ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εισήγηση σε Ερντογάν: “Πολεμικό επεισόδιο με Ελλάδα & απόσυρση από τη στρατιωτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ – Θα μας στηρίξουν Ρωσία-Κίνα”

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 16 Σεπ 2022 - 6:44
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

“Να αποδεσμευτούν οι κανόνες εμπλοκής”

Σχέδιο σταδιακής “διχοτόμησης” του Αιγαίου με την χρήση όπλων εισηγούνται στον Ρ.Τ.Ερντογάν απόστρατοι Τούρκοι στρατιωτικοί. Το σχέδιο περιλαμβάνει την αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής και την δημιουργία πολεμικού επεισοδίου.

Ακολουθεί η απόσυρση της Τουρκίας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και η επισημοποίηση της συμμαχίας με Ρωσία-Κίνα.

Οι Τούρκοι σχεδιαστές πολιτικής πιστεύουν ότι η αρπαγή του Αιγαίου από την Ελλάδα συνεπάγεται απώλεια ελέγχου της περιοχής από τις ΗΠΑ. Συνεπώς, Ρωσία και Κίνα θα στηρίξουν 100% τα πολεμικά σχέδια της Άγκυρας.

“Σύναψη συμμαχίας με Ρωσία-Κίνα”

Απόστρατοι στρατιωτικοί στην Τουρκία, ζητούν δυναμική απάντηση στις… ελληνικές προκλήσεις και σύναψη συμμαχιών με Ρωσία και Κίνα.

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο: «Απόστρατοι διοικητές: Να συνάψουμε συμμαχίες και επιδείξουμε πυγμή» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aydinlik παρουσιάζει τις απόψεις δύο πρώην υψηλόβαθμων στρατιωτικών, για την ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει προκλητικά πως η χώρα μας όχι μόνο «παρενόχλησε» το τελευταίο διάστημα τουρκικά F-16 –«κλειδώνοντας» τα με τα ραντάρ των S-300, «εισήλθε» στα τουρκικά χωρικά, έλεγξε πολιτικά πλοία, κατήγγειλε την Τουρκία στον ΟΗΕ, αλλά και πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στο Καστελόριζο και στην Στρογγύλη που -όπως υποστηρίζει προκλητικά- «ανήκει στην Τουρκία».

Μιλώντας στην εφημερίδα οι στρατηγοί ε.α. Ισμαήλ Χακί και Φαχρί Ερενέλ, πηγαίνουν ένα βήμα παραπάνω το φιλοπολεμικό κλίμα, ζητώντας ευθέως από την κυβέρνηση Ερντογάν -εφόσον απαιτηθεί- να χρησιμοποιηθεί βία κατά της χώρας μας.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το νησί Στρογγύλη ​​ανήκει στην Τουρκία. Η Τουρκία δεν πρέπει να κάνει πίσω εδώ. Αν η Πρόεδρος της Ελλάδας θέλει να πάει στην Στρογγύλη, ας στείλουμε αμφίβια πλοία μας, εμποδίζοντάς την, ακόμη και εάν υπάρξει σύγκρουση.

Ολόκληρο το έθνος στέκεται πίσω από την κυβέρνηση» δήλωσε προκλητικά ο τέως Επιτελάρχης Πληροφοριών Ισμαήλ Χακί, επισημαίνοντας πως η Άγκυρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη ότι το Αιγαίο Πέλαγος και η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί «προτεραιότητα και ζωτικής σημασίας για την Τουρκία».

«Τερματίζοντας» την φιλοπολεμική ρητορική του, ο Χακί ζήτησε να κατονομαστούν τα ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που -σύμφωνα με το αφήγημα της Τουρκίας- «η κυριαρχία τους δεν μεταβιβάστηκε στην Ελλάδα» και να δοθεί η λίστα στους διοικητές των τουρκικών φρεγατών με έτοιμους τους κανόνες εμπλοκής.

«Όπου δεν τηρείται νόμος, θα υπάρξει λύση με τη δύναμη» κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Φαχρί Ερενέλ, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση Ερντογάν να αφήσει στην άκρη της «πολιτική ισορροπίας» συνάπτοντας συμμαχίες με Ρωσία και Κίνα.

«Η Ελλάδα εκπροσωπεί τους Αμερικάνους, Γάλλους και Βρετανούς. Η Τουρκία πρέπει να αποσυρθεί από τη στρατιωτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, εγκαταλείποντας την πολιτική ισορροπίας» δήλωσε, ζητώντας σύσφιγξη σχέσεων με Ρωσία και Κίνα μέσω του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

«Η Ευρώπη έχει γεράσει και έχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας. Είναι αντιληπτό πως δεν μπορεί να διασφαλίσει το δικό της μέλλον ή την ακεραιότητα της» τόνισε ο Ερενέλ.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr