ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ετοιμάζουν «βόμβα» για τα ελληνικά νησιά – Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 5 Ιούν 2018 - 22:00
Loading...

«Τα νησιά μας δοκιμάζουν φέτος τις αντοχές τους».

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Guardian» και συμπληρώνει πως προορισμοί όπως η Σαντορίνη συγκεντρώνουν περισσότερους τουρίστες απ’ όσους μπορούν να αντέξουν.

Ενδεχόμενα στην Ελλάδα κάποια νησιά να έχουν πράγματι πρόβλημα χωρίς αυτό να αντικατοπτρίζει φυσικά την γενική εικόνα στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Ο Guardian, θέτει το εξής ερώτημα: «Μπορεί η Ελλάδα, με τις υποδομές που έχει, να αντέξει το ρεκόρ τουριστών;».

Την τελευταία 3ετια, οι αριθμοί των τουριστών έχουν αυξηθεί κατά 2 εκατ. επιπλέον κάθε χρόνο, ενώ οι αφίξεις από την Κίνα έχουν διπλασιαστεί από το 2017!

Φαίνεται πως αυτό κάποιους ενόχλησε και παίρνοντας παραδείγματα δυσλειτουργιών στην χώρα, ενδεχόμενα κάτι έχουν στο μυαλό τους.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως πρέπει να σταματήσουν να ξεπετάγονται συνεχώς ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Τι θα γίνει όμως αν μας πούνε τώρα πως πρέπει να μπει «φραγμός» στον αριθμό τουριστών σε κάθε περιοχή επειδή δεν… αντέχουν τα νησιά!

Να προωθηθεί δηλαδή αυτό που λέμε «βιώσιμος τουρισμός», που είναι εκείνος που δεν θα αλλοιώνει υποτίθεται την όψη της επισκεπτόμενης περιοχής και θα μειώνει, αν χρειαστεί, τον αριθμό επισκεπτών άσχετα με το αν η υπό επίσκεψη περιοχή ζει αποκλειστικά και μόνο από τα έσοδα του τουρισμού.

Ως αιτία στην Ελλάδα δεν παρουσιάζεται το περιβάλλον μόνο αλλά και οι δυσλειτουργίες του «γκρικ μπάχαλου».

Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να βρουν λύση, ειδάλλως ετοιμάζεται η «βόμβα», η οποία θα διαλύσει ακόμα περισσότερο την οικονομία της χώρας.

Ήδη, στα πλαίσια της εφαρμογής της Ατζέντας 2030, ΜΚΟ σε όλη την Ευρώπη δρουν κατά των τουριστών, τους οποίους θέλουν να διώξουν και να τους στείλουν πίσω στα σπίτια τους. Το «κίνημα» φέρει τον τίτλο TOURIST GO HOME, έτσι ώστε να υπάρχουν περισσότερα ξενοδοχεία και καταλύματα για παράνομους μετανάστες.

Οι ίδιοι λένε, ότι το κάνουν για να μειωθούν τα καυσαέρια από τα μέσα που μεταφέρουν τους τουρίστες, οι οποίοι στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Guardian είναι πάρα πολλοί.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter