ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επίσκεψη Ερντογάν: “Βοηθά την Ελλάδα μ΄ όσα λέει ο Ερντογάν” λέει ο καθηγητής Γιάννης Μάζης

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 7 Δεκ 2017 - 11:14
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΟ καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης σχολίασε με ψυχραιμία την επίσκεψη Ερντογάν και όσα έσπευσε να δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος λίγες ώρες πριν αυτή ξεκινήσει.

Ο κ.Μάζης μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ είπε μεταξύ άλλων:

•Ο κ.Ερντογάν κάνει βασικά διπλωματικά λάθη. Η Ελλάδα εμφανίζεται ως ένας έγκυρος και

αξιοπρεπής διαμεσολαβητής με τη Δύση. Ο Ερντογάν δεν το αξιοποιεί και θα το πληρώσει. Αντί να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που του δίδεται μ΄ αυτή την επίσκεψη για να βγει από τη γωνία κάνει αυτές τις δηλώσεις.•Το λέω εδώ και 10 ημέρες ότι αν αποφάσιζα εγώ δεν θα το καλούσα. Ο κ.Ερντογάν δεν πρόκειται να αλλάξει. Για μένα η συγκυρία για την επίσκεψη  είναι κακή.

•Έρχεται η ελληνική κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Δεν τηρεί τη βασική αστική διπλωματική ευγένεια. Τον βγάζει από την απομόνωση κι εκείνος απαντά μ΄ αυτό το τρόπο. Αγνοεί τους βασικούς κανόνες της διπλωματίας. Θα μπορούσε όλα αυτά που είπε να τα πει στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες και να μην εκθέσει τον οικοδεσπότη του.

Ο κ.Ερντογάν δουλεύει με βάση το σχέδιο Νταβούτογλου για το στρατηγικό βάθος και το ακολουθεί πιστά. Είναι συνεπέστατος στις πολιτικές του. Ότι αυτή η πολιτική είναι λάθος και δεν τον οδηγεί πουθενά δεν το βλέπει. Με τα λάθη που κάνει έχει αναγάγει την Ελλάδα σ΄ έναν από τους πιο δυνατούς συνομιλητές . Γι΄ αυτό πολλές φορές λέω χαριτολογώντας “ο Θεός να μου κόβει μέρες να του δίνει χρόνια”. Δημιουργεί εχθρούς με τον τρόπο που λειτουργεί.

Μας βοηθά ο Ερντογάν μ΄ αυτά που λέει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντάμε με θάρρος. Η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού είναι σωστές και ζυγισμένες. Πρέπει η Ελλάδα να ξεφύγει από την ποσοτική σύγκριση με την Τουρκία και να περάσει στην ποιοτική σύγκριση.

Πηγή : militaire.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter