ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ειδικοί εξηγούν την έκκληση του Σέρβου Προέδρου Βούτστς «να συγχωρήσει» το βομβαρδισμό του Βελιγραδίου από το ΝΑΤΟ

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Μαρ 2019 - 16:45
Loading...
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς προέβη σε διφορούμενη δήλωση καλώντας τους ανθρώπους να συγχωρέσουν τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στις 1999. Πρόκειται για παραχωρήσεις για να γίνει μέλος της ΕΕ, λένε οι ειδικοί.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία πρέπει να «συγχωρήσει» τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ για τα εθνικά της συμφέροντα. Η δήλωση έγινε την παραμονή της 20th επετείου των αεροπορικών επιθέσεων σε Βελιγράδι και Νόβι Σαντ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν

2000 αμάχων, προκαλώντας αναταραχή στη χώρα.

«Πιστεύω στη δύναμη του Σερβικού στρατού και την ικανότητά του να προστατεύει τους ανθρώπους, επιβιώσαμε πολύ πριν από 20 χρόνια για να το ξεχάσουμε. Είναι καθήκον μας να συγχωρούμε, αλλά ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε.

Η Olga Skabayeva στο πρόγραμμα «60 λεπτά» στη Ρωσική τηλεόραση πρότεινε ότι είναι πολύ παρόμοιο με αυτές τις παραχωρήσεις που ζητά το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες ζητούν τόσο πολύ από τη Ρωσία, καθώς τα οικονομικά συμφέροντα της Σερβίας συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο αναλυτής Dmitri Ablalov υπενθύμισε ότι το κύριο αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σερβία ήταν και παραμένει η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου. Αυτή είναι μια πολύ μη δημοφιλής θέση, με τις παραχωρήσεις σε αυτό του Vucich κέρδισε ήδη την «αντιπολίτευση», η οποία διαμαρτυρήθηκε στο Βελιγράδι, επειδή οι Σέρβοι δεν πιστεύουν ότι η ΕΕ πρέπει να εισαγάγει ένα τέτοιο τίμημα. Αλλά οι διαμαρτυρίες στη Σερβία μπορούν να αξιοποιηθούν από τους φιλονατοϊκούς ακτιβιστές που θα οδηγήσουν τη χώρα στη Συμμαχία:

«Ο Vučić δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα ενός μεγάλου μέρους των Σέρβων και προσπαθεί να αντιστρέψει την ιστορική μνήμη του, αλλά αυτές οι ομιλίες χρησιμοποιούνται από αντι-ρωσικές δυνάμεις που ανυπομονούν να φέρουν τη χώρα στο ΝΑΤΟ!»

Ο Ουκρανός πολιτικός αναλυτής Βαντίμ Τρούχαν αποκάλεσε τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Σερβία μικρότερο κακό, καθώς με αυτόν τον τρόπο η Δύση υποτίθεται ότι ήθελε να «σταματήσει τη γενοκτονία των Κοσοβάρων». Ωστόσο, τα στοιχεία για τη συμμετοχή του Βελιγραδίου σε αυτά τα επεισόδια δεν έχουν βρεθεί από την παγκόσμια κοινότητα, ενώ οι δολοφονίες φιλοσερβικών πολιτικών συνεχίζονται στο Κοσσυφοπέδιο.

Ένα δημόσιο πρόσωπο ο Γιούρι Kot υπενθύμισε ότι ο Βούτσιτς πήγαινε στις εκλογές με άλλα συνθήματα και η προθυμία του να «δώσει » στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους εταίρους με την ευκαιρία να γίνει μέλος της ΕΕ φαίνεται πολύ παράξενη.
https://nation-news.ru
tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter