ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εμπειρογνώμονας σχολίασε την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν πλοία στην Αρκτική

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Ιαν 2019 - 21:30
Loading...
© AP φωτογραφία/TED S. Waren icebreaker Ακτοφυλακή ΗΠΑ πολικό αστέρι

Μόσχα, 11 Ιανουαρίου –RIA Novosti. Ο Ρωσικός στρατός θα παρακολουθεί τις ενέργειες των Αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή της Αρκτικής, όπου δυνατότητες των Αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Αρκτική είναι πολύ περιορισμένες λόγω της έλλειψης παγοθραυστικών, δήλωσε στο RIA Novosti την Παρασκευή ο Στρατιωτικός εμπειρογνωμόνων Ιγκόρ Korotchenko.

Νωρίτερα, το USNI News, επικαλούμενο τον Αρχηγό του Αμερικανικού ναυτικού Ρίτσαρντ Σπένσερ,

ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον θα έστελνε πολεμικά πλοία στην Αρκτική το καλοκαίρι για να δοκιμάσουν την εργασία τους σε υψηλά γεωγραφικά πλάτη.

«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της περιοχής της Αρκτικής. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι, ελλείψει του πυρηνικού στόλου που σπάει τον πάγο, η ικανότητά τους να διεξάγουν επιχειρήσεις από επιφανειακά πλοία στην Αρκτική περιορίζεται στην καλοκαιρινή περίοδο «-είπε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας.

Είναι πεπεισμένος ότι οι ενέργειες των Αμερικανικών πλοίων στην περιοχή της Αρκτικής θα ελέγχονται από τον Ρωσικό στρατό.

«Πιστεύω ότι λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητές μας στην Αρκτική, ιδίως τις στρατιωτικές βάσεις, τα πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων και την αεροπορία, οι δραστηριότητες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Αρκτική θα είναι υπό σαφή έλεγχο προκειμένου να κατανοήσουμε τους στόχους που θα θέσουν οι Αμερικανοί, «-είπε ο Korotchenko.

https://ria.ru/20190111/1549256305.html
tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter