ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εσθονός διοικητής: Θα θάψουμε τον ρωσικό στρατό στο Ταλίν.

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Ιούλ 2018 - 11:23
Loading...

To Politico δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον διοικητή του συνταγματάρχη Ειδικών Δυνάμεων της Εσθονίας, Riho Yuhtegi. Σε αυτό, οι εσθονικές ειδικές δυνάμεις δηλώνουν με βεβαιότητα ότι σε περίπτωση επίθεσης της Ρωσίας στην Εσθονία, η τελευταία έχει κάθε ευκαιρία να «θάψει» τον εχθρό στην επικράτειά της. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός ολόκληρης της Εσθονίας είναι περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι, ο οποίος είναι συγκρίσιμος με τον αριθμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Για αναφορά: Αν μιλήσουμε για την κανονική δύναμη του ρωσικού στρατού, τότε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το 2018, είναι 1902758 άνθρωποι, εκ των οποίων 1013628 είναι στρατιωτικοί, το υπόλοιπο είναι πολιτικό προσωπικό. Η δύναμη των εσθονικών ενόπλων δυνάμεων είναι 6.500 άτομα.
Τότε ποια είναι η βάση των τολμηρών δηλώσεων του Riho Yukhtega; Αποδεικνύεται ότι «όλα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα».

Ο εσθονικός στρατός έχει δύο, κατά την άποψη του εσθονού διοικητή, σημαντικούς πόρους. Αρματα μάχης και ρουκέτες;

Παρεμπιπτόντως, αυτός ο παράγοντας, σύμφωνα με τη βαθιά πεποίθηση του Yukhtega, δεν επέτρεψε σε ρωσικά στρατεύματα το 2008 να αδράξουν την Τιφλίδα.

Αν μιλάμε για τον κινητοποιημένο πληθυσμό, τότε αυτοί οι πολίτες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αξιωματικού,είναι 60 χιλιάδες άνθρωποι. Και, αυτός είναι ένας «καλά εκπαιδευμένος» στρατός. Προφανώς, μιλάμε για τις εθνικές παραστρατιωτικές μονάδες της Εθνικής Άμυνας, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται το επίσημο Ταλίν, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υπεράσπιση της Εσθονίας.

Επιπλέον, το κράτος έχει το δικό του αμυντικό δόγμα, σύμφωνα με το οποίο ο λαός της Εσθονίας πρέπει κατ ‘ανάγκη να αντισταθεί σε περίπτωση εξωτερικής εχθρικής επίθεσης, την οποία οι αρχές ονομάζουν Ρωσία.

Yukhtagi:

Εδώ λένε ότι οι Ρώσοι θα φτάσουν στο Ταλίν μέσα σε δύο ημέρες … Ίσως. Ωστόσο, δεν θα λάβουν ολόκληρη την Εσθονία σε δύο ημέρες. Μπορούν να φτάσουν στο Ταλίν, αλλά θα τους κόψουμε τις γραμμές επικοινωνίας και προμήθειας, και οτιδήποτε άλλο. Θα φτάσουν στο Ταλίν σε δύο μέρες, αλλά θα πεθάνουν στο Ταλίν. Και το ξέρουν!

https://topwar.ru/144243-estonskiy-komanduyuschiy-my-pohoronim-armiyu-rossii-v-talline.html

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter