, που υπόσχονταν ότι δεν θα είχε καλό τέλος.

Από εκεί και πέρα, η κατάσταση της οικονομίας και του ελλείμματος συνέχισε να μεγαλώνει, επιδεινούμενη από άλλα προβλήματα, και μέχρι το καλοκαίρι του 2022 ακούστηκαν προφητικές φωνές που υπόσχονταν ακόμη και επανάληψη της Μεγάλης Ύφεσης του 1929 ή κάτι χειρότερο. Κανείς δεν μπορούσε ακόμη να προβλέψει την ημερομηνία της κατάρρευσης, εκτός, φυσικά, από τον κ. Krzysztof Jackowski, τον αγαπημένο μάντη της Πολωνίας, ο οποίος υποσχέθηκε τα πάντα τον Σεπτέμβριο.

Τώρα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτή τη διορατική υπόσχεση με εγγύηση 95-99% και μπορούμε ακόμη και να ονομάσουμε την ημέρα που όλα θα καταρρεύσουν. Τα πάντα θα καταρρεύσουν μεταξύ 7 Σεπτεμβρίου 2022 και 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Ποιοι είναι οι λόγοι για να το πιστεύετε αυτό; Ας πάρουμε μια μικρή ιστορική προοπτική.

Το τελευταίο παγκόσμιο οικονομικό σοκ που έριξε ολόκληρο τον κόσμο στα τάρταρα ήταν η κατά 50% κατάρρευση του κινεζικού χρηματιστηρίου. Αυτό συνέβη στις 24 Αυγούστου 2015 και μόνο από θαύμα δεν κατέρρευσε μετά από αυτό ούτε η Κίνα ούτε η παγκόσμια οικονομία.

Το επόμενο χρηματιστηριακό σοκ (με αντίστροφη σειρά) ήταν η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, η οποία ξεκίνησε με την κρίση των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, τις χρεοκοπίες των τραπεζών και την πτώση των τιμών των μετοχών, προετοιμάζοντας το έδαφος για την παγκόσμια οικονομική κρίση που αργότερα ονομάστηκε “Μεγάλη Ύφεση”.

Στη συνέχεια, με αντίστροφη σειρά, ακολούθησαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ και η επακόλουθη πτώση του αμερικανικού χρηματιστηρίου κατά 37%, μετά την οποία η παλίρροια άρχισε να κυλάει σε όλο τον κόσμο.

1994 – η κρίση στην αγορά ομολόγων με την επική ονομασία Great Bond Massacre, δηλαδή η Μεγάλη Σφαγή των Ομολόγων. Ήταν μια εντελώς ανεξήγητη και ξαφνική κατάρρευση της αγοράς κινητών αξιών στις ανεπτυγμένες χώρες, η οποία ξεκίνησε από την Ιαπωνία και στη συνέχεια επηρέασε τους πάντες.

Η 19η Οκτωβρίου 1987 είναι η ημέρα κατά την οποία ο βιομηχανικός δείκτης ομολόγων Dow Jones σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση όλων των εποχών, 22,6%. Το γεγονός αυτό ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο, μένοντας στην ιστορία ως Μαύρη Δευτέρα.

Το 1979 – η επανάσταση στο Ιράν, συνέπεια της οποίας είναι η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, και στη συνέχεια η ιστορική ύφεση του 1980, που ονομάστηκε η χειρότερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

1973 – η πετρελαϊκή κρίση, η οποία έμεινε στην ιστορία ως το “πετρελαϊκό εμπάργκο“. Ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου 1973, όταν όλες οι αραβικές χώρες μέλη του ΟΠΕΚ, καθώς και η Αίγυπτος και η Συρία δήλωσαν ότι δεν θα προμήθευαν πετρέλαιο σε χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Ολλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία) που είχαν υποστηρίξει το Ισραήλ στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, στη σύγκρουσή του με τη Συρία και την Αίγυπτο.

Φθινόπωρο 1966 – Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ καταρρέει κατά 24%:

Τι κοινό έχουν όλα αυτά τα γεγονότα; Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των γεγονότων είναι η περιοδικότητα των 7 ετών. Ο κύκλος ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1901-1902, όταν η αγορά έχασε το 50% της αξίας της. Και στη συνέχεια ακολούθησαν κυκλικές μειώσεις κάθε επτά χρόνια, με πιο επικές την πτώση του 1916-1917 κατά 40% και τη Μεγάλη Ύφεση του 1930-1931, όταν όλα έπεσαν στο μηδέν.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετοί οικονομικοί κύκλοι στον κόσμο, οπότε ο διαχωρισμός αυτών των οικονομικών καταστροφών σε μια ξεχωριστή κατηγορία απαιτεί κάτι άλλο, δηλαδή κάποιο σημάδι που να ενώνει όλα αυτά τα γεγονότα. Και υπάρχει μια τέτοια ιδιότητα. Είναι κρυμμένη μέσα στο εβραϊκό ημερολόγιο και ονομάζεται Shmita:

Η Σμίτα (εβραϊκά שמיטה), ή Σβίιτ (שְׁבִיעִית – “έβδομο”), ή αλλιώς Σαββατικό έτος, είναι στην εβραϊκή κουλτούρα το έβδομο έτος του επταετούς γεωργικού κύκλου, που προβλέπεται από την Τορά και κατά τη διάρκεια του οποίου, σύμφωνα με τον βιβλικό νόμο, η γη αφήνεται σε αγρανάπαυση και εξοφλούνται όλες οι χρηματικές υποχρεώσεις. Στη Βίβλο αυτό το έτος ονομάζεται “έτος διακοπών” (שנת השמיטה).

Κατά τη διάρκεια της σημίτας, η γη αφήνεται σε αγρανάπαυση και απαγορεύονται όλες οι γεωργικές εργασίες, όπως το όργωμα, το φύτεμα, το κλάδεμα και η συγκομιδή. Άλλες εργασίες – όπως η καλλιέργεια, το πότισμα, η λίπανση, το ξεχορτάριασμα, ο ψεκασμός, το κλάδεμα και το κούρεμα – μπορούν να γίνουν μόνο ως προληπτικό μέτρο και όχι για τη βελτίωση της ανάπτυξης των φυτών.

Όλες οι πιο σημαντικές “διορθώσεις της αγοράς” συνέβησαν κατά το έτος της Shmita!

Το τι προκάλεσε αυτό το φαινόμενο αμφισβητείται από τους θεωρητικούς της συνωμοσίας. Ορισμένοι λένε ότι επειδή ο Μωυσής διέταξε τους Εβραίους να τηρούν τη Σμιτά, αυτό σημαίνει ότι ο επταετής κύκλος έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο για τη γεωργία, αλλά για τα πάντα.

Υπάρχει επίσης η άποψη ότι όλα αυτά είναι τεχνητά, επειδή ο κόσμος στο παρασκήνιο για κάποιο λόγο χρησιμοποιεί το εβραϊκό ημερολόγιο. Συγκεκριμένα, όλες οι εισβολές των αγρίων στο Ισραήλ γίνονται συχνότερα στις εβραϊκές γιορτές. Δηλαδή, ο κόσμος ετοιμάζεται για το Γιομ Κιπούρ και τότε οι Αιγύπτιοι αισθάνονται την ανάγκη να ξεκινήσουν τον πόλεμο της ημέρας της καταστροφής. Και έτσι είναι σχεδόν πάντα.

Ωστόσο, οι λόγοι της επικάλυψης των οικονομικών κύκλων στη Shmita είναι δευτερεύον ζήτημα, αφού τώρα, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο, το έτος 5782, δηλαδή το έτος της Shmita. Και τώρα, όχι καν οι θεωρητικοί συνωμοσίας, αλλά οι χρηματιστές, που δεν έχουν σκατά αντί για μυαλό στο κεφάλι τους, περιμένουν με κομμένη την ανάσα την περίοδο 7-26 Σεπτεμβρίου, όταν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, όλα θα ξεκινήσουν. Πιο συγκεκριμένα, θα είναι το τέλος, επειδή ο συνηθισμένος κόσμος θα καταρρεύσει.

Από την ιστορική σκοπιά πιστεύουμε ότι η οικονομική κατάρρευση θα είναι εγγυημένη φέτος. Δεν θα καταρρεύσει απαραίτητα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τον Σεπτέμβριο του 2001. Πιθανότατα θα υπάρξει κάποιο προηγούμενο τον Σεπτέμβριο, η κορύφωση των συνεπειών του οποίου θα καθυστερήσει λίγο χρονικά. Ή θα υπάρξει ένα προηγούμενο τον Αύγουστο και η κορύφωση της επιρροής του θα είναι τον Σεπτέμβριο. Αλλά το λυπηρό είναι ότι η αγορά πιθανότατα δεν θα σταματήσει στο 25%, επειδή το 5782 είναι το λεγόμενο Ιωβηλαίο έτος, το οποίο συμβαίνει μία φορά κάθε 50 χρόνια.

Επίσης, ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι από πού υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει η κρίση. Πολλοί είναι αυτοί που τώρα έχουν ως αιχμή την Κίνα, όπου μια οικονομική κατάρρευση είναι σίγουρα επικείμενη για αντικειμενικούς λόγους. Ωστόσο, μας φαίνεται για κάποιο λόγο ότι τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Μοσχοβίας πρόκειται να χτυπηθούν και η παγκόσμια κρίση θα ξεκινήσει με την κατάρρευση του μεγάλου πολιτισμού των βάλτων του Μοκσάν, για τον οποίο αυτός είναι ο πιο κατάλληλος μήνας, οπότε ας παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr