ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ειδικός: στην αναφορά για την «εκκένωση από τη Ρωσία του Αμερικανού κατασκόπου» υπάρχει κάτι ανησυχητικό

ΔΙΕΘΝΗ. - 11 Σεπ 2019 - 10:00
Loading...

© RIA Novosti / Eugene Novozenina

Η σημαία στο κτίριο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη μεγάλη λεωφόρο Devyatinsky στη Μόσχα
Τα Αμερικανικά ΜΜΕ γράφουν για την «εκκένωση ενός κατασκόπου » από τη Ρωσία, και σε αυτό το μήνυμα έχει ήδη απαντήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. Ο ειδικός στο ραδιόφωνο του Σπούτνικ, ο Igor Nikolaichuk, μοιράστηκε τη γνώμη του για το πόσο όλα αυτά μοιάζουν με την αλήθεια.

Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν τον πληροφοριοδότη από τη Ρωσία το 2017, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο πηγή
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, ο κατάσκοπος ήταν ένας από τους πιο ανώτερους μυστικούς πληροφοριοδότες που δούλευαν μέσα στη Ρωσική ηγεσία. Η πηγή ισχυρίζεται ότι ο πληροφοριοδότης εκκενώθηκε με τις ανησυχίες ότι ο Πρόεδρος Donald Trump ήταν «μπερδεμένος σε απόρρητα έγγραφα».

Η απόφαση βγήκε σύμφωνα με ισχυρισμούς μετά από συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov και  του πρώην Ρώσου Πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Σεργκέι Κισλιάκ με τον  Trump στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια του οποίου τα μέρη συζήτησαν διαβαθμισμένες πληροφορίες που ελήφθησαν από την Κοινότητα πληροφοριών για την οργάνωση του  ισλαμικού κράτους (Τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη στην Ρωσία)

Ο ίδιος ο Donald Trump είπε ότι δεν ξέρει τίποτα για την ιστορία του Αμερικανού κατασκόπου στη Ρωσία. Την ίδια στιγμή, υποστήριξε τη CIA, η οποία δεν αρνείται το γεγονός του περιστατικού, αλλά αποκαλεί «εικασίες» τον ισχυρισμό ότι η απόφαση για εκκένωση του «πληροφοριοδότη» έγινε λόγω του Trump.

Ο Igor Nikolaichuk ειδικός στο κέντρο ειδικών ερευνών στο πεδίο της διεθνούς ασφάλειας, εξέφρασε την άποψή του για την ιστορία στον αέρα του ραδιοφώνου Σπούτνικ.

«Στην πρακτική των ειδικών υπηρεσιών δεν είναι αποδεκτό να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τέτοιες εκθέσεις-αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, οποιαδήποτε σχόλια ή άλλες επίσημες δηλώσεις γίνονται όταν ο αποστάτης, προδότης, κατάσκοπος θα κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Μου φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι κάποιο είδος ψεύτικο,» – δήλωσε ο Igor Nikolaichuk

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το πρόσχημα αυτών των ειδήσεων, τα Αμερικανικά ΜΜΕ προσπάθησαν να εκθέσουν τον Donald Trump σε μια δυσμενή κατάσταση. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι συναγερμός, πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.

«Το σημείο που είναι ανησυχητικό είναι ο εντελώς παράφρων ισχυρισμός ότι αυτό το γεγονός υποτίθεται ότι συνδέεται με το ότι ο Trump είναι, περίπου, ένας φλύαρος, και θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να βλάψει το έργο της αμερικανικής κυβέρνησης σύμφωνα με αυτή την πηγή.
 Η στοιχειώδης πρακτική του έργου των ειδικών υπηρεσιών, ειδικά με ξένους πράκτορες, είναι ότι η διοίκηση ενημερώνεται για τις πληροφορίες και δεν παρέχει δεδομένα σχετικά με την πηγή, ποιος δηλαδή το είπε. Μου φαίνεται ότι αυτή είναι μια ενδοοικογενειακή πολιτική δολιοφθορά στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δυσφημιστεί ο Trump, να του ασκήσουν πιέση μειώνοντας του τις δυνατότητές του «, κατέληξε ο Igor Nikolaichuk

radiosputnik.ria.ru

tokoutsavaki

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter