ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΚΕ

GREEKEMPIRE7. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 18 Αυγ 2017 - 19:14
Loading...

GREEKEMPIRE7

Θα εκφράσω μια προσωπική απορία που έχω προς την ηγεσία του ΚΚΕ. Βέβαια μάλλον όλοι ξέρουμε την απάντηση.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα τελετών ΔΣΑ Ακαδημίας 60 πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα <,Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ >> από την Αγωνιστική Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων (ΑΠΕΔ).Ταυτόχρονα οι ομιλητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της αποστολής της ΑΠΕΔ στη Συρία.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κύριος Γιάννης Ραχιώτης πρόεδρος της ΑΠΕΔ, ο κύριος Γιάννης Χατζηαντωνίου γενικός γραμματέας ΑΠΕΔ και οι κύριοι Κώστας Φουρίκος και Νίκος Κλείτσικας δημοσιογράφοι.Στην εκδήλωση έγιναν και παρεμβάσεις από μέλη της ΑΠΕΔ που ακολούθησαν την αποστολή στην Συρία ενώ στο τέλος οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού.Η αποστολή της ΑΠΕΔ βρέθηκε στην Συρία το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου έχοντας επαφές με τον νομικό κόσμο της χώρας στην Δαμασκό και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Είχαν ακόμα επαφές με τον μουφτή της Συρίας με πολιτικά πρόσωπα ,με πολίτες,στρατιώτες, πολιτοφύλακες, καθώς και με την χριστιανική κοινότητα.Η όλη εκδήλωση υπάρχει στο youtube και μπορεί να την παρακολουθήσει κάνεις εκεί.

Στην Συρία σήμερα η κυβέρνηση αποτελείται από ένα πολυκομματικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν και τα δύο κομμουνιστικά κόμματα της Συρίας.

Ένα από τα μέλη της αποστολής που βρέθηκε στην Συρία ο Κώστας Γούσης μίλησε για τις εντυπώσεις του και όλα αυτά τα οποία είδε στην Συρία κατά την διάρκεια της αποστολής.

Στο 7:26 λεπτό του βίντεο κάνει αναφορά στην συνάντηση με το ΚΚ Συρίας και τον καταιγισμό ερωτήσεων της αποστολής προς τα μέλη του κομουνιστικού κόμματος της πολύπαθης χώρας.
Το κομουνιστικό κόμμα έχει δεχτεί λέει πολύ μεγάλο πόλεμο από τους ένοπλους τζιχαντιστές. Έχει χάσει πολλά μέλη και έχουν καταστραφεί τα γραφεία τους πολλές φορές από τους τζιχαντιστές. Συμμετέχει στον πόλεμο στο πλευρό του συριακού στρατού με δικές του πολιτοφυλακές.

Το ΚΚ Συρίας τόνισε ότι όπως μετέφεραν τα μέλη του μελετάνε την τελευταία εξαετία και ότι πολλά από τα αιτήματα του 2011 είναι δίκαια αιτήματα πλην όμως στο κόμμα κατάλαβαν ποια ατζέντα κρύβονταν πίσω από αυτά τα αιτήματα και ποιες πολιτικές δυνάμεις τα προωθούσαν. Και μόνο που η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ στήριζαν την ένοπλη τζιχαντιστική αντιπολίτευση με αιτήματα για δικαιοσύνη και ελευθερία τους έκανε να καταλάβουν ότι η συγκεκριμένη κατάσταση ήταν μια ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του συριακού λαού και τίποτα περισσότερο.

Πως γίνεται δηλαδή τα ποιο απολυταρχικά ισλαμοφασιστικά μοναρχικά καθεστώτα του κόσμου η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ να έχουν έγνοια την δήθεν αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Συρία.
Το ΚΚ Συρίας αποφάσισε ότι το κύριο καθήκον της περιόδου είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της Συρίας.
Τα μέλη του ΚΚ Συρίας μετέφεραν στην αποστολή της ΑΠΕΔ τα εξής για το Ιράν την Χεζμπολλάχ και την Ρωσία. Με βάση τα βέτο που έβαλε πολλές φορές η Ρωσία και η Κίνα στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ φαίνεται ξεκάθαρα ότι περνάμε από έναν μονοπολικό κόσμο σε έναν πολυπολικό κόσμο και αυτό είναι κάτι καλό. Και ερχόμαστε τώρα στο ζουμί τον όσων θέλω να εστιάσω με την σημερινή μου παρέμβαση.

Μόνοι μας θα είχαμε ήδη χάσει τόνισαν τα μέλη του ΚΚ Συρίας όταν τους ρώτησαν γιατί αν και κομμουνιστές δέχτηκαν να συμμαχήσουν με τον Πούτιν που είναι ιδεολογικά αντίπαλος του κομμουνισμού. Το ίδιο ισχύει και για το Ιράν και για την χεζμπολλάχ ακόμα ακόμα και για το κόμμα του Άσαντ.

Εδώ είναι το ζουμί κατά την γνώμη μου. Έβαλαν στην άκρη τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις. Δεχτήκανε να συμμαχήσουν με ιδεολογικούς αντιπάλους τους μπροστά στην τεράστια καταστροφή.
Αποφάσισαν να στηρίξουν τον Άσαντ αν και ιδεολογικά δεν ήταν μαζί του πριν τον πόλεμο. Δεχτήκανε την βοήθεια και από το Ιράν και από την χεζμπολλάχ και από την Ρωσία γιατί χωρίς αυτούς θα είχαν ήδη χάσει όπως παραδέχονται αλλά η μεγαλύτερη παραδοχή τους με έμμεσο τρόπο είναι ότι η ιδεολογία τους σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την Συρία πέρασε σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην ανάγκη για την σωτηρία της πατρίδας.

Και έρχομαι τώρα στην ερώτηση προς το ΚΚΕ. Τα μνημόνια το ΔΝΤ η τρόικα δεν είναι μια μορφή ιμπεριαλιστικής επίθεσης κατά του πρώην κυρίαρχου κράτους της Ελλάδας?
Γιατί κύριοι του ΚΚΕ δεν βάλλατε στην άκρη τις ιδεολογικές σας αγκυλώσεις και να ηγηθείτε ενός διευρυμένου αντιμνημονιακού μετώπου που στις τάξεις του θα στέγαζε ανθρώπους όλων των ιδεολογιών με μόνο στόχο της σωτηρία της πατρίδας?
Γιατί σε εσάς μετράει μόνο η κομμουνιστική ιδεολογία?

Με την ικανότητα που έχετε να κατεβάζετε κόσμο στο δρόμο μπορούσατε να είχατε κάνει πάρα πολλά ενάντια στην μνημονιακή κατοχή.
Θα έπρεπε να είστε στην μάχη δίπλα δίπλα με όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα χωρίς να σας νοιάζει εάν στο ίδιο μετερίζι με εσάς είναι δεξιοί ή πολιτικοί σας αντίπαλοι αλλά μάλλον οι κομματικές σας αγκυλώσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από την ιμπεριαλιστική οικονομική επίθεση που δέχτηκε η χώρα μας.

Είστε η ντροπή των κομμουνιστών οι ομοϊδεάτες σας σε άλλα μέρη της γης γελάνε με τα χάλια σας.
Ο Καζάκης σας έχει ζητήσει πολλές φορές να συστρατευτείτε με το κόμμα του αλλά ακόμα και με τον αριστερό Καζάκη δεν μπορείτε να συνεργαστείτε και του έχετε ρίξει τόσες φορές πόρτα.
Αποδείξατε και εσείς ότι είστε μέρος του σχεδίου, και οι 300 της βουλής…
Αγωνιστές στα λόγια και όταν η πατρίδα καίγεται η ιδεολογία πάνω από όλα.
Επαναστάτες της φακής
Αριστεροί με δεξιές τσέπες.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter