ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ : ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΕΘΝΙΚΑ. - 4 Σεπ 2019 - 10:15
Loading...

«Η ιστορία είναι φρουρός της αρετής των επιφανών, μάρτυς της μοχθηρίας των φαύλων και ευεργέτης του ανθρωπίνου γένους».

Ας ανακαλέσουμε από τα αρχαία κείμενα του Ηροδότου την συνομιλία του εξορίστου/εκδιωχθέντα βασιλιά Δημάρατου στην αυλή του βασιλέα των Περσών Ξέρξη.

Ο Ξέρξης ζητά την γνώμη του Δημάρατου, για το πώς θα αντιδρούσαν οι Έλληνες τότε, σε μια εκστρατεία εναντίον τους και απέναντι στον τεράστιο στρατό του.

Ζητώντας την άδεια να πει την αλήθεια, χωρίς να χάσει την εύνοια του του λέει ο Δημάρατος:
«Βασιλιά μου, επειδή η προσταγή σου είναι να σου πω οπωσδήποτε την αλήθεια, μιλώντας έτσι ώστε ο συνομιλητής σου να μην πιαστεί αργότερα ψεύτης, η Ελλάδα παλαιόθεν και ως τώρα ζει συντροφιά με την Πενία, αλλά εφοδιάστηκε με αρετή, που κερδήθηκε με τη σοφία και τον κυρίαρχο νόμο· οπλισμένη μ’ αυτήν η Ελλάδα αγωνίζεται εναντίον της Πενίας και του δεσποτισμού. Λοιπόν έχω να πω επαινετικά λόγια για όλους τους Έλληνες που ζουν σ’ εκείνα τα δωρικά μέρη, όμως τα λόγια που θα πω δεν αφορούν σε όλους, αλλά μονάχα στους Λακεδαιμονίους: πρώτα πρώτα πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν ποτέ τις προτάσεις σου που αποσκοπούν στην υποδούλωση της Ελλάδας· κάτι παραπάνω, θα σηκώσουν χέρι εναντίον σου πολεμώντας, κι αν όλοι οι Έλληνες προσχωρήσουν σ’ εσένα.

Τώρα, για το πλήθος τους, πόσοι άραγε να ‘ναι και μπορούν να ενεργούν έτσι, μη ρωτάς· γιατί κι αν τύχει να έχουν βγει σε εκστρατεία χίλιοι, αυτοί θα σε χτυπήσουν με πόλεμο – λιγότεροι ή περισσότεροι, δεν έχει σημασία». Προκαλώντας την έκπληξη και τα χαμόγελα του Ξέρξη, που διαψεύστηκε πικρά…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προδοτικά υπέγραψε με την συμφωνία των Πρεσπών την παράδοση της τρισχιλιετούς Μακεδονίας μας, όπως είχε στόχο από πάντοτε, πιστός στα διεθνιστικά και εθνομηδενιστικά κελεύσματα του Σταλινισμού. Την ίδια περίοδο, ο αρχηγός της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι, αν περάσει από την βουλή θα σεβαστούμε την συμφωνία. Επίσης τα πρωτοπαλίκαρα του, τύπου Γεωργιάδη, Βορίδη, Κουμουτσάκου, ναι ντε αυτοί οι όψιμοι «Μακεδονομάχοι», δήλωναν το ίδιο ακριβώς. Φυσικά, μετά τις εκλογές, αφού εξελέγησαν, ακούσαμε από στόματος Βορίδη να λέει θρασύτατα: «Μας εκλέξατε ως κυβέρνηση ενώ ξέρατε ότι θα σεβαστούμε την συμφωνία των Πρεσπών». Δηλαδή η ερμηνεία τους είναι ότι τους επέλεξε ο λαός, όχι για να ξεκουμπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσε το Έθνος, αλλά γιατί θα σεβόντουσαν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Με την εκλογή της ΝΔ, το πρώτο που ζήτησε η Μέρκελ και η Γερμανία, από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν να σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών. Κάτι που στη συνέχεια απεδείχθη ότι έγινε δεκτό, όπως προανέφερα. Η υποταγή στα Μερκελικά κελεύσματα, έγινε ολοφάνερη, όταν προχθές ακόμη, σε επίσημη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη, ευχαρίστησε την Γερμανία και κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου, ήταν η Μέρκελ και ο Μητσοτάκης καθιστοί. Άντε η Μέρκελ πάσχει από κάποια ασθένεια και ήταν καθιστή. Ο Κ. Μητσοτάκης τι πρόβλημα είχε και έκανε το ίδιο; Ο εθνικός ύμνος κάθε χώρας αποτελεί την κορωνίδα της έκφρασης των αγώνων του λαού και περικλείει ποταμούς αίματος και θυσιών. Απαιτεί στάση προσοχής ως ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού. Τόση και τόσο ξεκάθαρη υποτέλεια πια;

Να υπενθυμίσουμε στον Κ. Μητσοτάκη ότι, ο λαός έδιωξε κακήν κακώς τον ΣΥΡΙΖΑ και έφερε αυτόν, όχι γιατί είχε άλλη επιλογή, αλλά κυρίως λόγο Σκοπιανού. Ο Πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να μην το λησμονήσει και να μην πιστέψει ότι, μπορεί να ελιχθεί και να επιβιώσει πολιτικά συνεχίζοντας το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, όπως και ο προκάτοχος του. Η απάντηση μας θα δοθεί για μία ακόμη φορά στης 7/9/2019 και μπροστά στο άγαλμα του στρατηλάτη Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη. Δίνουμε την ίδια απάντηση που έδωσε ο Βασιλιάς Δημάρατος στον βασιλέα των Περσών Ξέρξη…Η ταν ή επι τας, μέχρι ενός!

Μιχαήλ Καϊκουνίδης, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, τ. υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter