ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικά F-16 έκαναν εικονικούς «βομβαρδισμούς» στο Καστελόριζο λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση Π.Καμμένου

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 20 Δεκ 2018 - 9:38
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Δύο τουρκικά F16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο προχωρώντας σε εικονικό βομβαρδισμό του νησιού.

Συγκεκριμένα σήμερα, 2 τουρκικά μαχητικά F-16, μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν, χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια, πάνω από το Κασστελόριζό και αποχώρησαν

από το FIR Αθηνών στις 8:44.

Οι πρωινές αυτές υπερπτήσεις έρχονται μετά τις δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη και του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και την αναχώρηση του τελευταίου από το σύμπλεγμα της νήσου Μεγίστης

λίγα μόλις λεπτά μετά την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου η Άγκυρα επέλεξε να προβεί σε αυτή την προκλητική ενέργεια επιχειρώντας έτσι να απαξιώσει τις χθεσινές δηλώσεις του ΥΕΘΑ.

Μήνυμα στην Τουρκία είχε στείλει χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, που επισκέφθηκε τη Ρω, τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.«Η παρουσία μας εδώ, είναι μία ακόμα ευκαιρία προκειμένου να περάσουμε στους γείτονές μας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μένει πιστή στα ιδανικά των προγόνων της, αυτών που πρώτοι θεμελίωσαν το πολίτευμα της δημοκρατίας, και το δώρισαν στην παγκόσμια κοινότητα. Και ότι επιπλέον είμαστε μία χώρα φιλειρηνική, που όμως απαιτεί να τη σέβονται, όπως άλλωστε πράττει και η ίδια», είπε ο Πάνος Καμμένος.
Και συνέχισε: «Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».
Όπως ανέφερε ο Πάνος Καμμένος η ΑΟΖ του Καστελλόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της Ελλάδας. «Εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η σημερινή τουρκική υπέρπτηση είχε ως στόχο να ακυρώσει τις δηλώσεις αυτές.

Πέραν αυτούς φαίνεται πως οι Τούρκοι έχουν βάλει ως στόχο να δοκιμάσουν τις αντοχές της ΠΑ η οποία μαστίζεται από πολύ χαμηλές διαθεσιμότητες.

Πριν 3 ημέρες επιστράτευσαν 15 αεροσκάφη σε εφτά σχηματισμούς για να πραγματοποιήσουν συνολικά 107 παραβιάσεις(!) του Εθνιοκού Εναέριου Χώρου στο Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς και σε 24 παραβιάσεις των κανόνων κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.

Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν από τα επτά ζεύγη των τουρκικών μαχητικών, ενώ τέσσερα από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Πέντε από τις παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποιήθηκαν ως εξής:

-Στις 14.06 τέσσερις υπερπτήσεις, από δύο F-16 και δύο F-4, πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι, σε ύψος 18.000 ποδιών ( για τα F-16) και 12.500 ποδιών ( για τα F-4).

– Στις 16.04, μια υπερπτήση από δύο F-16 πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 26.000 ποδιών.

pronews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…