ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στη Λιβαδειά!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΓΚΑΤΖΗΣ. - 26 Ιούλ 2022 - 11:22

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και με θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας επί ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο Ιερό Κοιμητηριακό Ναό στη Λιβαδειά!!! Αξίζει να επισημανθεί ότι στο συγκεκριμένο Ιερό Ναό κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης την 1η Απριλίου 1821 τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία και ευλογήθηκε η επαναστατική σημαία του Αθανάσιου Διάκου (https://www.panelinios.gr)!

Σημαντικό κειμήλιο του Ιερού Ναού αποτελεί ο Σταυρός στον οποίο ο Αθανάσιος Διάκος όρκισε τους αγωνιστές! Ας αποτελέσει το αγωνιστικό φρόνημά της παράδειγμα προς μίμηση για όλους σε μια εποχή που παρατηρούμε ότι επικρατεί σύγχυση στην κοινωνία και χαρακτηρίζεται από έλλειψη οράματος, καθώς και ιδανικών! Ας προσευχηθούμε η Αγία του Θεού Παρασκευή να πρεσβεύει υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων δούλων του Θεού από αρχής κόσμου και υπέρ υγείας ημών!!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr