ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΖΗΤΩ ΤΟ «ΕΠΟΣ» ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΗΣΕ!

ΕΛΛΑΔΑ. - 18 Νοέ 2018 - 20:32
Loading...

Άνοιξαν οι πύλες του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, για τον τριήμερο εορτασμό της επετείου της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.

Ο χώρος του ιδρύματος γέμισε κόσμο το πρωί της Πέμπτης, που θέλησε να τιμήσει τον αγώνα των φοιτητών για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Τώρα, ποια δικτατορία ανέτρεψαν και ποια Δημοκρατία αποκατέστησαν, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, που θα μελετήσει ο σοβαρός ιστορικός του μέλλοντος, για να πάρουμε σοβαρές απαντήσεις.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, ορίστηκε τριήμερος εορτασμός για το «Πολυτεχνείο», ενώ μία μέρα ορίζεται ο εορτασμός των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αξιολογήθηκε μάλλον το Πολυτεχνείο σημαντικότερο από τους Εθνικούς Αγώνες και καθιερώθηκε τριήμερος ο εορτασμός του. Ο πραγματικός λόγος βέβαια που γίνεται αυτό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι, με περγαμηνές δήθεν αντιστασιακών έκτισαν τον μύθο τους πολλοί πολιτικοί που μεσουράνησαν τα προηγούμενα χρόνια στην πολιτική σκηνή.

Ενώ οι πραγματικοί αντιστασιακοί, από σεμνότητα έμειναν στην αφάνεια και δεν καταδέχτηκαν να εξαργυρώσουν τους αγώνες τους με αξιώματα και βουλευτικές έδρες.

Αυτοί λοιπόν οι αργυραμοιβοί, έχουν την ανάγκη να προβάλλεται το Πολυτεχνείο, όσο πιο πολύ γίνεται, για να δρέπουν δάφνες, χωρίς να υπάρχει βέβαια το ανάλογο αντιστασιακό αντίκρισμα.

Ενώ από τις Εθνικές Επετείους δεν έχουν να κερδίσουν κάτι, οπότε μία μέρα είναι αρκετή και για να μην θυμίζουν βέβαια αγώνες και θυσίες που ποτέ δεν θα έκαναν. Γιατί να βάζουν τον λαό στον πειρασμό της σύγκρισης, του τότε με το σήμερα; Το ακούς γέρο του Μοριά, το ακούς Καραϊσκάκη; Το ακούτε παιδιά της Ελλάδος παιδιά, που παίσατε στα αλβανικά βουνά;

Και μετά από τον τριήμερο εορτασμό τι;
Καταστροφές και αποκαΐδια, αφήνουν κάθε φορά πίσω τους οι επαναστατημένοι «δημοκράτες» , μπαχαλάκηδες, αριστεροσταλινοτεμπέληδες. Καίνε, ρημάζουν, σπάνε δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Ευτυχώς αποκαταστάθηκε η δημοκρατία και μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι και αναπαυμένοι! Ζήτω το Πολυτεχνείο, η Δημοκρατία νίκησε!

Μιχαήλ Καϊκουνίδης, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

http://eleutheri-patrida.blogspot.com/

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter