ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επάγγελμα; Πιστοποιημένος Οδηγός Υπαίθριων Δραστηριοτήτων

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ. - 5 Φεβ 2020 - 22:23

γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος vafkanast@gmail.com 

Με αφορμή το άρθρο που είχα γράψει πριν λίγους μήνες, σχετικά με την ειδικότητα Συνοδός Βουνού από τα ΙΕΚ της χώρας μας (δείτε εδώ το άρθρο προς υπενθύμιση >>>), θα ήθελα να τονίσω πως έλαβα πάρα πολλά μηνύματα με διάφορες ερωτήσεις και απορίες, και ομολογώ πως δεν περίμενα τόση ανταπόκριση. Απάντησα σε όλα τα μηνύματα, ένα προς ένα, γιατί το κάθε ένα ήταν και διαφορετικό, και αυτός είναι ο λόγος που επανέρχομαι με σχετικό άρθρο και ελπίζω να φανεί εξίσου χρήσιμο. 

Υπάρχουν πολίτες που μου στείλανε μηνύματα επειδή βαρέθηκαν την πόλη, την καθημερινότητα, τις ήδη δουλειές που έχουν σε μια μεγάλη πόλη και επιθυμούν να γυρίσουν στο χωριό. Θέλουν να γυρίσουν και να εργαστούν στην φύση,,, τι πιο ωραίο, τι πιο μαγικό, τι πιο ήρεμο.  

Εκτός λοιπόν από την ειδικότητα Συνοδός Βουνού,,, μπορείτε να πιστοποιηθείτε από Διεθνείς Οργανισμούς και να γίνεται εξειδικευμένος οδηγός σε μια ή περισσότερες δραστηριότητες  ώστε παράλληλα με την ειδικότητα Συνοδός Βουνού να έχετε πλήρη γνώση και νομική κάλυψη σε αυτό που προσφέρεται στους πελάτες σας, αλλά και πάλι δεν είναι τελεσίδικο ότι όλα πάνε πακέτο, μπορείτε να κάνετε μόνο τα ΙΕΚ (Συνοδός Βουνού), ή μόνο μια σχολή με Διεθνείς Πιστοποίηση, ή και περισσότερες, ή σε συνδυασμό. Όρεξη να έχετε   

Συνήθως, για να μην φανώ και υπερβολικός, το 90% των περιπτώσεων δουλεύουν εμπειρικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό που κάνουν δεν το κάνουν καλά,, αλλά ούτε να σημαίνει πως ότι κάνουν το κάνουν και καλά.. 

Η απορία μου μονίμως είναι η εξής. Εφόσον κάνουν επάγγελμα κάτι, γιατί δεν το κάνουν πιο σωστά αποκτώντας μια Πιστοποίηση 

Υπάρχει άνθρωπος στην Γη που γεννιέται με γνώσειςΑν βρείτε κάποιον να μου τον δείξετε και μένα. Όση εμπειρία και αν έχει κάποιος, σίγουρα θα μάθει κάτι παραπάνω όταν εκπαιδευτεί σε αυτό, και το κυριότερο θα το κάνει με ασφάλεια, θα το κάνει με φιλοσοφία, θα το κάνει σωστά.  

Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι οι Υπαίθριες Δραστηριότητες στην Ελλάδα είναι πολύ πίσω, και όπως παντού έτσι και εδώ,,, νομίζουν όλοι ότι ξέρουν τα πάντα και δεν δέχονται κουβέντα.  

Θα έρθει καιρός που για ότι κάνει κάποιος θα χρειάζεται και τα ανάλογα χαρτιά. Και αυτό είναι το σωστό. 

Υπάρχουν τόσες πολλές ειδικότητες που μπορείτε να ασχοληθείτε που πραγματικά είναι άγνωστες στους περισσότερους ότι υπάρχουν, και ακόμα πιο περίεργο είναι ότι υπάρχουν σχολές για αυτές τις πιστοποιήσεις. Πάντα μιλάω εμπειρικά στο άρθρο σε μια ευρύτερη έννοια και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο.  

Οδηγός Ράφτινγκ, Κατάβαση Φαραγγιών, Ορειβατική Αναρρίχηση (Via Ferrata)Διάσωση Ορμητικών Νερών και Πλημμυρικών Καταστάσεων, Πρώτες Βοήθειες Υπαίθρου, Kayakείναι λίγες από τις ειδικότητες που μπορείτε να αποκτήσετε Διεθνείς Πιστοποίηση και να βοηθήσετε τον εαυτό σας να εργαστεί σε ένα περιβάλλον που πολλοί θα επιθυμούσαν. Εδώ στην Ελλάδα ο άνθρωπος που μπορεί να σας διδάξει και να σας Πιστοποιήσει για όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα, είναι το όνομα Ιωάννης Χολέβας. 

Να θυμάστε πάντα, σημασία δεν έχει να κάνετε κάτι απλά, αλλά να κάνετε κάτι με ασφάλεια. Όταν έχετε άλλες ζωές στα χέρια σας τότε η Ασφάλεια είναι πάνω από όλα, και σε αυτόν τον άνθρωπο θα μάθετε όλα όσα πρέπει, και με το παραπάνω, για να εργαστείτε με ασφάλεια και να προσπεράσετε τον ανταγωνισμό.  

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι έχει εκπαιδεύσει όλες της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα, και συνεχώς εκπαιδεύει Πυροσβέστες, αλλά και όσους επιθυμούν να γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί σε κάποια δραστηριότητα.  

Ενδεικτικά αναφέρω πως είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης) Αφοσιώθηκε στο καγιάκ, δημιουργώντας όλα τα επόμενα στάδια εκπαίδευσης μετά την σχολή αρχαρίων (μετρίων, προχωρημένων, expertsplayboat, ασφάλειας και διάσωσης κ.α.) Προπονητής καγιάκ και καγιάκ σλάλομ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Γ.Γ.Α. Προπονητής καγιάκ της Αυστραλιανής (A.C.I.) και Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U) και εκπαιδευτής καγιάκ της Γερμανικής Ομοσπονδίας (V.D.K.S.). Εξεταστής καγιάκ της Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U). Προπονητής καγιάκ σλάλομ της Αθηναϊκής Λέσχης καγιάκ. Εκπαιδευτής οδηγών rafting της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IRF) και της Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U) και εκπαιδευτής εκπαιδευτών οδηγών rafting του συνδέσμου των εν ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων (ΗΑΤΤΑ) . Εκπαιδευτής σχολών διάσωσης Rescue 3 International. Υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης για το αγώνισμα του κανόε-καγιάκ σλάλομ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. 
Το ορειβατικό σκι, η ορειβασία και ο προσκοπισμός από τα αγαπημένα χόμπι.
Εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης (Αθηνών).
Ταξίδεψε και ταξιδεύει ακόμα για την εκπαιδευτική αλλά και τεχνική του βελτίωση για καγιάκ, rafting και διάσωση στις παρακάτω χώρες: Σλοβενία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Μεγ. Βρετανία, Τσεχία, Ελβετία αλλά και στην Αυστραλία, Ισπανία και στον Καναδά (Ottawa)
Γνωρίζοντας ότι ο υψηλός δείκτης παροχής υπηρεσιών χρειάζεται υψηλή τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, συνεχίζει να ταξιδεύει για να κάνει πράξη τον στόχο του. 

Πραγματοποιεί σχολές για  πολλές ειδικότητες, σε όλα τα στάδια, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους αλλά και πιστοποιεί εκπαιδευτές, οι οποίες σχολές γίνονται συνήθως στην βάση του τα Ιωάννινα, αλλά ταξιδεύει για εκπαιδεύσεις σε όλη την Ελλάδα κατά περίπτωση.  

Για οποιαδήποτε πληροφορία παραμένω στην διάθεση σας στο παραπάνω mail που υπάρχει στην αρχή του άρθρου, καθώς και όποιος επιθυμεί να έρθει σε επικοινωνία με τον ίδιο τον κ. Χολέβα, σε αυτό το mail >>> info@kayakmetavasi.gr  

ΥΓΕλπίζω να βοήθησα και να φάνηκα χρήσιμος σε όσους χρειάστηκαν περισσότερες πληροφορίες.  

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr