ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ζαπορίζια: Με τις χειροβομβίδες στο χέρι εκκαθαρίζουν τα χαρακώματα από τους Ουκρανούς οι ρωσικές δυνάμεις (βίντεο)

ΔΙΕΘΝΗ. - 22 Ιαν 2023 - 19:26

Ακόμα πιο κοντά στην ομώνυμη πόλη οι Ρώσοι – Στο πλευρό τους και Σέρβοι εθελοντές

Με τις χειροβομβίδες στο χέρι οι Ρώσοι εκκαθαρίζουν τα χαρακώματα στο μέτωπο της Ζαπορίζια και τους Ουκρανούς να τρέχουν να σωθούν.

Παρά την οχύρωση των Ουκρανών οι ρωσικές δυνάμεις χωρίς υποστήριξη βαρέων όπλων ή τεθωρακισμένων εφορμούν πεζοί και θέτουν ακόμα μία θέση των ουκρανικών δυνάμεων υπό τον έλεγχό τους.

Οι Ουκρανοί που περιμένουν την Δύση να τους στείλει άρματα μάχης για να αναπληρώσουν τις απώλειες πλέον βρίσκονται να μάχονται στα χαρακώματα και να περιμένουν τις ρωσικές δυνάμεις που αργά αλλά σταθερά καταλαμβάνουν θέση της επαρχίας και πλησιάζουν την ίδια την πόλη.

Το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να έχουν ναρκοθετήσει βαριά την περιοχή σε μια προσπάθεια να μην κάνουν χρήση βαρέων αρμάτων οι Ρώσοι αλλά το ρωσικό πεζικό φαίνεται να μην τα χρειάζεται όπως φαίνεται στο βίντεο αλλά και σε φωτογραφίες από επίθεση ανάμεσα στα ουκρανικά πυρά.

Μάλιστα στο πλευρό τους στην Ζαπορίζια οι ρωσικές δυνάμεις έχουν και εθελοντές από την Σερβία.

Σήμερα οι Ρώσοι κατάφεραν να θέσουν τον στρατηγικό οικισμό του Καμυάνσκ στον έλεγχό τους ενώ το ρωσικό πυροβολικό έχει καθηλώσει κάθε ουκρανική προσπάθεια αντεπίθεσης.

Όπως σας έχουμε αναφέρει σχετικά οι Ουκρανοί μετέφεραν πολλές μονάδες στο Μπάκχμουτ για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τις ρωσικές επιθέσεις με αποτέλεσμα να διαθέτουν λίγες πλέον εφεδρείες στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

Εάν προστεθεί και το γεγονός ότι οι απώλειες των Ουκρανών στο Μπάκχμουτ είναι τεράστιες, θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα για το Κίεβο ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τις γραμμές άμυνας του τις επόμενες εβδομάδες.

Υπάρχει λόγος που οι Ρώσοι επέλεξαν να χτυπήσουν τις εφοδιαστικές οδούς της Ζαπορίζια προς το Μπάκχμουτ.

Ή οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να αποσύρουν δυνάμεις από το Μπάκχμουτ για να σώσουν την Ζαπορίζια είτε έτσι κι αλλιώς θα έχουν πρόβλημα στον εφοδιασμό τους καθώς ο κύριος όγκος τους προέρχεται από εκεί.

Μάλλον γι αυτό οι Ρώσοι μαχητές το έχουν ρίξει στο… πιάνο στην πρώτη γραμμή.

pronews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr