ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επίκειται χτύπημα; Αναλυτές αποκάλυψαν την τοποθεσία της “μυστικής” υπόγειας βάσης του Ιράν! (Εικόνες)

ΔΙΕΘΝΗ. - 13 Φεβ 2023 - 7:00

ΗΔημοσιογραφική Υπηρεσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, γνωστή ως IRNA (Islamic Republic News Agency), αποκάλυψε εικόνες από την νεότερη ιρανική υπόγεια βάση μαχητικών jets, σχεδιασμένη να αντέχει πιθανά πλήγματα από τις βόμβες bunker-busting (καταστροφής καταφυγίων) των ΗΠΑ.

Το υλικό που δημοσιεύτηκε από το κρατικό μέσο της χώρας και τον επίσημο ιρανικό στρατό έδειχνε μία τακτική αεροπορική βάση ονόματι Oghab 44 (Eagle 44, δηλαδή “Αετός 44”), η οποία είναι ικανή να επιχειρεί διάφορους τύπους μαχητικών αεροσκαφών και βομβαρδιστικών, όπως επίσης και μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων.

Η Eagle 44 είναι “μία από τις πολλές τακτικές υπόγειες αεροπορικές βάσεις της αεροπορίας που κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας τα τελευταία χρόνια,” ανέφερε η υπηρεσία.

Μπορεί να προετοιμάσει μαχητικά jets για την “αντιμετώπιση πιθανών επιθέσεων”, όπως αυτές που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σε πρόσφατη κοινή στρατιωτική τους άσκηση, σύμφωνα με το κρατικό μέσο.

Πού Βρίσκεται;

Η ακριβής τοποθεσία της “μυστικής” βάσης προφανώς και δεν αποκαλύφθηκε, αλλά ομάδες που μελετούν δημόσια προσβάσιμα δεδομένα (open-source intelligence) δήλωσαν πως βρήκαν την τοποθεσία της υπόγειας βάσης.

Ο Joseph Dempsey, ένας αμυντικός ερευνητής της δεξαμενής σκέψης International Institute for Strategic Studies (Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών), είπε πως η νέα βάση της χώρας της Μέσης Ανατολής βρίσκεται στο νότιο Ιράν.

“Η καθόλου μυστική υπόγεια αεροπορική βάση του Ιράν βρίσκεται στις συντεταγμένες 28.04558° N, 55.52038° E,” αποκάλυψε στο Twitter.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του Babakh Tagvaee στο Twitter, η νέα αυτή αεροπορική βάση μπορεί να βρεθεί περίπου 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μπαντάρ Αμπάς, κοντά στον αυτοκινητόδρομο 92 από την Χαζιαμπάντ προς την Shahrake Shahid Rajai, δηλαδή σχεδόν 30 χιλιόμετρα δυτικά της κομητείας Ταρόμ της επαρχίας Ορμοζγκάν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως δημόσια προσβάσιμες δορυφορικές εικόνες δείχνουν την διαδικασία κατασκευής μίας παρόμοιας αεροπορικής βάσης. Η αρχή της κατασκευής φαίνεται πως ξεκίνησε στα μέσα του 2021 στα βουνά του νότιου Ιράν. Σε αυτές τις φωτογραφίες απεικονίζεται επίσης η κατασκευή υπόγειων υπόστεγων αεροσκαφών στην επικράτεια της βάσης, όπου δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη διάδρομος απογειώσεων και προσγειώσεων.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τους Ιρανούς αυτή η βάση διαθέτει αρκετά διαφορετικά μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη από την Σοβιετική Ένωση και την Ρωσία, ενώ υπάρχουν και ιρανικής παραγωγής drones.

τοποθεσία βάσης Eagle 44
τοποθεσία βάσης Eagle 44
Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr