• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελέας καλεί Δούρου, Ψινάκη και άλλους 18 για τη φωτιά στο Μάτι

8 έτη ago
in ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Καλούνται επίσης ο πρώην γ. γ. Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σ.Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. Κ. Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, όπως και ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς – Θα δώσουν εξηγήσεις για όλα τα αδικήματα που τους καταλογίζουν οι συγγενείς θυμάτων ακόμη και για ανθρωποκτονία
Παρέλαση υπόπτων, εν δυνάμει δηλαδή κατηγορουμένων, για την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως από τους αρμόδιους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα για την φονική πυρκαγιά, κλήθηκαν ήδη να δώσουν εξηγήσεις 20 πρόσωπα.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, όπως και ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνούς, συγκαταλέγονται στα πρόσωπα εκείνα που κλήθηκαν από τους εισαγγελείς για ανωμοτί κατάθεση.

Όλοι οι παραπάνω έχουν μηνυθεί από συγγενείς των θυμάτων και σύμφωνα με πληρηφορίες, θα δώσουν εξηγήσεις όχι μόνο για αδικήματα που οι εισαγγελείς εντόπισαν αλλά και για το σύνολο των αδικημάτων που τους καταλογίζουν οι συγγενείς των θυμάτων με τις μηνύσεις τους. Στα αδικήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται ακόμα και κακουργήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο.

Τι ανέφεραν οι συγγενείς

Μεταξύ άλλων στις μηνυτήριες αναφορές και τις μηνύσεις τους, συγγενείς θυμάτων στρέφονταν κατά της κυρίας Δούρου, των τότε αξιωματούχων της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ., υπουργών κ.α. αναφέροντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα ενώ ήταν επιφορτισμένα με το καθήκον να προλάβουν και να προφυλάξουν τους πολίτες από μια τέτοια καταστροφή, όπως αυτή που έπληξε την Ανατολική Αττική και η οποία κατέληξε τελικά σε εκατόμβη θυμάτων, δεν το έπραξαν.

Οι συγγενείς καταλόγιζαν στους μηνυόμενους ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως τελούμενη από υπόχρεο κατά συρροή, έκθεση σε κίνδυνο, εμπρησμό, παράβαση καθήκοντος, παράβαση του νόμου περί αυθαιρέτων κ.ά ακόμη και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Εγκλήματα που όπως σημείωναν τελέστηκαν από πρόσωπα που αν και κατείχαν καίριες θέσεις ευθύνης δεν είχαν φροντίσει εγκαίρως να πάρουν μια σειρά από μέτρα πρόληψης, τα οποία εντέλει την κρίσιμη στιγμή συντέλεσαν αιτιωδώς στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Η κλήτευσή των συγκεκριμένων προσώπων ως υπόπτων για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν τον περασμένο Ιούλιο στην Ανατολική Αττική, έρχεται περίπου 2, 5 μήνες μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας, η οποία διεξάγονταν όλο το καλοκαίρι και στο πλαίσιο αυτής κλήθηκαν να καταθέσουν δεκάδες μάρτυρες και συγγενείς θυμάτων.

Στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, εκτός από μαρτυρικές καταθέσεις περιλαμβάνονται στοιχεία από την Πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες αλλά και πόρισμα ανεξάρτητου πραγματογνώμονα πυραγού για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως από τις πρώτες κιόλας ημέρες τις έρευνας για τις φονικές πυρκαγιές ο εισαγγελέας είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία έχουν ήδη κληθεί για εξηγήσεις για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικές αρχές. Στο πλαίσιο μάλιστα της έρευνας οι αρχές είχαν προχωρήσει ακόμη και σε κατασχέσεις αποδεικτικού υλικού. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες και στοιχεία στην εισαγγελία, μεταξύ άλλων, για αναντιστοιχίες στους χρόνους επέμβασης που καταθέτουν οι μάρτυρες σε σχέση με αυτούς που έχουν καταγραφεί στο αρχείο της Πυροσβεστικής.

Πλέον, μετά την εξέλιξη με την κλήτευση των 20 υπόπτων και αφού τα πρόσωπα ολοκληρώσουν τις καταθέσεις τους, οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να αποφασίσουν για την άσκηση ποινικών διώξεων.

protothema.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Το μπλόκο στην Ευρωπαία Εισαγγελέα – Πώς ο Άρειος Πάγος προστάτεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη»
Slider

«Το μπλόκο στην Ευρωπαία Εισαγγελέα – Πώς ο Άρειος Πάγος προστάτεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

by admin
2 εβδομάδες ago
ΙΔΟΥ Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΣΟΥΔΑΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ – ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΓΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ…
Slider

ΙΔΟΥ Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΣΟΥΔΑΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ – ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΓΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ…

by admin
4 εβδομάδες ago
«ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» – Αποζημίωση 300.000 Ευρώ για Θάνατο Γυναίκας μετά από Εμβόλιο AstraZeneca – Το Δημόσιο Κρίθηκε Υπεύθυνο
Slider

«ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» – Αποζημίωση 300.000 Ευρώ για Θάνατο Γυναίκας μετά από Εμβόλιο AstraZeneca – Το Δημόσιο Κρίθηκε Υπεύθυνο

by admin
3 μήνες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Αν Στην Ελλάδα Λειτουργούσε Συνταγματικό Δικαστήριο Η Απόφαση 392/2026 Θα Ακυρωνόταν
Slider

Παναγόπουλος Αλέξιος: Αν Στην Ελλάδα Λειτουργούσε Συνταγματικό Δικαστήριο Η Απόφαση 392/2026 Θα Ακυρωνόταν

by admin
3 μήνες ago
Next Post
Τουρκία: Ελεύθερος ο πάστορας Μπράνσον

Τουρκία: Ελεύθερος ο πάστορας Μπράνσον

Ρώσοι αναλυτές για την πρόταση Καμμένου και τις νέες βάσεις: Τα κίνητρα και η δυσπιστία

Ρώσοι αναλυτές για την πρόταση Καμμένου και τις νέες βάσεις: Τα κίνητρα και η δυσπιστία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr