ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ» ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ : Η Θεία επέμβαση όταν αμφισβήτησα Θαύμα στον μεγαλοπρεπή ναό της Παναγίας της Τήνου !

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ. - 23 Απρ 2019 - 20:30
Loading...

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ…

Σήμερα, Μ. Τρίτη, αποφάσισα, να κάνω πράξη μια υπόσχεση, που είχα δώσει σε σας, τους αναγνώστες της Τρικλοποδιάς: να εξομολογηθώ κι εγώ με τη σειρά μου κάποιο θαύμα, που μου είχε συμβεί και που με βοήθησε, να έχω θερμή πίστη και να ευλαβούμαι ιδιαιτέρως την Παναγία από τα παιδικά μου κιόλας χρόνια!

Ήμουν περίπου 8 χρονών, όταν η μητέρα μου με πήρε στην Παναγία της Τήνου για προσκύνημα! Αν και Σεπτέμβριος, το νησί κατακλυζόταν από κόσμο, που είχε βρεθεί εκεί για τον ίδιο λόγο! Ανεβαίνοντας τον

ανηφορικό δρόμο προς το ναό μου έκαναν εντύπωση δύο πράγματα: αφενός μεν ο ίδιος μεγαλοπρεπής, περικαλλής ναός, αφετέρου δε οι γυναίκες -στην πλειοψηφία τους-, που ανέβαιναν γονατιστές!
Ρώτησα τότε τη μητέρα μου: «Καλά, δεν πονάνε;»
Κι εκείνη μου εξήγησε, ότι το έκαναν, επειδή είχαν κάποιο τάμα, να εκπληρώσουν και με τη χάρη της Παναγίας δεν πονούσαν!

Όταν μπήκαμε στο ναό, ο θαυμασμός μου μεγάλωσε βλέποντας τα τάματα αλλά και τα καντήλια, που κρέμονταν από την οροφή και είπα στη μητέρα μου:
«Ρε μαμά, αποκλείεται όλα αυτά, να είναι αληθινά!»
Αμέσως; ένιωσα τα μαλλιά μου, να καψαλίζονται σαν κάποιος, να είχε περάσει δίπλα μου με κερί και η φλόγα του, να τα είχε ακουμπήσει! Όμως δεν είχε συμβεί τίποτα τέτοιο, αφού δεν υπήρχε άλλος κοντά μας!

Ανάψαμε κερί, προσκυνήσαμε και τότε έπεσε το μάτι μου σε ένα καράβι, που απεικονίζει το εξής θαύμα:

Ένα πλοίο είχε τρυπήσει και θα βούλιαζε, όμως ένα δελφίνι έφραξε την τρύπα και έσωσε το πλοίο και τους επιβαίνοντες σε αυτό!

Για δεύτερη φορά έσπευσα, να αμφισβητήσω το θαύμα και σκέφτηκα, ότι αποκλείεται, να είναι αλήθεια και να συνέβη κάτι τέτοιο!

Τότε, για μια ακόμα φορά ένιωσα τα μαλλιά μου, να καψαλίζονται χωρίς, να υπάρχει κάποια φλόγα τριγύρω και αυτήν τη φορά το είδε και η μητέρα μου!

Αμέσως με έβγαλε έξω από το ναό και μου εξήγησε, ότι τα θαύματα όντως συμβαίνουν και δεν πρέπει, να τα αμφισβητούμε!

Ξαναμπήκαμε μέσα και δεν ξανα-αμφισβήτησα τίποτα!

Έκτοτε πιστεύω στα θαύματα και τις θείες επεμβάσεις, που συμβαίνουν στη ζωή μας ενώ συνηθίζω, να προσεύχομαι αυθόρμητα πάντα στην Παναγία!

Και η αλήθεια είναι, ότι εκείνη ποτέ δε με έχει εγκαταλείψει στις δυσκολίες της ζωής ακόμα και όταν τα πράγματα φαντάζουν δυσοίωνα! Και είμαι σίγουρος, ότι ούτε και θα με εγκαταλείψει ποτέ! Μεγάλη η χάρη της!

Μιχάλης / Διαχειριστής Τρικλοποδιάς.

ΥΓ. Θα επανέλθω με άλλο θαύμα της Παναγίας μας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr




Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter