• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Ζούμε μια ιλαροτραγωδία! Οι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν «χρυσό» ακόμα και τον καφέ τους

5 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Για να κάτσουν σε μεικτή επιχείρηση πρέπει πρώτα να πληρώσουν 20 ευρώ για τεστ σε… ιδιωτικό διαγνωστικό – Τι λέει ο Γεωργαντάς για τον τρόπο που θα εισέρχονται οι πελάτες στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ο εμβολιασμός των πολιτών δεν θα είναι υποχρεωτικός ωστόσο τα μέτρα που επιβάλλει όχι μόνο δεν είναι δημοκρατικά αλλά καταπατούν κάθε ατομικό δικαίωμα και ελευθερία.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού επιτελείου από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Άδωνι Γεωργιάδη για το πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας προκάλεσαν δυσάρεστη έκπληξη και οργή σε πολίτες και επιχειρηματίες.

Ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων οι οποίες είναι αναγκασμένες να δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα αν θα είναι αμιγείς ή μεικτές, αν θα δέχονται δηλαδή μόνο εμβολιασμένους ή όλους τους πελάτες, φέρνει μνήμες από άλλα καθεστώτα…

Η κυβέρνηση όχι μόνο χωρίζει την πολιτεία στα δύο, αλλά επιπλέον «τιμωρεί» όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν τουλάχιστον 20 ευρώ προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test πριν επισκεφτούν το καφενείο της γειτονιάς τους. Για να πιούν δηλαδή έναν καφέ που κοστίζει 3 ευρώ, οι πολίτες πρέπει να στηθούν στην ουρά των ιδιωτικών κέντρων για να εξεταστούν, να περιμένουν το αποτέλεσμα και μετά να επισκεφτούν το κατάστημα εστίασης που θα δέχεται και ανεμβολίαστους (μεικτές επιχειρήσεις).

Την ίδια στιγμή, στις ανακοινώσεις αναφέρεται ότι οι ανεμβολίαστοι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν rapid test, αφού τα περιβόητα self test τα οποία διαφήμιζε η κυβέρνηση ως αποτελεσματικά και χρήσιμα, πλέον θα πραγματοποιούνται μόνο από ανήλικους. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στις επίσημες ανακοινώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά η διεξαγωγή rapid test σε Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση απαιτεί να τα «στάξουμε χοντρά» στα ιδιωτικά διαγνωστικά και δεν δέχεται τα αποτελέσματα του ίδιου του ΕΟΔΥ; Σα να «μυρίζει»…«χοντρή» μπίζνα η όλη κατάσταση.

Εν ολίγοις μια παρέα ή μια οικογένεια θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθεί για το ποιοι έχουν εμβολιαστεί, ποιοι έχουν κάνει rapid και ποιοι όχι, να ψάξουν ποια επιχείρηση δέχεται μεικτούς πελάτες σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας ανεμβολίαστος. Όποιος φυσικά δεν έχει τσιμπηθεί, είτε θα μείνει μόνος του στο σπίτι, είτε θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 20 ευρώ για το rapid test. Ακούγεται παντελώς παράλογο όμως είναι η νέα πραγματικότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων βρίσκονται στα «κάγκελα» καθώς μετά από έναν ολόκληρο χρόνο οικονομικής ασφυξίας, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να προσλάβουν άτομα που θα ελέγχουν τους πελάτες στην είσοδο για το αν έχουν ή όχι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ αλλά επιπλέον όσοι επιλέξουν να καταχωρηθούν ως μεικτές επιχειρήσεις θα «τιμωρηθούν» με μικρότερη προβλεπόμενη πληρότητα. Πολλοί μάλιστα έχουν θίξει τον πιο σημαντικό παράγοντα. Αυτόν της ηθικής. Ότι καλούνται να επιλέξουν ποιους πελάτες θα υποδεχτούν και σε ποιους θα ρίξουν «πόρτα». Την ίδια στιγμή ζητούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Γεωργαντάς: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος

Το πρωί της Τετάρτης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται οι πολίτες στις μεικτές και αμιγείς επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με τον Γεωργαντά ο καταστηματάρχης δε θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, αλλά θα σκανάρει το QR που βρίσκεται πάνω στα πιστοποιητικά και επανέλαβε ότι τα rapid test θα γίνονται σε διαγνωστικά κέντρα: «Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει. Στα μικτά μαγαζιά θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR κωδικό. Απλώς θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλουν να ξαναβγούν, να πρέπει να ξανακάνουν τεστ» ανέφερε.

Μιλώντας για την πορεία των εμβολιασμών μετά την ανακοίνωση των «προνομίων» όρο τον οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για τις απαγορεύσεις και την περιθωριοποίηση των ανεμβολίαστων, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Μάλιστα έκανε λόγο για 120.000 νέα ραντεβού που κλείστηκαν από νεαρές ηλικίες 18-24 ετών μετά την ανακοίνωση για το freedom pass. Τη λεγόμενη δηλαδή δωροκάρτα των 150 ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ψυχαγωγία, θέατρα, διακοπές κλπ με την οποία ο πρωθυπουργός προσπαθεί να «εξαγοράσει» τη νεολαία για να τους πείσει να εμβολιαστούν.

Όλα αυτά λοιπόν με «φόντο» τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την μετάλλαξη Δέλτα η πορεία της οποίας ακόμα ερευνάται για το κατά πόσο μπορεί να ανακοπεί από τους εμβολιασμούς. Τρανό παράδειγμα το Ισραήλ, στο οποίο ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που είχε εμβολιαστεί νόσησε με την μετάλλαξη του ιού. Την ίδια στιγμή όλο και πληθαίνουν τα σενάρια για ενδεχόμενο νέο lockdown από το φθινόπωρο…

newsbreak.gr

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΕΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τι αλλάζει από 3/8 σε ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ και ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
Slider

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΕΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τι αλλάζει από 3/8 σε ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ και ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

by admin
5 ώρες ago
Η Μπεσκατούλ των Lidl και ο Τζον Πάπας
Slider

Η Μπεσκατούλ των Lidl και ο Τζον Πάπας

by admin
5 ώρες ago
Το Ψηφιακό Θηρίο Προελαύνει: Πώς η Παγκόσμια Ελίτ Θέλει να Μας Κάνει Ανθρώπους-Δεδομένα και η Αντίσταση που Οφείλουμε να Προβάλουμε
Slider

Το Ψηφιακό Θηρίο Προελαύνει: Πώς η Παγκόσμια Ελίτ Θέλει να Μας Κάνει Ανθρώπους-Δεδομένα και η Αντίσταση που Οφείλουμε να Προβάλουμε

by admin
8 ώρες ago
Ειρήνη Μαρουπα: «”Μολών λαβέ” – Η απάντηση στην ψηφιακή φυλακή και την παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται»
Slider

Ειρήνη Μαρουπα: «”Μολών λαβέ” – Η απάντηση στην ψηφιακή φυλακή και την παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται»

by admin
14 ώρες ago
Next Post

Πολίτες θα αστυνομεύουν πολίτες!!! «Αν πρέπει, ας γίνει έτσι» – Τρομακτική δήλωση σε LIVE εκπομπή, vid

Κ.Μητσοτάκης προς Ιερώνυμο: «Να κάνετε κηρύγματα υπέρ του εμβολίου» - Ιερώνυμος: «Θα κάνουμε ότι πρέπει»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr