ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εννέα οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες που θα συμμετάσχουν στην Πανορθόδοξη διάσκεψη στο Αμμάν

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 15 Φεβ 2020 - 9:56
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ολοκληρώνεται ο κατάλογος των συμμετεχόντων στην Πανορθόδοξη διάσκεψη στο Αμμάν της Ιορδανίας από 25 έως 27 Φεβρουαρίου, την οποία συγκαλεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος.

Σύμφωνα με τι μέχρι τώρα πληροφορίες οι Εκκλησίες οι οποίες θα συμμετάσχουν είτε δια του προκαθημένου είτε δι αντιπροσώπου είναι εννέα, οι οποίες και απαρτίζουν πληθυσμιακά την συντριπτική πλειοψηφία των Ορθοδόξων ανά τον κόσμο.

Θα συμμετάσχουν λοιπόν οι προκαθήμενοι των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών: Ιεροσολύμων, Αντιοχείας, Μόσχας, Σερβίας και Τσεχίας και Σλοβακίας και δι΄αντιπροσώπου οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών: Γεωργίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Πολωνίας.

Οι προκαθήμενοι της Γεωργίας και της Πολωνίας επικαλούνται λόγους υγείας για την αποστολή αντιπροσώπων ενώ ο Πατριάρχης Ρουμανίας για να μη θεωρηθεί Σύναξη Προκαθημένων.

Στην πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων έχουν απαντήσει αρνητικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, οι οποίοι και έχουν επίσημα αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος επαναλαμβάνει πάντα την αρχική του «ιστορική» δήλωση: «ούτε αναγνωρίζουμε ούτε δεν αναγνωρίζουμε την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας» η οποία δήλωση περιπλέκει περαιτέρω τη θέση της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος δεν θα συμμετάσχει με την δικαιολογία ότι μόνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει το προνόμιο συγκλήσεως μιάς τέτοιας Συνάξεως, αλλά επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι το ουκρανικό θα λυθεί μόνο με Πανορθόδοξη Σύνοδο.

oukraniko

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…