ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εξοπλίζεται σαν αστακός η Ιαπωνία απέναντι στην Κίνα

ΔΙΕΘΝΗ. - 26 Μαρ 2019 - 22:30
Loading...

Tα μέτρα της φαίνεται να λαμβάνει η Ιαπωνία απέναντι στην επιθετικότητα της Κίνας και αρχίζει να εξοπλίζει περιοχές κοντά στα αμφισβητούμενα νησιά της Κινεζικής Θάλασσας. Η απόφαση είναι βέβαια ιδιαίτερη για τους Ιάπωνες καθώς από τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου και μετά οι στρατιωτικές δραστηριότητες θεωρούνται ταμπού. Η έντονη διαμάχη όμως με την Κίνα στη νιοτιοανατολική Ασία την κάνει να αναθεωρεί κάποιες από τις ιδέες της και να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι των εξοπλισμών και της αποτρεπτικής ισχύος.

Ειδικότερα, η Ιαπωνία εγκατέστησε σήμερα εκατοντάδες πυραύλους και στρατεύματα σε περιοχές κοντά σε αμφισβητούμενα νησιά νοτιοανατολικά της Κίνας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ενέργειες του Πεκίνου στην περιοχή.

Δημιουργήθηκαν μονάδες με 560 στρατιώτες στο νησί Αμάμι-Οσίμα στην Καγκοσίμα και μια με 380 στρατιώτες στο νησί Miyakojima του Οκινάουα.

Παράλληλα έχουν εγκατασταθεί αντιπλοϊκοί πύραυλοι επιφανείας (SSM) και βλήματα επιφανείας-αέρα (SAM) 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των νήσων Senkaku στην Ανατολική Κίνα.

Το υπουργείο Άμυνας ενίσχυσε την ετοιμότητά του στις νοτιοδυτικές περιοχές της Ιαπωνίας για να αποτρέψει το Πεκίνο από τη λήψη προκλητικών ενεργειών στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας και να αποθαρρύνει τα ναυτικά του πλοία και τα αεροσκάφη να περάσουν από τα κοντινά στενά και τον εναέριο χώρο.

Πηγή: Τhe Asahi Shimbun

onalert.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter