ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ελληνες της Αζοφικής: Η ζωή μας τώρα αλλάζει προς το καλύτερο… Σαρτανά: Το μετερίζι της Ρωμιοσύνης

ΕΘΝΙΚΑ. - 3 Φεβ 2023 - 6:00

«Η Σαρτανά θα ζει και θα βασιλεύει», δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά η καλεσμένη του Δημήτρη Λιάτσου, Ναταλία Παπακίτσα, πρόεδρος των Ελλήνων της Σαρτανά, κωμόπολης δίπλα από τη Μαριούπολη.

«Να μην κοιτάτε τους εδώ Ελληνες μέσα από τα μάτια των Αμερικανών», καλεί την ελληνική κυβέρνηση ο έτερος καλεσμένος του Δ.Λιάτσου, Ανατόλι Κορόνα, επικεφαλής της ελληνικής θεατρικής ομάδας της Σαρτανά. Και καλεί όλους τους Ελληνες να έχουν στο νου τους τους Ελληνες της Αζοφικής, θυμίζοντάς τους: «Εμείς εδώ ποτέ δεν προδώσαμε τους προγόνους μας, ούτε και εσάς».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ιδεοχώρος», οι Ελληνες της περιοχής αναφέρουν ότι, στις δύσκολες ώρες που πέρασαν, η ελληνική κυβέρνηση τους ξέχασε. Οπως το ίδιο κάνει και σήμερα.

«Ο Θεός μαζί σας, μας είπαν», θυμούνται. Παρά τις συγκλονιστικές μαρτυρίες τους, ωστόσο, ως γνωστόν η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι… κόπτεται για τους Ελληνες της Αζοφικής, αλλά, τελικώς, μόνον ο πρόξενος στη Μαριούπολη έφυγε από την πόλη, καθώς και πολύ μικρός αριθμός Ελλήνων.

Εντυπωσιακές είναι, επίσης, οι μαρτυρίες για δολοφονίες Ελλήνων της Σαρτανά. «Σκοτώθηκαν Ελληνες», λέγει η Ν.Παπακίτσα, συμπληρώνοντας ενδεικτικά ότι «Ουκρανός σκοπευτής πυροβολούσε ανθρώπους που έβγαιναν από τα υπόγεια, όπου κρύβονταν, για να καπνίσουν. Και όταν κάποιοι έσπευδαν για να βοηθήσουν, τους πυροβολούσε και αυτούς. Δεν νοιάζονταν για τις ανθρώπινες ζωές και για τα σπίτια. “Δεν θα αφήσουμε τίποτα στους Ρώσους”», αναφέρει η ίδια ότι έλεγαν οι προερχόμενοι από τις ακραίες ουκρανικές εθνικιστικές μονάδες της «Αζόφ».

Οι καλεσμένοι δηλώνουν ότι τώρα η ζωή στη Σαρτανά, τη Μαριούπολη, κ.λ.π., αλλάζει προς το καλύτερο, ενώ επικρατεί οικοδομικος οργασμός και σπίτια παραδίδονται στους ταλαιπωρημένους πολίτες με ταχύτατους ρυθμούς.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr