ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών από παμμακεδονική ένωση

ΕΘΝΙΚΑ. - 15 Μαΐ 2018 - 21:27
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

PAN-MACEDONIAN UNION OF THE

MACEDONIAN STRUGGLE

GREECE – AUSTRALIA

Τηλ: 6984474721

     Αρ. Πρωτ.: –345–  

    Θεσσαλονίκη, 15/05/2018

Προς

τον Υπουργό επί των Εξωτερικώνκ. Νικόλαο Κοτζιά

ΘΕΜΑ: «Σχέσεις Ελλάδος – ΠΓΔΜ»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ επί των Εξωτερικών,

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Ελλάδος–Αυστραλίας συναισθανόμενη την ευθύνη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις επί του Σκοπιανού θέματος, σας καταθέτει υπομνηματικά τα ακόλουθα:.

  1. Υπάρχει, βάσει επιστημονικών στοιχείων, μία ευάριθμη γηγενής Ελληνική Κοινότητα στη γείτονα χώρα των Σκοπίων, της οποίας τα δικαιώματα ή καταπατώνται με τον πλέον άκομψο τρόπο ή δεν αναγνωρίζονται ουδόλως.
  2. Υπάρχει, βάσει επιστημονικών στοιχείων, στη γειτονική χώρα των Σκοπίων στις περιοχές Μοναστηρίου (Αρχαία Ηράκλεια Λυγκηστίς), Γευγελής, Στρώμνιτσας (Αρχαίο Αστραίον – Τυβεριόπολις), Κρουσσόβου, Αχρίδος (Αρχαία Λυχνίς) και Σκοπίων Αρχαίοι Σκούποι), ένας αρχαίος, μεσαιωνικός και νεότερος ελληνικός πολιτισμός, ο οποίος καταστρέφεται συστηματικά (αρχαία θέατρα, εκατοντάδες αγάλματα αρχαίων ελληνικών θεοτήτων, οκτώ (8) θέατρα, εκατοντάδες Ελληνικές επιγραφές, ενδεικτικά όπως αυτή που κοσμεί το πρωθυπουργικό μέγαρο  στα Σκόπια με την επιγραφή «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΡΧΩΝ»).
  3. Από το 1870 (24 Φεβρουαρίου) με την επίδοση του σχετικού Φιρμανιού στον τότε Οικουμενικό Πατριάρχη από τον Ααλή Πασσά, Μέγα Βεζύρη και ΥΠΕΞ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που ανεγνώριζε τη λεγόμενη «Βουλγαρική Εξαρχία» μέχρι και ακόμα το 1949 ο Μακεδονικός Ελληνισμός υπέστη διώξεις, εξανδραποδισμούς, εμπρησμούς οικειών, εκβιασμούς, συστηματική αφαίρεση της ζωής στις ανωτέρω προαιώνιες εστίες του ελληνισμού όπως και στην υπόλοιπη Μακεδονία από τους Βούλγαρους Κομίτες στην αρχή και στη συνέχεια στις διάφορες παραλλαγές τους, διαταράσσοντας ανεπανόρθωτα τις σχέσεις μεταξύ των λαών στην περιοχή με την εισαγωγή και την εφαρμογή του εθνοφυλετισμού ως κριτήριο εθνικής ταυτότητας. Η ανωτέρω ημερομηνία πρέπει να ορισθεί ως ημέρα μνήμης της θυσίας του  Μακεδονικού Ελληνισμού για την εθνική ολοκλήρωση της Ελλάδος.
  4. Με βάσει τα ανωτέρω, στηριζόμενοι στη σοβαρότητα των χειρισμών που διεξάγονται σε σχέση με την αναγνώριση της ΠΓΔΜ και της ευθύνης που σας διακρίνει η τελική λύση θα πρέπει να στηρίζεται στην ιστορική αλήθεια, στην εθνοτική πραγματικότητα για μία διαρκή και βιώσιμη λύση που δεν θα είναι σε βάρος των δικαίων του Ελληνισμού.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Σωτήριος Κούσουλας                                               Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος

pamakedonikienwsiellados-australias

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter