ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επικεφαλής του IDF: Η Χεζμπολά είχε επιβλητικό σχέδιο επίθεσης να «προκαλέσει σεισμό στο Ισραήλ»

ΔΙΕΘΝΗ. - 11 Ιαν 2019 - 14:00
Loading...

Ο ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΣ EISENKOT ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ». ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ «ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Ο κορυφαίος στρατιωτικός του Ισραήλ δήλωσε ότι ο Λιβανέζικος τρομοκρατικός όμιλος Χεζμπολάχ σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τη σειρά  από τις υπόγειες σήραγγες επίθεσης για να πραγματοποιήσει μια εκπληκτική εισβολή στο Ισραήλ, που θα «ρίξει το Ισραήλ εκτός ισορροπίας και θα προκαλέσει σεισμό στην

ισραηλινή κοινωνία».
Τα σχόλια του Gadi Eisenkot ήρθαν ένα μήνα μετά την έναρξη της τρέχουσας επιχείρησης του IDF, για να εντοπίσει και να καταστρέψει τις διασυνοριακές σήραγγες επίθεσης, που είχαν σκάψει από το Λίβανο.
Σε συνέντευξή του που προβλήθηκε λίγες μέρες πριν αναχωρήσει από τη θέση του στις 15 Ιανουαρίου, ο Eisenkot δήλωσε στους ειδήμονες της Hadashot πως η Χεζμπολάχ είχε «μεγαλειώδεις ιδέες». Έψαχναν πολλά χρόνια μπροστά, σε έναν πόλεμο ή σε μια μεγάλη κλιμάκωση, όπου πίστευαν ότι θα είχαν μια έκπληξη, έναν άσο στο κατάστρωμά τους «.
Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε, «τώρα ξέρει ότι το Ισραήλ γνωρίζει εδώ και χρόνια για το πιο μυστικό του σχέδιο: να πραγματοποιήσει μια μυστική, αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ στο μέλλον» μέσω των σηράγγων.
Ο Eisenkot είπε κάποτε ότι εάν ο Nασράλα «ήξερε τι γνωρίζαμε γι ‘αυτόν, θα ήταν ο πιο ανήσυχος άνθρωπος στη Μέση Ανατολή». Την Πέμπτη είπε ότι αυτό ήταν ακόμα πιο ακριβές: «Ξέρω πολύ περισσότερα σήμερα».
Αποσπάσματα από τα σχόλια του Eisenkot προβλήθηκαν την Πέμπτη πριν από την πλήρη εκπομπή την Παρασκευή το βράδυ.
https://www.timesofisrael.com/idf-chief-hezbollah-had-grandiose-attack-plan-to-cause-earthquake-in-israel/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter