ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας: Το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονική γλώσσα»

ΕΘΝΙΚΑ. - 7 Φεβ 2019 - 22:40
Loading...

Το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έλαβε τη θετική εισήγηση της πλειοψηφίας της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, πριν από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το ΝΑΤΟ αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον όρο «μακεδονική γλώσσα», μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ MIA.

Η πληροφορία έρχεται στη δημοσιότητα, καθώς το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έχει εισαχθεί

ήδη προς συζήτηση στην ελληνική και Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια. Σήμερα και αφού χθες υπεγράφη από τις χώρες του ΝΑΤΟ, το πρωτόκολλο έλαβε τη θετική εισήγηση της πλειοψηφίας της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη τον Ιούνιο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ για την αλλαγή της ονομασίας της γειτονικής χώρας σε «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας» και ήταν προϋπόθεση για να μπορέσει να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο με 153 «ναι» και αφού γνώρισε αντιδράσεις τόσο από πολιτικά κόμματα, όσο και από μερίδα των Ελλήνων πολιτών.

Ένα από τα θέματα που προκάλεσαν αντιδράσεις ήταν και οι αναφορές του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε «Μακεδονία».

(sputniknews.gr-φώτο: Eurokinissi)

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter