ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εκατοντάδες άρματα Τ-72 και Τ-90 κινούνται προς Χάρκοβο και Ντονμπάς – Τελεσίγραφο Ρωσίας στο Κίεβο: “Δεχτείτε τους όρους για το δικό σας καλό – Αλλιώς..”

ΔΙΕΘΝΗ. - 27 Δεκ 2022 - 19:07

“Θα αναλάβει δράση ο ρωσικός Στρατός”
Tελεσίγραφο στο Κίεβο λίγο πριν την έναρξη μεγάλης κλίμακας ρωσικής επίθεσης έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ.Λαβρόφ, τονίζοντας ότι είτε το Κίεβο θα εφαρμόσει τις αξιώσεις της Μόσχας, ή το ζήτημα θα το λύσει ο ρωσικός στρατός.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται ίσως για το τελευταίο τελεσίγραφο της Ρωσίας προς την Ουκρανία.

Μεγάλες στρατιωτικές φάλαγγες αποτελούμενες από άρματα μάχης Τ-72 εντοπίστηκαν στα σύνορα με το Χάρκοβο.

Παράλληλα τουλάχιστον 50 καινούρια άρματα μάχης Τ-90 εισήλθαν στην περιοχή του Λουγκάνσκ κοντά στην πόλη Svatovo

Μια μεγάλη επίσης στρατιωτική ρωσο-λευκορωσική φάλαγγα εντοπίστηκε να κινείται νότια προς την πόλη Malaryta η οποία βρίσκεται 20 μίλια από τα σύνορα με Πολωνία και Ουκρανία.

Η Ρωσία ετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Βίντεο: Άρματα μάχης T-90 μπαίνουν Λουγκάνσκ και προωθούνται προς Svatovo

Τελεσίγραφο Σ.Λαβρόφ στην Ουκρανία

Οι προτάσεις της Μόσχας για την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας είναι γνωστές στο Κίεβο κι επαφίεται στις ουκρανικές αρχές να τις εφαρμόσουν, αλλιώς το ζήτημα θα το λύσει ο ρωσικός στρατός, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι προτάσεις μας για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση των εδαφών που ελέγχονται από το (ουκρανικό) καθεστώς, την εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας που πηγάζουν από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των νέων εδαφών μας, είναι καλώς εγνωσμένες από τον εχθρό», δήλωσε ο Σ.Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το θέμα είναι απλό: Εφαρμόστε τις, για το δικό σας καλό. Σε διαφορετική περίπτωση, το ζήτημα θα το καθορίσει ο ρωσικός στρατός», πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ. επισημαίνοντας πως «η μπάλα» είναι στο Κίεβο και στην Ουάσινγκτον για το εάν θέλουν να μπει ένα τέλος σε αυτές τις πολεμικές συγκρούσεις.

Βίντεο: Φάλαγγα ρωσικών αρμάτων Τ-72 κοντά στα σύνορα με το Χάρκοβο

Αδύνατες οι συνομιλίες με τον Μπάιντεν

Επιπλέον, ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε ότι είναι αδύνατο για τη Ρωσία να έχει κανονικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ όσο πρόεδρος είναι ο Τ.Μπάιντεν.

«Το να έχουμε μια κανονική συνομιλία με την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει μια στρατηγική ήττα της χώρας μας ως έναν από τους στόχους της, είναι αντικειμενικά αδύνατο» υποστήριξε ο Λαβρόφ αναφέροντας πως η «συγκρουσιακή αντιρωσική πορεία της Ουάσιγκτον συνεχίζει να έχει πιο οξύ χαρακτήρα».

«Οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ βρίσκονται σε μια πραγματικά αξιοθρήνητη κατάσταση καθώς έχουν σχεδόν σταματήσει εξαιτίας της Ουάσιγκτον.

Εξηγούμε με συνέπεια στους Αμερικανούς ότι δεν είναι στο στυλ μας να υποτιμούμε σκόπιμα τις διακυβερνητικές σχέσεις» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Βίντεο: Ρωσο-Λευκορωσική φάλαγγα στην πόλη Malaryta, 20 μίλια από τα σύνορα με Πολωνία και Ουκρανία

Κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης

Μάλιστα ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι η στάση της Δύσης, η οποία στοχεύει στην απόλυτη απομόνωση της Ρωσίας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων.

«Η Δύση μιλά ασταμάτητα με ανεύθυνες εικασίες για το ότι η Ρωσία φέρεται να βρίσκεται στο χείλος χρήσης πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας.

Η πολιτική στάση της Δύσης που αποσκοπεί στην απόλυτη απομόνωση της Ρωσίας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ενέχει τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων» είπε ο Λαβρόφ, επισημαίνοντας πως ένας πυρηνικός πόλεμος δεν θα έχει νικητές και δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ θέλουν να μας καταστρέψουν

Όπως λέει, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θέλουν να συντρίψουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης για να την καταστρέψουν στη συνέχεια.

«Οι ενέργειες της Δύσης και της μαριονέτας Ζελένσκι επιβεβαιώνουν τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ουκρανικής κρίσης.

Δεν είναι μυστικό ότι ο στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ είναι να κερδίσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης προκειμένου να μας εξασθενίσουν και να μας καταστρέψουν.

Οι αντίπαλοί μας θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν αυτόν τον στόχο» είπε ο Λαβρόφ, επισημαίνοντας πως αυτός που θα επωφεληθεί τόσο οικονομικά όσο και στρατηγικά από μια μεγάλη σύγκρουση είναι οι ΗΠΑ.

«Η Ουάσιγκτον λύνει επίσης έναν βασικό γεωπολιτικό της στόχο, να σπάσει τους παραδοσιακούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης και να κάνει τους ευρωπαϊκούς δορυφόρους της να εξαρτώνται ακόμη περισσότερο από αυτήν» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Βίντεο: Τρένο με άρματα μάχης T-72B3 και T-90 στο Rostov-on-Don με κατεύθυνση Ντονμπάς

warnews247.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr