ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Κατερίνη!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΓΚΑΤΖΗΣ. - 13 Ιούν 2022 - 7:07
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Κατερίνη!

Την Κυριακή 12 του μηνός τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Πνεύματος που αποτελεί το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και εκπορεύεται εκ του Πατρός!

Αξίζει να επισημανθεί  ότι το Άγιο Πνεύμα είναι ομοούσιο με τα άλλα πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, δηλαδή  του Πατρός και του Υιού!

Ενώ σύμφωνα με το Σύμβολο της Πίστεως ”συνπροσκυνείται και συνδοξάζεται” με τον Πατέρα και με τον Υιό, καθώς και είναι ίσο κατά τη λατρεία και την τιμή!

(πηγή: https://www.vimaorthodoxias.gr).

Ας μας φωτίζει το Άγιο Πνεύμα να πράττουμε θεάρεστα έργα (π.χ. φιλανθρωπίες) και να διορθώνουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας (π.χ. εγωισμός, κατάκριση)!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Tριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων του Θεού Πάντων, Δώδεκα και Εβδομήκοντα Αποστόλων, Θεοφάνη του Νεομάρτυρα και των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ! Ακόμη, το αφιερώνω στους αποθανόντες πατέρα μου Θωμά, παππούδες μου Βασίλειο και Βασίλειο, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή, καθώς και προς πάππου προς πάππου!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr