• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Εκατό ευρωβουλευτές κατηγορούν την Ελλάδα για τον Έβρο – Τάσσονται στο πλευρό της Τουρκίας!

6 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
Εκατό ευρωβουλευτές κατηγορούν την Ελλάδα για τον Έβρο – Τάσσονται στο πλευρό της Τουρκίας!
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Νέο σοκ

”Έπεσαν” οι μάσκες πλέον και επίσημα. Ο Ελληνισμός είναι μόνος του, με την Ευρώπη να ”παίζει” έναν ”βρώμικό” ρόλο, εξυπηρετόντας τα σχέδια της Άγκυρας.

Όχι μόνο δεν καταδικάζουν της προκλήσεις της Τουρκίας σε Έβρο, Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά έφθασαν στο σημείο 100 ευρωβουλευτές να κατηγορούν την χώρα μας.

Εδώ παίζουν δύο τινά:

Α: Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ”λαδώνονται” από την Τουρκία
Β: Μισούν θανάσιμα τον ελληνισμό, βγάζοντας ένα απίστευτο κόμπλεξ 

Το παρασκήνιο

Μετά τα δημοσιεύματα για πυροβολισμούς εναντίον μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και το χθεσινό εκτενές σχόλιο του Spiegel, 100 ευρωβουλευτές ζητούν από την Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση με επιστολή τους να ερευνήσει διεξοδικά τα όσα συνέβησαν, αναφέρει δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

«Εάν ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε η Κομισιόν δεν αντιδρούσαν στις κατηγορίες θα ήταν μια περίπτωση ατιμωρησίας», την οποία η ΕΕ δεν μπορεί να ανεχθεί, γράφουν Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι βουλευτές στην επιστολή τους. Προηγουμένως διεθνής ομάδα δημοσιογράφων προχώρησε στην αναπαράσταση των γεγονότων στις αρχές Μαρτίου και σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν, Έλληνες συνοριοφύλακες φέρονται να πυροβόλησαν εναντίον μεταναστών. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Εφτά τραυματίστηκαν. Στη Γερμανία πρώτα το Spiegel αναφέρθηκε στο γεγονός».

Και το δημοσίευμα της SZ συνεχίζει: «Εκπρόσωπος της Κομισιόν εξέφρασε την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιεύματα και ανακοίνωσε ότι η υπέρμετρη βία δεν είναι αποδεκτή. Αναμένουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα ερευνήσουν το συμβάν και θα ενημερώσουν την Κομισιόν’.

Από την πλευρά τους οι ελληνικές αρχές αρνούνται τις κατηγορίες. Η κυβέρνηση ήδη τον Μάρτιο αμφισβήτησε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτό. Στην Αθήνα κάνουν λόγο για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης της Τουρκίας: είναι αδιαμφισβήτητο ότι η τουρκική κυβέρνηση τον Μάρτιο χρησιμοποίησε μετανάστες για να θέσει ανοιχτά την Ελλάδα υπό πίεση».

Το άρθρο του SpiegelQ «Πυροβολισμοί εναντίον μεταναστών. Η ανάλγητη ήπειρος» 

«Πυροβολισμοί εναντίον μεταναστών. Η ανάλγητη ήπειρος» είναι ο τίτλος του χθεσινού σχολίου του Spiegel για τις έρευνες του περιοδικού, σύμφωνα με τις οποίες τον περασμένο Μάρτιο ο Πακιστανός Μουχάμαντ Γκουλζάρ σκοτώθηκε πιθανότατα από πυρά Ελλήνων συνοριοφυλάκων στον Έβρο.

Ο δημοσιογράφος Μαξιμίλιαν Ποπ στο σχόλιό του διερωτάται ποια θα είναι η τύχη των σχετικών ερευνών του περιοδικού:  «Και τώρα τι; Υπάρχουν οργισμένες διαμαρτυρίες στα κράτη-μέλη της ΕΕ; Μια παρέμβαση της Κομισιόν; Μια διεθνής επιτροπή που θα διαλευκάνει την υπόθεση; Φυσικά και όχι. 

Το μόνο που υπάρχει είναι σιωπή. Σίγουρα η κρίση του κορονοϊού απαιτεί δυνάμεις και προσοχή. Και ναι, η κατάσταση στα τουρκοελληνικά σύνορα ήταν ιδιαίτερη, διότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε υπό πίεση την Ελλάδα με τη μονομερή καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας. Και τα δυο όμως δεν αποτελούν δικαιολογία για να αποδεχθούν οι Ευρωπαίοι αυτό το σπάσιμο του ταμπού στα σύνορά τους. Η αναλγησία απέναντι σε αυτούς που ζητούν προστασία δεν ξεκίνησε όμως τον Μάρτιο του 2020, είναι το αποτέλεσμα μια διαδικασίας εξαχρείωσης που εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια».

Και το σχόλιο συνεχίζει: «Οι πολιτικοί της Ευρώπης έχουν προχωρήσει σε μέτρα που οι δεξιοί λαϊκιστές δεν θα τολμούσαν ούτε να ονειρευθούν. Η απόφαση της Καγκελαρίου Μέρκελ, το καλοκαίρι του 2015, να μην κλείσει τα σύνορα σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε ανάγκη, δεν εκλαμβάνεται πλέον σαν μια χειρονομία ανθρωπισμού, η οποία ήταν επίσης, αλλά σχεδόν αποκλειστικά ως χάσιμο του ελέγχου… Τα κράτη της ΕΕ σταμάτησαν πλήρως τη θαλάσσια διάσωση και για τον λόγο αυτό πνίγονται στη Μεσόγειο αναλογικά τόσοι πολλοί άνθρωποι όσοι πουθενά αλλού. Στέλνουν ανθρώπους πίσω στον εμφύλιο της Λιβύης παρόλο που θα τους στείλουν στην πρώτη γραμμή ή τους βασανίζουν μέχρι θανάτου στις φυλακές».

Το Spiegel καταλήγει: «Οι πυροβολισμοί εναντίον των μεταναστών και μεταναστριών στα τουρκοελληνικά σύνορα ταιριάζουν σε αυτή την εικόνα. Και όμως παράλληλα αποτελούν τομή. Εδώ, ευρωπαίοι συνοριοφύλακες όχι μόνον παρέλειψαν να παράσχουν βοήθεια. Αλλά με μεγάλη πιθανότητα έγιναν και οι ίδιοι δράστες. 

Είναι πιθανόν ο Γκουλζάρ να χτυπήθηκε κατά λάθος ή από κάποιο βλήμα που εξοστρακίστηκε. Θα ήταν όμως ευθύνη των ελληνικών αρχών (και των ευρωπαϊκών), να εξακριβώσουν αυτό ακριβώς. Με το να χαρακτηρίζει η ελληνική κυβέρνηση όλα τα δημοσιεύματα για τις επιθέσεις σε μετανάστες ως τουρκική προπαγάνδα, καθιστά αδύνατη τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες. Δεν θέλουν προφανώς να ξέρουν ποιο ακριβώς είναι το τίμημα εφαρμογής αυτής της απόφασης».

Αυτή είναι η Ευρώπη!

pentapostagma.gr

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
2 εβδομάδες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
2 εβδομάδες ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
4 εβδομάδες ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
4 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Ομιλία «περί παθών» του Γέροντα Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου… του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Ομιλία «περί παθών» του Γέροντα Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου… του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

3 ημέρες ago
Η Anthropic ζητά Παύση της Ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης & προειδοποιεί ότι η Ανθρωπότητα Χάνει τον Έλεγχο

Η Anthropic ζητά Παύση της Ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης & προειδοποιεί ότι η Ανθρωπότητα Χάνει τον Έλεγχο

1 ημέρα ago
Τρομερό ιατρικό θαύμα! – Εκχύλισμα φυτού θεράπευσε 80χρονη με προχωρημένο Alzheimer – «Ξύπνησε» στην 1η δόση!

Τρομερό ιατρικό θαύμα! – Εκχύλισμα φυτού θεράπευσε 80χρονη με προχωρημένο Alzheimer – «Ξύπνησε» στην 1η δόση!

1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    35 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Πώς θα πιεις καθαρό νερό όταν το δίκτυο καταρρεύσει – Τρεις απλές μέθοδοι που σώζουν ζωές

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • ΒΟΜΒΑ από ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ !! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ οι 12 ΑΟΡΑΤΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ σε απλους προσκυνητές και…

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Σχετικά με την εκταφή του Νικολάου Σωτηρόπουλου

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Σοκάρει ο Κινέζος Νοστράδαμος – Αποκαλύπτει το φρικτό σχέδιο των ΗΠΑ, μετά το Ιράν – Δεν έπεσε ποτέ έξω!

    24 shares
    Share 10 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr