ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εγκλεισμός Γερμανίδας δικηγόρου σε ψυχιατρική κλινική επειδή άσκησε κριτική για τη συνταγματικότητα των περιοριστικών μέτρων λόγω Κορονοϊού !

ΔΙΕΘΝΗ. - 16 Απρ 2020 - 18:00

Η δικηγόρος από τη Χαϊδελβέργη, Beate Bahner, που εργάζεται πάνω από 25 χρόνια με εξειδίκευση σε ιατρικά θέματα , έγινε γνωστή τις τελευταίες ημέρες με την έκκλησή της για διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο για την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων ενόψει της πανδημίας , θεωρώντας ότι είναι υπερβολικά.

Ως δικηγόρος, εξέφρασε την άποψή της ότι τα μέτρα αυτά θέτουν σε κίνδυνο το κράτος δικαίου, απαγορεύοντας τα θεμελιώδη και ανθρώπινα δικαιώματα και καταργώντας την ελεύθερη και δημοκρατική βασική τάξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

“Είμαι πραγματικά τρομοκρατημένη και δεν θέλω να κατηγορήσω κάποτε  τον εαυτό μου ότι δεν ενέργησα ως δικηγόρος και ότι δεν υπερασπίστηκα το κράτος δικαίου με όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου!”, ανέφερε σε δήλωσή της.

Όταν το Σάββατο, η Bahner δημοσίευσε ένα κάλεσμα διαμαρτυρίας  για το τέλος των περιοριστικών κανόνων της  και δήλωσε ότι  θα προσφύγει νομικά στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο. Στη συνέχεια, ο ιστότοπός της μπλοκαρίστηκε κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας του Μάνχαϊμ προκειμένου να «διορθώσει την υπάρχουσα διασάλευση της δημόσιας ασφάλειας».

Την Κυριακή, η δικηγόρος  οδηγήθηκε ακουσίως με απόφαση της αστυνομίας σε ψυχιατρική κλινική προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό, όπως είπε ο Norbert Schätzle από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Mannheim.

“Για λόγους φροντίδας της γυναίκας, οι συνάδελφοι της αστυνομίας έκριναν απαραίτητη, την μεταφορά της στην ψυχιατρική. Η γυναίκα αντιστάθηκε κατα της αρχής και χρησιμοποίησε σωματική βία κατά της αστυνομίας”. Προφανώς, ο γιατρός την  έκανε δεκτή τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο “καθώς έδωσε μια πολύ συγκεχυμένη εντύπωση”, εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Είμαι ο μεγαλύτερος εχθρός του κράτους αυτή τη στιγμή», είπε σε τηλεφωνική κλήση στην αδερφή της που έχει καταγραφεί . “Η αστυνομία με διώκει και με οδήγησε στην ψυχιατρική!”

Η αστυνομία και ο εισαγγελέας επεσήμαναν ότι αυτό το αστυνομικό μέτρο της παρουσίασής του στην ψυχιατρική δεν σχετίζεται με τις δραστηριότητές της ως δικηγόρου…..

dimpenews. com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr