ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εορτασμός του Αγίου Τύχωνος Επισκόπου Αμαθούντος της Κύπρου στη Λιβαδειά!!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΓΚΑΤΖΗΣ. - 16 Ιούν 2022 - 20:36

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος

Email:theofanis28@gmail.com

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, την Τετάρτη 15 προς Πέμπτη 16 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Χαραλάμπου που ανήκει στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λιβαδειάς, προς τιμήν των Αγίων Τύχωνος Επισκόπου Αμαθούντος Κύπρου που εορτάζει στις 16 Ιουνίου και Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας!

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο προαναφερόμενος Ιερός Ναός είναι ο παλαιότερος στην περιοχή της Λιβαδειάς καθότι η ανέγερσή του τοποθετείται σε χρονολογία προ 1500 μ.χ.! Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας ετέθησαν για προσκύνημα τμήματα από τα λείψανα των Αγίων Νεκταρίου, Λουκά του Ιατρού, Αλεξίου ανθρώπου του Θεού, Θεωνά Επισκόπου Θεσσαλονίκης, Φιλόθεου Ζερβάκου και Γεωργίου του Χοζεβίτη, καθώς και τμήμα από ένδυμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού!! Ας προσευχηθούμε οι παραπάνω Άγιοι της ορθόδοξης εκκλησίας μας να πρεσβεύουν υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων δούλων του Θεού από αρχής κόσμου και υπέρ υγείας ημών!!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Tριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων του Θεού Πάντων, Σάββα του Βατοπεδινού, Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος, Μεθοδίου του ομολογητή Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης και Ακυλίνης!

Ακόμη, το αφιερώνω στους αποθανόντες πατέρα μου Θωμά, παππούδες μου Βασίλειο και Βασίλειο, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή, προγιαγιάδες μου Βασιλική, Μαρία, Φωτεινή και Ευανθία, στους αποθανόντες προπαππούδες μου Ιωάννη, Θωμά, ιερέα Δημήτριο, Σπυρίδωνα και Αθανάσιο, θείους μου Δημήτριο και Γεώργιο, στους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους μου, πάππου προς πάππου, στη νονά μου Ελβίρα και σε όλους τους αποθνήσκοντες από αρχής κόσμου! Επίσης, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, αδερφή μου Ινώ και σε όλους τους ζώντες!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr