ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εφθασαν στο Αμμάν οι πρώτοι Προκαθήμενοι καθώς και ο κανονικός Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 25 Φεβ 2020 - 20:41

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2020, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ θα συγκαλέσει Σύναξη Προκαθημένων των Τοπικών Εκκλησιών στο Αμμάν, πρωτεύουσα της Ιορδανίας.

Σημαντική πληροφορία του πρακτορείου « Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων» είναι  ότι στη Σύναξη στο Αμμάν θα συμμετάσχει και ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος.

Η πρώτη αντιπροσωπεία που έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Queen Alia που βρίσκεται κοντά στο Αμμάν της Ιορδανίας, ήταν από την Εκκλησία της Σερβίας της οποίας ηγείται ο Πατριάρχης Ειρηναίος και στην οποία συμμετέχουν εκτός των άλλων και οι Μητροπολίτες Μπάτσκας Ειρηναίος και Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος.

Στο αεροδρόμιο επίσης έφτασε και η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Ροστισλάβ.

Επίσης στις 19:09 τοπική ώρα έφθασε και η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Η Σύναξη θα διεξαχθεί αυστηρώς κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με πηγές του spzh.news απαγορεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης να καλύψουν τα γεγονότα γύρω από την Σύναξη. Ήδη αρκετές ομάδες δημοσιογράφων αποχώρησαν από το ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων από την Ρωσσία. Οι τελευταίοι προσπάθησαν να βιντεοσκοπήσουν τα τεκταινόμενα από την ταράτσα ενός οικήματος απέναντι αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος επέτρεψε μόνο στο κρατικό κανάλι της Ιορδανίας να καλύψει την Σύναξη των Προκαθημένων.

Σύμφωνα με τις πηγές του spzh, το πρόγραμμα της 26ης Φεβρουαρίου έχει ως εξής:

Στις 9:00 το πρωί, προσευχή και έναρξη της Σύναξης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Fairmont.

Από 13: 00 έως 16: 00, ακρόαση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β’ στην Βασιλική Αυλή. Δεν είναι εξακριβωμένο αν θα παραστούν άλλοι εκτός των προκαθημένων των Τοπικών Εκκλησιών.

Από 17: 00 έως 20: 30, συνέχεια της συνάντησης στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Fairmont. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία σε αυτήν την φάση οι συμμετέχοντες θα προετοιμάσουν ένα Δελτίο Τύπου – πως θα παρουσιάσουν την κοινή τους θέση.

πηγή: tasthyras

oukraniko.blogspot.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter