ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εδώ είναι οι βιβλικές προφητείες που συνδέονται με το άνοιγμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

ΔΙΕΘΝΗ. ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ. - 28 Μαΐ 2018 - 13:45
Loading...

Στις ημέρες που προηγήθηκαν του επίσημου ανοίγματος της νέας αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, θα δείτε πιθανώς μια έκρηξη ενθουσιασμού μεταξύ πολλών Αμερικανών ευαγγελικών.


Συγγραφέας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκατομμύρια πιστεύουν ότι η αυξημένη αναγνώριση του Ισραήλ ως κυρίαρχου και χειροτονισμένου έθνους είναι ένα κεντρικό στοιχείο της σειράς των γεγονότων που θα προηγηθούν της επιστροφής του Ιησού Χριστού. «Προφητεία», «Τέλος», «Αρμαγεδδώνα», «Αποκάλυψη», όλοι αυτοί είναι οι όροι που έχουν πετάξει τις τελευταίες μέρες.

Πρώτον, μεταξύ των  ευαγγελιστών, υπάρχει μια θεμελιώδης πεποίθηση ότι ο Θεός επαναπατρίζει τον λαό του στην υποσχεμένη γη του Ισραήλ. Με απλά λόγια, πολλοί Χριστιανοί πιστεύουν ότι η υπόσχεση του Θεού να προστατεύσει και να υποστηρίξει τον εβραϊκό λαό είναι μια αιώνια  υπόσχεση που εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα.
 Η Γένεση 15: 18-21 έχει ως εξής:
» Την ημέρα εκείνη ο  Κύριος  έκανε μια διαθήκη με τον Αβραμ και είπε:» Στους απογόνους σας δίνω αυτή τη γη, από το ποτάμι της Αιγύπτου μέχρι τον μεγάλο ποταμό, τον ποταμό Ευφράτη,  19  τη γη των Κεμένων, των Κενιζζητών,  20  οι Χετταίοι, οι Perizzites, η Rephaim,  21  τους Αμορραίους, οι Χαναναίοι, η Girgashites και οι Ιεβουσαίοι.»» (ESV)
 Ο Θεός επαναλαμβάνει την υπόσχεσή του στον Ισαάκ, γιο του Αβραάμ στη Γένεση 28:13: «Και ιδού, ο Κύριος ήταν πάνω από αυτόν και είπε:» Εγώ είμαι ο Κύριος, ο Θεός του πατέρα σου Αβραάμ και ο Θεός του Ισαάκ. Η γη στην οποία βρίσκεστε θα τη δώσω σε εσάς και στους απογόνους σας »(ESV)
Στην Έξοδο 23:31, ο Θεός αναφέρει λεπτομερώς την ακριβή, οριοθετημένη ακίνητη περιουσία που ανήκει στους Ισραηλίτες και δηλώνει ότι «θα θέσω τα σύνορά σας από την Ερυθρά Θάλασσα μέχρι τη Θάλασσα των Φιλισταίων(Παλαιστίνιοι) και από την έρημο στον Ευφράτη, θα δώσει στους κατοίκους της γης το χέρι σας και θα τους οδηγήσετε έξω από σας.
Χωρίς να καταλήξουμε σε μια λεπτομερή Βιβλική ιστορία για τη δεινή κατάσταση των Ισραηλιτών, είναι σημαντικό να σημειώσουμε μερικά βασικά γεγονότα που συμβάλλουν στην σύγχρονη ευαγγελική και «σιωνιστική» πεποίθηση ότι η επανάληψη του κράτους του Ισραήλ συνέβη σύμφωνα με θεία εντολή. Στους αριθμούς 34, ο Μωυσής έχει την εντολή του Θεού να οδηγήσει τους Ισραηλίτες από την έξοδο και να εισέλθει στη γη της Χαναάν (η οποία βρίσκεται στον σημερινό Λίβανο, τη Συρία, την Ιορδανία και το Ισραήλ). Î•Î¹ÎºÏŒÎ½Î±: Getty
Το απόσπασμα αναφέρει:
Ο  Κύριος  είπε στον Μωυσή, 
 «εντολή των Ισραηλιτών και να τους πω:«Όταν μπείτε στη Χαναάν, τη γη που θα παραχωρηθεί σε σας ως κληρονομιά είναι να έχετε αυτά τα όρια:
 «Η νότια πλευρά σας θα περιλαμβάνει κάποια από την έρημο του Zin κατά μήκος των συνόρων του Εδώμ. Το νότιο όριο θα ξεκινά στα ανατολικά από το νότιο άκρο της Νεκράς Θάλασσας, 
 σταυρικά νότια του Passage Scorpion, συνεχίστε στο Zin και πηγαίνετε νότια του Kadesh Barnea. Στη συνέχεια, θα πάει στο Χαζάρ Αταάρ και πάνω στο Αζμόν, 
 όπου θα γυρίσει, θα ενταχθεί στο Wadi της Αιγύπτου και θα τελειώσει στη Μεσόγειο Θάλασσα.
 «Το δυτικό σας όριο θα είναι η ακτή της Μεσογείου. Αυτό θα είναι τα όριά σας στα δυτικά.
«Για το βόρειο όριο, εκτελέστε μια γραμμή από τη Μεσόγειο Θάλασσα μέχρι το Όρος Hor 
 και από το Mount Hor στο Lebo Hamath. Τότε το όριο θα πάει στο Ζεάντ, 
9 θα συνεχίσει στο Ζιφρόν και θα τελειώσει στο Χαζάρ Ενάν. Αυτό θα είναι το όριο σας στο βορρά.
10  «Για το ανατολικό σας όριο, εκτελέστε μια γραμμή από την Hazar Enan στην Shepham. 
11  Τα σύνορα θα κατέβουν από τη Σεφαμ στο Ρίλμ στην ανατολική πλευρά του Αϊν και θα συνεχίσουν κατά μήκος των πλαγιών ανατολικά της Θάλασσας της Γαλιλαίας. Α ] 
12  Στη συνέχεια, το όριο θα πάει προς τα κάτω κατά μήκος του Ιορδάνη και καταλήγουν στη Νεκρά Θάλασσα.
«Αυτή θα είναι η γη σας, με τα όριά της σε κάθε πλευρά.»
Και πάλι, αυτή ήταν μια συγκεκριμένη και αυστηρή εντολή, η οποία εκθέτει τη γη που θα έπρεπε να βρίσκεται υπό την κυριαρχία του Ισραήλ. Σημειώστε ότι το τέλος του χωρίου αναφέρει ότι ο Θεός «έδωσε την κληρονομία στους Ισραηλίτες στη γη Χαναάν».
Πολλοί ευαγγελιστές θα δουν αυτό το χωρίο ως μια ξεκάθαρη εκπλήρωση της προφητικής υπόσχεσης που έγινε στο Δευτερονόμιο 1: 8: δήλωσε: «Σας έδωσα αυτή τη γη. Πήγαινε και πάρε τη γη που ο  Κύριος  ορκίστηκε ότι θα έδινε στους πατέρες σου – στον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ – και στους απογόνους τους μετά από αυτούς ».
«Όταν μιλάμε για τους Αγίους Τόπους, την υπόσχεση του Θεού για την Αγία Γη, μιλάμε για ακίνητα και στις δύο πλευρές του ποταμού Ιορδάνη. Έτσι, η αίσθηση ενός μεγαλύτερου Ισραήλ και του επεκτατισμού είναι πραγματικά σημαντική για αυτήν την κοινότητα «, ανέφερε  πέρυσι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου North Texas Elizabeth Oldmixon  . «Η Ιερουσαλήμ είναι κεντρική σε αυτό. Θεωρείται ως ιστορική και βιβλική πρωτεύουσα. «

Στον παρακάτω χάρτη, μπορείτε να δείτε το όριο όπως ορίζεται από αυτά τα δύο Βιβλικά αποσπάσματα.

 
Σε ένα δεύτερο χάρτη παρακάτω, μπορείτε να δείτε τι  πιστεύουν πολλοί, ποιά είναι η βιβλική βάση για τη γη που έδωσε ο Θεός στον εκλεκτό λαό του.

Σύμφωνα με το JewishRootsofChristianity.ca , ο χάρτης περιλαμβάνει όλη τη γη στη δυτική όχθη του ποταμού Ιορδάνη (συμπεριλαμβανομένης της Ιουδαίας και της Σαμαριάς ή της Δυτικής Όχθης). Περιλαμβάνει επίσης μια περιοχή στην ανατολική όχθη του ποταμού Ιορδάνη (όπου είναι νότια η Ιορδανία ), καθώς και η νότια άκρη του Λιβάνου και μέρος της Νότιας Συρίας.

 12 Φυλές με τρέχοντα ονόματα χωρών
Ένας σχετικός τομέας τέτοιας προφητικής πεποίθησης, που έχει εγγραφεί σε πολλούς ευαγγελιστές, ονομάζεται «χριστιανικός σιωνισμός».
Εν ολίγοις, ο χριστιανικός σιωνισμός είναι η βασική πεποίθηση ότι η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 και ο επακόλουθος επαναπατρισμός των Εβραίων σε αυτό το κομμάτι γης ήταν σύμφωνη με την βιβλική προφητεία και αποτελεί μέρος μιας σειράς γεγονότων που πρέπει να συμβούν πριν τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.
«Η πραγματική θεολογία του χριστιανικού σιωνισμού, γνωστή και ως βιβλικός σιωνισμός, υποστηρίζει το δικαίωμα του εβραϊκού λαού να να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για γραπτούς λόγους ».
Η κυριολεκτική πεποίθηση ότι πολλά από αυτά τα πράγματα πρέπει να συμβούν προτού ο Ιησούς επιστρέψει στη βασιλεία της Γης είναι κοινώς γνωστός ως «διανοητικός προμηλενναλισμός». Αυτή η πίστη, που διαδόθηκε στη Βρετανία σαν κεντρικό θεολογικό δόγμα των «Αδελφών Πλύμουθ», κάποια μορφή, από εκατομμύρια σύγχρονους αμερικανούς ευαγγελιστές. Ένας πρώτος υποστηρικτής αυτής της τελευταίας εκδοχής του προμηλενναλισμού ήταν ο John Nelson Darby του Πλάμουθ, ένας πρώην ιερέας στην Αγγλικανική Εκκλησία της Ιρλανδίας, ο οποίος διατύπωσε μια νέα ποικιλία φουτουριστικού προμηλεναλισμού. Το χαρακτήρισε  διανοσιακό μετά τον διαχωρισμό της ιστορίας σε «διανομές ή εποχές».
Αυτός ο θεολογικός ισχυρισμός προβλέπει επίσης ότι, όταν ο Ιησούς θα επιστρέψει, θα ξεκινήσει μια χιλιετή βασιλεία της ειρήνης. Βασικά, αυτός ο κανόνας θα ξεκινούσε στην Ιερουσαλήμ.
Πολλοί χριστιανοί σιωνιστές, όπως ο τεξανός ιερέας John Hagee, αναφέρονται σε μερικές βασικές γραφές που βρέθηκαν τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη για να υποστηρίξουν τους δογματικούς ισχυρισμούς τους σχετικά με αυτή την αμφισβητούμενη γη.
Όλη αυτή η γραπτή βάση είναι ενδιαφέρουσα, αλλά πώς σχετίζεται με την αμερικανική πρεσβεία που μετεγκαθίσταται στην Ιερουσαλήμ; Λοιπόν, όταν ο Πρόεδρος Tραμπ έκανε τη βαρυσήμαντη ανακοίνωση τον περασμένο Δεκέμβριο για να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν την επίσημη πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενθουσίασε εκείνους τους ευαγγελιστές που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την αιώνια σημασία αυτής της ιστορικής πόλης σαν το επίκεντρο της βιβλικής προφητείας.
Μέσω της κατοχύρωσης της Ιερουσαλήμ ως  «αιώνιας πρωτεύουσας» του εβραϊκού λαού, η διοίκηση του Τράμπ, με συνειδητό ή άλλο τρόπο, κούνησε τη βιβλική προφητεία που έλαβαν τόσοι πολλοί ευαγγελιστές υπόψιν τους.
Απλά σκεφτείτε: αν είστε πεπεισμένοι ότι ο επαναπατρισμός του εβραϊκού λαού στο κράτος του Ισραήλ είναι κάτι που πρέπει να συμβεί στη σειρά των γεγονότων που οδηγούν στην επιστροφή του Χριστού, είναι εξαιρετικά συναρπαστικό να πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη υπερδύναμη στον κόσμο αναγνωρίζει την απόλυτη νομιμότητα του δικαιώματος του Ισραήλ σε αυτό το σμιλεμένο έδαφος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αναγνώριση των ορόσημων θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερους Εβραίους να επιστρέψουν στην Ιερουσαλήμ, γεγονός που είναι αναμφίβολα σύμφωνο με την βιβλική προφητεία. Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι καθώς συμβαίνει αυτό, θα υπάρξει μια συνεχής και μαζική μεταστροφή των Εβραίων στον Χριστό.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δίνει μια δήλωση στην τελετή έναρξης των πρεσβειών των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ στις 14 Μαΐου. Ο πατέρας του Νετανιάχου ήταν ένας «ανασιωριστής σιωνιστής» που πίστευε ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να υπάρχει και στις δύο πλευρές του ποταμού Ιορδάνη και απέρριψε τυχόν συμβιβασμούς στα χερσαία σύνορα με τα γειτονικά αραβικά κράτη . Φωτογραφική πίστωση: Getty Images / Lior Mizrahi / Stringer.
«Οι Έλληνες πιστοί έχουν εμβολιαστεί στο Ισραήλ με πίστη και ενώ η μωσαϊκή διαθήκη έχει εκπληρωθεί μέσω του θανάτου και της ανάστασης του Ιησού, η αβαραϊκή διαθήκη (η υπόσχεση του Θεού να κάνει ένα μεγάλο έθνος των απογόνων του Αβραάμ και να τους ευλογήσει με τη γη) , «Έγραψε ο Nathan Finn στο Christianity Today . «Με απλά λόγια, ο Θεός δεν τελείωσε με τους Εβραίους και το μέλλον του Εθνικού Χριστιανισμού είναι στενά συνδεδεμένο με την εκπλήρωση των υποσχέσεων του Θεού προς το Ισραήλ».
Ας δούμε τα λόγια του Προέδρου Trump την ημέρα του ανοίγματος της πρεσβείας:
«Σχεδόν αμέσως μετά την κήρυξη της κρατικής εξουσίας το 1948, το Ισραήλ όρισε ως πρωτεύουσα την πόλη της Ιερουσαλήμ. Η πρωτεύουσα που ίδρυσε ο εβραϊκός λαός στην αρχαιότητα. Τοσο σημαντικο.
Σήμερα, η Ιερουσαλήμ είναι έδρα της κυβέρνησης του Ισραήλ. Είναι το σπίτι του ισραηλινού νομοθέτη και του ανώτατου δικαστηρίου του Ισραήλ και του πρωθυπουργού και του προέδρου του Ισραήλ. Το Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο έθνος με το δικαίωμα, όπως κάθε άλλο κυρίαρχο έθνος, να καθορίσει το δικό του κεφάλαιο.
Σήμερα, ακολουθούμε την αναγνώριση αυτή και ανοίγουμε την πρεσβεία μας στην ιστορική και ιερή γη της Ιερουσαλήμ. Αυτή η πόλη και ολόκληρο το έθνος της είναι μια απόδειξη για το άθραυστο πνεύμα του εβραϊκού λαού «.
«Όσον αφορά τον Θεό, η Ιερουσαλήμ ήταν η αιώνια, αδιαίρετη πρωτεύουσα από τη βασιλεία του Δαβίδ», δήλωσε η Laurie Cardoza-Moore, η οποία φιλοξενεί τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο  Focus on Israel, το  οποίο απευθύνεται σε ευαγγελιστές που βλέπουν τη Βίβλο ως » αληθινό και ιστορικά ακριβές.
Η γεωγραφία είναι όλα στο Ισραήλ και εδώ και αιώνες. Η ίδρυση ενός εβραϊκού κράτους και η επακόλουθη επέκταση των συνόρων του έχουν θεωρηθεί από πολλούς ευαγγελιστές ως υπόσχεση υπέρ και προστασία του Θεού – για να μην αναφέρουμε τη συνεχιζόμενη αποκάλυψη της βιβλικής ιστορίας κάτω από τη γη αυτής της ιερής γης.
 Για τους τεράστιους αριθμούς αμερικανών ευαγγελιστών, οι οποίοι διατήρησαν την πεποίθηση ότι το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει τολμηρή δράση για να εδραιωθεί ως αναγνωρισμένο και κυρίαρχο έθνος, αυτή η αμφιλεγόμενη κίνηση της πρεσβείας είναι άγρια ​​συναρπαστική.
Φυσικά, δεν προσυπογράφουν όλοι οι Χριστιανοί μια τέτοια διδασκαλία. Πολλοί πιστοί υποστηρίζουν την έντονη αντίθεση στον χριστιανικό σιωνισμό, πιστεύοντας ότι υπονομεύει τις προσπάθειες οικοδόμησης της ειρήνης στην περιοχή. Πολλές ονομασίες, όπως το Λατινικό Πατριαρχείο Ιερουσαλήμ (Καθολική), η Συριακή Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Ιερουσαλήμ, η Επισκοπική Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ και η Μέση Ανατολή και η Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία στην Ιορδανία και οι Άγιοι Τόποι ισχυρίστηκαν ότι ο χριστιανικός Σιωνισμός υποκαθιστά ασταμάτητα ένα » -το στρατιωτικό πρόγραμμα αντί για τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού. «
Επιπλέον, το Εθνικό Συμβούλιο των Εκκλησιών του Χριστού στις Η.Π.Α.  εξέδωσε μια περίεργη περίληψη των δυσμενών επιπτώσεων που πιστεύει ότι ο χριστιανικός Σιωνισμός επιβάλλει στην περιοχή.
Η Επιτροπή Διαθρησκευτικών Σχέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησιών σημείωσε την πεποίθησή του ότι μια τέτοια θεολογική στάση επηρεάζει αρνητικά τη «δικαιοσύνη και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή καθυστερώντας την ημέρα που οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι μπορούν να ζήσουν μέσα σε ασφαλή σύνορα» και θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις με τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής «Καθώς και με τον ευρύτερο εβραϊκό πληθυσμό. Δηλώνει ότι, μέσα στη θεολογία του χριστιανικού σιωνισμού, οι Εβραίοι θεωρούνται ως «απλά πιόνια σε ένα εσχατολογικό σχήμα».
Επιπλέον, το 2006, οι κορυφαίοι χριστιανοί ηγέτες της Ιερουσαλήμ εξέδωσαν μια «ανησυχητική δήλωση» σχετικά με την «αυξανόμενη δημοτικότητα των σύγχρονων χριστιανικών θεολογιών και πολιτικών κινημάτων που αγκαλιάζουν τις ακραίες ιδεολογικές θέσεις του χριστιανικού σιωνισμού». Ένα μέρος της δήλωσης αναφέρει ως εξής:
«Το χριστιανικό σιωνιστικό πρόγραμμα παρέχει μια κοσμοθεωρία όπου το Ευαγγέλιο ταυτίζεται με την ιδεολογία της αυτοκρατορίας, της αποικιοκρατίας και του μιλιταρισμού. Στην ακραία μορφή της, δίνει έμφαση στα αποκαλυπτικά γεγονότα που οδηγούν στο τέλος της ιστορίας αντί να ζουν σήμερα την αγάπη και τη δικαιοσύνη του Χριστού. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα χριστιανικά σιωνιστικά δόγματα ως ψεύτικη διδασκαλία που καταστρέφει το βιβλικό μήνυμα της αγάπης, της δικαιοσύνης και της συμφιλίωσης ».
Μαζί με τον προφανή ενθουσιασμό, οι ευαγγελιστές Χριστιανοί πρέπει να θυμούνται τη θεμελιώδη έκκληση προς τη συμπόνια, τη φροντίδα και τη δικαιοσύνη.
Οι εσχατολογικές σκέψεις των πρόσφατων γεγονότων στο Ισραήλ δεν πρέπει να υπερισχύουν της αναπόφευκτης και βιβλικής εντολής για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γάζα διέρχεται μια καταστροφική ανθρωπιστική κρίση, η οποία χειροτερεύει, με τη βίαιη συμπεριφορά της Χαμάς και τα διεφθαρμένα στοιχεία της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής. Με αυτό που λέγεται, μια τέτοια θριαμβευτική και αποκαλυπτική προσέγγιση στην αμερικανική πρεσβεία, είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενη και οι Χριστιανοί πρέπει να θυμούνται ότι η μετεγκατάσταση εξυπηρετεί μια πληθώρα στρατηγικών γεωπολιτικών, εθνικιστικών και διπλωματικών σκοπών.
Φυσικά, υπάρχει μια πρόσθετη θεολογική σκέψη. Αλλά για τον κ. Tραμπ, το κίνητρο φαίνεται καθαρά πολιτικό. μια κίνηση για την επίτευξη μιας υπόσχεσης που είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια από την αμερικανική κυβέρνηση μέσω του Νόμου περί Πρεσβείας της Ιερουσαλήμ του 1995 – αυτό είναι σημαντικό για τους Ευαγγελιστές να το σημειώσουν.
Αλλά το θέμα είναι αυτό: ανεξάρτητα από τις θεωρητικές μας υποθέσεις, δεν πρέπει να είμαστε αντίθετοι στην προσευχή και τη δράση σε σχέση με μια σκληρή και περιθωριοποιημένη ομάδα ανθρώπων.
«Ως εκ τούτου, όπως ο λαός του Θεού, ιερός και αγαπητός- αγαπάτε, ντυθείτε με συμπόνια, καλοσύνη, ταπεινότητα, ευγένεια και υπομονή» – Κολοσσαείς 3:12.
http://www.skywatchtv.com/2018/05/24/prophecy-experts-agree-us-embassy-opening-in-jerusalem-points-to-arrival-of-antichrist-followed-by-second-coming-of-jesus/
ΑΠΟΔΟΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ SKY WATCH : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter