ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επιστολή μπουρλότο! Τι γράφει ο Κοτζιάς στον Τσίπρα Οι αναφορές στον εξάδελφό του, Γιώργο Τσίπρα και το δίλημμα «ή αυτός ή εγώ»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. - 26 Οκτ 2018 - 18:34
Loading...

Στοιχεία από το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά προς τον πρωθυπουργό αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στο «Βήμα».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, στην επιστολή παραίτησης ο Ν. Κοτζιάς προχωρεί σε εκτενή αναφορά στην θητεία του εξαδέρφου Τσίπρα, Γιώργου στο ΥΠΕΞ και στην εκδίωξή του από το υπουργείο, ενώ αναφέρεται και στον λόγο που έγινε έξαλλος μαζί του με αποτέλεσμα να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό με το δίλημμα «ή αυτός ή εγώ».

«Φαίνεται πως αυτή η εννιασέλιδη επιστολή του παραιτηθέντος υπουργού Κοτζιά προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μοιάζει περισσότερο με (πολιτικό) θησαυρό, παρά με επιστολή μεταξύ δύο φίλων», γράφει ο κ. Παπαχρήστος και συνεχίζει:

«Για την ακρίβεια, ανοίγω επ» ολίγον μια παρένθεση, μόνο επιστολογραφία μεταξύ συνεργατών και φίλων δεν θυμίζει αυτό το πράγμα που έστειλε ο Κοτζιάς στον Πρωθυπουργό και ο άλλος του απέδωσε τον χαρακτήρα «αυστηρά προσωπικό» για να μην εξαναγκαστεί να τη δώσει στη δημοσιότητα.

Θα τον δικαιώσω τώρα τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του αυτή, ειδικά μετά το χθεσινό που πληροφορήθηκα και το οποίο αποδεικνύει ότι η επιστολή Κοτζιά δεν είναι ακριβώς επιστολή, αλλά επιστολή – μπουρλόοοοοτο, κατά τη μνημειώδη κραυγή της αξέχαστης Σαπφούς Νοταρά.

Σύμφωνα λοιπόν με μία εκ των πηγών που διαθέτω ένθεν κακείθεν, ο Νίκος Κοτζιάς, μεταξύ των πολλών άλλων που αναφέρει για τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται και στην εκδίωξη από το ΥΠΕΞ του ξάδερφου Τσίπρα, Γιώργου. Προχωρεί δε σε εκτενή αναφορά στη θητεία του Γ. Τσίπρα με καθόλου, μάλιστα, κολακευτικό τρόπο, καθώς και στους λόγους που οδήγησαν στην αποπομπή του, ως μία ακόμη ένδειξη της υπονόμευσής του από το Μέγαρο Μαξίμου (στο ίδιο πλαίσιο, ως γνωστόν, εντάσσει και το γεύμα Τσίπρα – Καμμένου στη Λέσχη Αξιωματικών, το οποίο πληροφορήθηκε, όπως σημειώνει δηκτικά, από «ΤΑ ΝΕΑ»…).

Ο Γιώργος Τσίπρας που κατείχε, θυμίζω, στο υπουργείο Εξωτερικών τη θέση του γενικού γραμματέα Οικονομικών Διεθνών Σχέσεων, εξεδιώχθη πέρυσι τέτοιες ημέρες ακριβώς από το ΥΠΕΞ, ύστερα από εντολή του Νίκου Κοτζιά. Ο Κοτζιάς έγινε έξαλλος πληροφορούμενος ότι εν αγνοία του ο Γ. Τσίπρας είχε μεταβεί στη σπαρασσόμενη από εμφύλιες έριδες και τον ISIS Λιβύη με ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών, επιβαίνων ιδιωτικού αεροσκάφους. Ετσι, με το που επέστρεψε από το ταξίδι τον εξεδίωξε.
Μάλιστα, είχε συνοδεύσει, λεγόταν τότε, την απαίτησή του με το δίλημμα «ή αυτός ή εγώ».

Ο Πρωθυπουργός είχε κάνει δεκτό το «αίτημα» Κοτζιά για την αποπομπή του ξαδέρφου του από το ΥΠΕΞ, αλλά ταυτόχρονα γνωστοποίησε με τον πιο εμφαντικό τρόπο τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός, καθώς αμέσως τον πήρε σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην επιστολή του ο Κοτζιάς καταγράφει και αυτό το περιστατικό με τον πρωθυπουργικό ξάδερφο ως προσπάθεια υπονόμευσης και απαξίωσής του. Λέγεται ακόμη πως στο οικείο κεφάλαιο «Γ. Τσίπρας» αναφέρεται επίσης, διεξοδικά δε, στις ανεπιτυχείς (για την προσέλκυση επενδύσεων) πολλαπλές επισκέψεις του εξαδέλφου Γιώργου στο Ιράν…».

crashonline.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter