• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Εκλογικό «Θρίλερ» στο Ισραήλ: Το Λικούντ Πρώτο, αλλά το Αντι-Νετανιάχου Μπλοκ Κρατά το Προβάδισμα – Κανείς Δεν Φτάνει τις 61 Έδρες

3 λεπτά ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τα Exit Polls Δείχνουν Ισορροπία 52-53 έναντι 50 – Τα Αραβικά Κόμματα Κρατούν το «Κλειδί» της Κυβέρνησης

Οι ισραηλινές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου 2026 ολοκληρώθηκαν χωρίς να αναδείξουν καθαρό νικητή, βυθίζοντας τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα. Σύμφωνα με τα exit polls των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών, το κόμμα Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου αναδείχθηκε πρώτο σε ψήφους, αλλά το αντι-Νετανιάχου μπλοκ συγκεντρώνει οριακά περισσότερες έδρες, χωρίς ωστόσο καμία πλευρά να εξασφαλίζει την κρίσιμη πλειοψηφία των 61 εδρών στην Κνεσέτ των 120 μελών .

Τα Αριθμητικά Δεδομένα: Μια Χώρα Μοιρασμένη στα Δύο

Το Λικούντ Πρώτο, αλλά το Μπλοκ Χάνει

Σύμφωνα με τα exit polls του Channel 12, το Λικούντ εξασφαλίζει 24 έδρες, ενώ το κόμμα Γιασάρ (Yashar) του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Γκάντι Άιζενκοτ, ακολουθεί με 22 έδρες . Το Channel 13 δίνει στο Λικούντ 25 έδρες και στο Γιασάρ 23 .

Ωστόσο, η κατανομή των εδρών ανά πολιτικό μπλοκ είναι αυτή που καθορίζει το πολιτικό τοπίο:

Μπλοκ Έδρες (Channel 12) Έδρες (Channel 13)
Αντι-Νετανιάχου (Γιασάρ, Μπεντέν, Δημοκρατικό Κόμμα, Ισραήλ Μπεϊτένου) 52 53
Υπέρ-Νετανιάχου (Λικούντ, Οτζμά, Θρησκευτικός Σιωνισμός, UTJ, Σας) 50 50
Αραβικά Κόμματα (Ράαμ, Ενωμένη Λίστα) 17 17

Κανένα από τα δύο μεγάλα μπλοκ δεν φτάνει τις 61 έδρες που απαιτούνται για τον σχηματισμό κυβέρνησης .

Τα Αραβικά Κόμματα ως Ρυθμιστές

Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών είναι η ιστορική επίδοση των αραβικών κομμάτων, τα οποία εξασφαλίζουν 17 έως 19 έδρες – το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία του Ισραήλ . Το Ράαμ και η Ενωμένη Λίστα (Joint List) κατέχουν πλέον την ισορροπία του πολιτικού συστήματος, καθώς μια πιθανή στήριξή τους στο αντι-Νετανιάχου μπλοκ θα μπορούσε να του δώσει την απαραίτητη πλειοψηφία.

Ωστόσο, τόσο ο Νετανιάχου όσο και ο Άιζενκοτ έχουν μέχρι στιγμής αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με τα αραβικά κόμματα . Αυτό καθιστά τον σχηματισμό κυβέρνησης εξαιρετικά δύσκολο, εκτός εάν κάποια από τις δύο πλευρές αναθεωρήσει τη στάση της.

Η Πολιτική Δυναμική: Ένα Δημοψήφισμα κατά του Νετανιάχου;

Ο Γκάντι Άιζενκοτ, επικεφαλής του Γιασάρ, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των exit polls ότι το αποτέλεσμα αποτελεί «ψήφο δυσπιστίας» κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου, συνδέοντας την εκλογική αναμέτρηση με τις αποτυχίες της 7ης Οκτωβρίου 2023 . «Αν αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα, πρόκειται για μια νίκη της υπεύθυνης σιωνιστικής πλειοψηφίας του Ισραήλ», δήλωσε, δεσμευόμενος να ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό εναλλακτικής κυβέρνησης .

Ο Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, έκανε λόγο για «συντριπτική ήττα» του μπλοκ Νετανιάχου: «Πρόκειται για πλήρη κατάρρευση. Ο κόσμος τούς έστειλε σπίτι τους» .

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Γκιντέον Σάαρ του Λικούντ προειδοποίησε ότι είναι «πρόωρο» για την αντιπολίτευση να πανηγυρίζει, τονίζοντας ότι το Λικούντ παραμένει το μεγαλύτερο μεμονωμένο κόμμα .

Ρεκόρ Συμμετοχής και Καταγγελίες για «Νοθεία»

Η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε το 77,7% – το υψηλότερο ποσοστό από το 1999 – γεγονός που υποδηλώνει την έντονη πολιτικοποίηση της ισραηλινής κοινωνίας εν μέσω πολέμου και εσωτερικής κρίσης .

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο Νετανιάχου κατήγγειλε «νοθεία» σε αραβικές περιοχές, ισχυριζόμενος ότι η συμμετοχή εκεί ήταν ύποπτα υψηλή. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απέρριψε το αίτημα του Λικούντ για παράταση της ψηφοφορίας, δηλώνοντας ότι η υψηλή συμμετοχή σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας αντανακλά την ενεργό συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία .

Τι Ακολουθεί: Διαπραγματεύσεις, Αδιέξοδο ή Νέα Εκλογή;

Ο Πρόεδρος Ιτσχάκ Χέρτσογκ θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων (αναμένονται έως τις 4 Νοεμβρίου), προκειμένου να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον υποψήφιο με τις περισσότερες πιθανότητες . Ο υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του έως έξι εβδομάδες για να εξασφαλίσει πλειοψηφία 61 εδρών.

Δεδομένου ότι κανένα μπλοκ δεν φτάνει τις 61 έδρες χωρίς τη στήριξη των αραβικών κομμάτων – και δεδομένου ότι και οι δύο πλευρές τα έχουν αποκλείσει – το πιο πιθανό σενάριο είναι είτε:

  1. Κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή ή στήριξη από τα αραβικά κόμματα (σενάριο που προς το παρόν αποκλείεται ρητά).

  2. Νέα προσφυγή στις κάλπες, εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία για 19 χρόνια τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αντιμετωπίζει πλέον το πιο σοβαρό πολιτικό αδιέξοδο της καριέρας του . Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα κερδίσει τις εκλογές – τις κέρδισε – αλλά αν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

H Σουηδία αντικαθιστά τα mRNA εμβόλια στις παραγγελίες από τη σεζόν 2027/2028 επιλέγοντας να στραφεί αποκλειστικά σε πρωτεϊνικά εμβόλια.
Slider

H Σουηδία αντικαθιστά τα mRNA εμβόλια στις παραγγελίες από τη σεζόν 2027/2028 επιλέγοντας να στραφεί αποκλειστικά σε πρωτεϊνικά εμβόλια.

by admin
24 λεπτά ago
Εφιάλτης – Ο «ληγμένος» Macron μας βάζει στο στόχαστρο της Ρωσίας – Γαλλικά Rafale με πυρηνικά θα έχουν βάση στην Ελλάδα
Slider

Εφιάλτης – Ο «ληγμένος» Macron μας βάζει στο στόχαστρο της Ρωσίας – Γαλλικά Rafale με πυρηνικά θα έχουν βάση στην Ελλάδα

by admin
9 ώρες ago
«Νίκος Παπαδόπουλος: καυτά ερωτήματα για τα φιλοϊσραηλινά λόμπι και το εθνικό συμφέρον. Ποιος «κινεί τα νήματα» στην Ελλάδα;»
Slider

«Νίκος Παπαδόπουλος: καυτά ερωτήματα για τα φιλοϊσραηλινά λόμπι και το εθνικό συμφέρον. Ποιος «κινεί τα νήματα» στην Ελλάδα;»

by admin
9 ώρες ago
Νέα Φιλική Εταιρεία : „ Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει δράπα …. ”
Slider

Νέα Φιλική Εταιρεία : „ Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει δράπα …. ”

by admin
10 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr