ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ !!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΝΤΕΜΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ". - 20 Μαρ 2018 - 9:33
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει η Κωσταντινιά Ντέμου

Η μεγαλύτερη ανισότητα ειναι να εξισώνεις όλες τις ανισότητες !

Καθώς ειναι ακόμα σε εξέλιξη η προσφυγική κρίση και οπως φαίνεται δεν θα΄χει τελειωμό, το βασικό συμπέρασμα που μπορεί να βγει, είναι ό,τι ο Ελληνικός λαός πρέπει να στηριχθεί αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Η Ε.Ε. αποδείχθηκε όχι μόνο κατώτερη των περιστάσεων αλλά πρωταθλήτρια στη διγλωσσία διότι άλλα λέει και άλλα πράττει .

Σύμφωνα με το άρθρο 67 Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε. η Ένωση αναπτύσσει κοινή πολιτική στους τομείς του ασύλου και της μετανάστευσης που βασίζεται στην αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλαδα από το 2014 είχε ξεκινήσει στην Ευρωβουλή ένα σύστημα δίκαιης κατανομής των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών σε επίπεδο Ε.Ε. αφού είναι ιδιαίτερα δύσκολο για μια χώρα οπως η Ελλαδα με υψηλή ανεργία, να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό προσφύγων. Γονατίσαμε …

Μετά από πολλες συζητήσεις στην Ευρωβουλή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε δεκτές τις προτάσεις της Ελλαδος διαμορφώνοντας ένα σύστημα κατανομής των προσφύγων σε ενωσιακό επίπεδο μέσω της περίφημης «μετεγκατάστασης»

Μάλιστα σε σχέση με την Ελλάδα προβλέφτηκε η μετεγκατάσταση 60.400 προσφύγων από την πατρίδα μας σε άλλες χώρες της Ένωσης. Πράγμα το οποίο δεν έγινε, εκτός ελαχίστων ευνοουμένων οικογενειών .

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας επισκεπτόμενος τη Λέσβο παραδέχθηκε ότι η Γαλλία , η χώρα του δήθεν ανθρωπισμού δεν έχει δεχθεί παρά μόνο 90 άτομα .

Με την πλήρη αποτυχία της μετεγκατάστασης η Τουρκία συνεχίζει να υποθάλπει και να καθοδηγεί τα δουλεμπορικά που πλημμυρίζουν καθημερινά τα νησιά μας με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Και σαν να μην έφταναν αυτά τα Σκόπια και η Αλβανία με την καθοδήγηση της Αυστρίας έκλεισαν τα σύνορά τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ειπε: οι ενέργειες αυτές των Σκοπίων και της Αλβανίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και ιδίως τη διεθνή σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες.

Η Ελλάδα βεβαίως δεν θα πρέπει να μείνει απαθής μπροστά στις προκλήσεις – ιδίως των Αλβανών- που στη δεκαετία του ’90 κατά χιλιάδες ήρθαν στην Ελλάδα , έβγαλαν ψωμί, εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς και έστειλαν εκατομμύρια δραχμές και ευρώ στην Αλβανία η οποία όπως και τα Σκόπια ζουν οικονομικά από την Ελλάδα.

Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και με μια επί πλέον αφορμή για το “Μακεδονικό ζήτημα” που προέκυψε , να προχωρήσει στην επιβολή αντιποίνων κατά των Σκοπίων και της Αλβανίας.

Δηλαδή, η Ελλάδα πρέπει να επιβάλλει πλήρες Οικονομικό Εμπάργκο σε Σκόπια και Αλβανία. Να κόψει την παροχή πετρελαίου στα Σκόπια τα οποία τροφοδοτούνται με αγωγό από τα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης.

Θα πρέπει λοιπον , να απαγορευθεί κάθε εισαγωγή/εξαγωγή από και προς Σκόπια και Αλβανία μέχρις ότου οι εν λόγω χώρες αναγκαστούν να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες.

Μόνο έτσι θα πάψει να «ασφυκτιά» η Ελλάδα που έχει κατακλυστεί από χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες.

Σκόπια και Αλβανία πρέπει να αντιληφθούν ότι η ανοχή και η υπομονή μας τελείωσε.

Και θα το καταλάβουν όταν τα Σκόπια στεγνώσουν από πετρέλαιο, πρώτες ύλες και άλλα αγαθά και όταν η Αλβανία σταματήσει να δέχεται τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα.

Επίσης η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από τη συμφωνία Σένγκεν εδώ και τώρα προκειμένου να πάψει να αποτελεί μαγνήτη για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Πατρίδα μας ρισκάροντας να πνιγούν στο Αιγαίο γιατί η Ελλάδα ως χώρα Σένγκεν τους δίνει ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν με τα οποία μπορούν να ταξιδεύσουν στη Γερμανία και όπου αλλού γουστάρουν .

Η Ελλαδα μας αξιοποιώντας το άρθρο 72 της Συνθήκης Λειτουργίας Ε.Ε. θα πρέπει να αναστείλει και το Δουβλίνο 3 που μετατρέπει την Ελλάδα σε μόνιμη αποθήκη ψυχών.

Η σημερινή μειοψηφούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να προχωρήσει στη λήψη αυτών των αποτελεσματικών μέτρων μαζί και με τα υπόλοιπα μνημονικά κόμματα της αντιπολίτευσης αντ΄ αυτών , συνεχίζει την δουλοπρεπή της στάση , έναντι των Βρυξελλών και αποδέχεται πλέον να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα απέραντο προσφυγικό Νταχάου που θα φιλοξενήσει ΔΗΘΕΝ προσωρινά -αλλά για χρόνια -τους χιλιάδες πρόσφυγες που θα συνεχίσουν να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.

Γνωστόν ο, τι η Ελλαδα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και δεν μπορεί, δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Φτάνει !!. Επιτέλους !! Φτάνει !!

Αμεσοδημοκρατία εδώ και τώρα! επιλέγουμε μεταξύ των αρίστων και ΟΧΙ των Αρεστών !

Κωσταντινιά Ντέμου «Μακεδονισσα» ₪₪₪₪₪₪₪

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…