ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εισαγγελική έρευνα για την Μαρέβα Μητσοτάκη και τους Έλληνες των «Paradise Papers»

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. - 16 Νοέ 2017 - 19:18
Loading...

Οι αποκαλύψεις των λεγόμενων «Paradise Papers» έβαλαν στο «μικροσκόπιο» των οικονομικών εισαγγελέων φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διαθέτουν εξωχώριες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους. Ανάμεσα στους Έλληνες με παρουσία στα έγγραφα είναι και η σύζυγος του αρχηγού Νέας

Δημοκρατίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη διέταξε σύμφωνα με πληροφορίες τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μάλιστα κατά τις ίδιες πηγές τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers, θα ελεγχθούν και κατά μόνας, αλλά και συνδυαστικά με τις λοιπές λίστες που διαθέτουν οι οικονομικοί εισαγγελείς (Μπόγιαρνς, Ρηνανίας και άλλες), προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής.

Το πρώτο βήμα για τη δρομολόγηση της έρευνας για τα Paradise Papers θα είναι η παραλαβή των στοιχείων ελληνικού ενδιαφέροντος και η αξιολόγησή τους σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα η μη της ύπαρξης εξωχώριων εταιρειών, καθώς το όλο θέμα κινείται, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, στο όριο νομιμότητας και παρανομίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter