ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ζούμε τις χειρότερες στιγμές ως κοινωνία και ως πολιτεία πολλών δεκαετιών. Με τρομάζει ακόμα και η σκέψη να τα περιγράψω, αλλά το οφείλω στον εαυτό μου, το οφείλω και σε όσους με διαβάζουν ή με ακούνε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 9 Φεβ 2018 - 8:43
Loading...

Είναι η ασχημότερη περίοδος αυτή που βιώνουμε εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες. Υπερβολική εξαθλίωση ηθική και υλική. Έλλειψη απαραίτητων αγαθών και υπηρεσιών για εκατομμύρια ανθρώπους στην χώρα μας. Από το ρεύμα, (λόγω φτώχειας δύσκολα την πληρώσουν τα νοικοκυριά), τρόφιμα (κάθε

μέρα διαπιστώνω οικογένειες να ζουν με μακαρόνια μόνο), Έλληνες και Ελληνίδες σε κάδους σκουπιδιών (μια ματιά στους κάδους του κέντρου της Αθήνας αρκεί, Βεραντζέρου από νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι άθλια η κατάσταση), ανεργία (στους 10 νέους οι 8 χωρίς δουλειά), μεροκάματα της πείνας (ημιαπασχόληση με 300 Ευρω δεν ζει άνθρωπος ένα μήνα), συνταξιούχοι (που δούλεψαν μια ζωή για να βιώνουν σήμερα ένα πρωτόγνωρο – φρικτό άγχος βιοπορισμού), ζευγάρια Ελλήνων που δεν κάνουν παιδιά (κυριαρχεί ο φόβος πως θα τα μεγαλώσουν), ανασφάλιστοι (τεράστιο το νούμερο των ανασφάλιστων από χρέη στο Δημόσιο που δημιουργήθηκαν λόγω της πολύχρονης κρίσης), Έλληνες που μεγάλωσαν αλλά δεν μπορούν να πάρουν

σύνταξη (λόγω χρεών), μάνες που δεν έχουν ρούχα να φορέσουν στα παιδιά τους (και πώς να έχουν εφόσον η πλειοψηφία είναι στην ανεργία), επιστήμονες και άλλοι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό (προς αναζήτηση νέας τύχης, ένα κομμάτι ψωμί), μαγαζιά κλειστά στην Αθήνα αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα (και κλείνουν συνέχεια), παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία (δεν έχουν φάει επαρκώς πολλά παιδιά και για μήνες), άστεγοι Έλληνες παντού (ακόμα και με τα ζώα τους βγαίνουν από έξωση στον δρόμο), ανασφάλιστα αυτοκίνητα (πως και από τι έσοδα να τα καταφέρουν να έχουν ασφάλεια), ακόμα και μία βόλτα στο χωριό που ήταν για τους Έλληνες απαραίτητη τώρα είναι τόσα τα διόδια και το κόστος της βενζίνης που δεν μπορούν να πάνε (αποτέλεσμα να χάνονται από τις ρίζες τους και τους αγαπημένους τους), θλίψη και απαισιοδοξία παντού (και πώς να χαμογελάσει ο άνθρωπος όταν δεν έχει ελπίδα πια), φόβος για το μέλλον (πώς να ζήσεις αύριο όταν σήμερα δεν έχεις καν τα απαραίτητα), ζωές που χάθηκαν (είτε από αυτοκτονίες που οδηγήθηκαν από την κατάθλιψη, είτε από τα χρέη και τον πανικό), νοσοκομεία που θυμίζουν σε πολλές περιπτώσεις (κλνικές πολέμου, χωρίς φάρμακα και υλικά), κατάθλιψη εκατοντάδων Ελλήνων ( όταν δεν υπάρχει ελπίδα και το παιδί σου πεινάει, αλλά εσύ δεν μπορείς να του εξασφαλίσεις τα απαραίτητα, η ψυχολογική κατάσταση καταρρέει) και δυστυχώς θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω κι άλλα – κι άλλα – κι άλλα….

Μέσα σε όλα αυτά που ζούμε έρχονται να προστεθούν: Έλληνες και Ελληνίδες μέσα στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, που μόλις νυχτώσει δύσκολα συναντάς. Και πώς να συναντήσεις όταν ότι φοράς, ότι έχεις μαζί σου, γίνεται βορά λαθραίων κλεφτών. Φόροι και άλλοι φόροι, παράνομο ΕΝΦΙΑ, υψηλό ΦΠΑ σε κάθε αγαθό, ακριβή ΔΕΗ, μιζέρια ακόμα και από την ελλιπή καθαριότητα σε δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες λόγω της κρίσης. Μέσα σε όλα αυτά – ειρωνεία – μια τηλεόραση που ζει και προβάλλει άλλη ζωή για άλλους, καθώς βλέπεις κυρίως μόνο επαναλήψεις, αλλά και νέες σειρές με σεφ μαγειρικής (αλλά ο λαός δεν μπορεί να τα μαγειρέψει), σόου με χιλιάδες νέους τραγουδιστές που μόλις πέσει η αυλαία χάνονται (σε μια κοινωνία που δεν έχει να φάει ώστε να τους απορροφήσει). Μια επίπλαστη εικόνα χλιδής, με σπίτια σκηνικά με θέρμανση (όταν σήμερα τα περισσότερα σπίτια ζουν χωρίς καλοριφέρ). Διαφημίσεις στα διαλείμματα της τηλεόρασης που απλά θυμίζουν στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πως υπάρχουν τόσα πράγματα που δεν μπορείς να αποκτήσεις, (σαν να ζεις σε παράλληλο πλανήτη) Φώτα – διασκέδαση , ποτά όλα επίπλαστα στην οθόνη, ενώ έξω τα μαγαζιά διασκέδασης εδώ και χρόνια λειτουργούν με ελάχιστο κόσμο (άντε δυο μέρες στις επτά της εβδομάδας). Παράνομη πορνεία στους δρόμους της πρωτεύουσας (εύκολο χρήμα), ναρκωτικά (στην Ομόνοια ανά μέτρο παίζει ο θάνατος), νόμοι που ανήλικοι αλλάζουν ταυτότητα – φύλο και πάρτυ μασκέ όλο το χρόνο ενώ οι Εθνικές στιγμές βιάζονται – θέλουν να τις σβήσουν από την μνήμη μας. Η Ιστορία λίγο λίγο και μεθοδικά αλλάζει στα σχολεία ώστε να χαθεί η

Ελληνική μας ταυτότητα, τα Θρησκευτικά αλλάζουν και αυτά για να εξυπηρετήσουν μετανάστες και όχι το 98% του Ελληνικού λαού που είμαστε βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Η Εθνική μας ακεραιότητα κινδυνεύει με αναγνωρίσεις ψευτομειονοτήτων, επίσημες επισκέψεις στην χώρα μας πολιτικών αλητών (φασιστών, βλέπε Ερντογάν) και παραχωρήσεις από κυβερνήσεις σε κάθε ξένο συμφέρον.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η Ελληνική μας Μακεδονία και η προσπάθεια της κυβέρνησης και μεγάλου μέρους της πολιτικής σκηνής σήμερα, να χαρίσει Ένδοξη Ιστορία αιώνων και έπειτα να γεννήσει και πάλι διεκδικήσεις και κάθε λογής εχθρικότητα. Και ενώ ο κυρίαρχος λαός σε κάθε δημοσκόπηση, σε κάθε συλλαλητήριο, με κάθε μέσο και τρόπο αντιδρά, λέει Όχι, κανείς δεν τον ακούει. Σαν η εξουσία να υπηρετεί κάποιον άλλον και όχι τον λαό της. Κυβερνά ενώ έγινε κυβέρνηση μέσα από ψέμα και πώληση ιδεών και σαν να μην έφτανε αυτό, να ξεθάβει σκάνδαλα ξαφνικά για να στρέψει τα φώτα αλλού και εύκολα – ανενόχλητα θεωρεί, πως θα καταφέρει να παραδώσει Ελλάδα – μέρος της Πατρίδας, σε άλλους. Βεβαίως από την μεταπολίτευση και μετά και κυρίως τα τελευταία χρόνια η πολιτική απατεωνιά υπήρξε μεγάλη, αλλά πάντα εκδηλώθηκε για την πόλωση, ενώ ποτέ δεν υπήρξε καμία τιμωρία.

Αυτή είναι μια όσο τον δυνατόν μικρότερη περιγραφή της πραγματικότητας στην Ελλάδα σήμερα.

Γι αυτό πιστεύω βαθιά πως η διαμαρτυρία στα συλλαλητήρια εμπεριείχε όλα όσα ανέφερα μαζί. Μακεδονία, γενική εξαθλίωση σε κάθε επίπεδο, αγανάκτηση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Και πιστεύω επίσης πως η Μακεδονία θα γίνει το τέλος πολλών πολιτικών (ατόμων) και πολιτικών (κομμάτων).

Είναι η ώρα για ένα μεγάλο Όχι. Όχι σε όλους αυτούς που σήμερα είναι στην Ελληνική Βουλή. Ένα Όχι δεν πάει άλλο πρέπει να δράσουμε, να αντισταθούμε και να τους Ανατρέψουμε..

Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε τα μάτια μας από την θλίψη και τα δικά μας λάθη. Να δούμε καθαρά ποιοι ήταν – είναι αυτοί που είχαν σταθερή θέση– αξία (η εμπειρία χρειάζεται) και μαζί με νέο αίμα φρέσκων ανθρώπων να προχωρήσουμε για να αλλάξουμε την χώρα μας. Να καθαρίσουμε την Πατρίδα μας. Να αναγεννήσουμε την Ελλάδα μας.

Ήρθε η ώρα της Δημοκρατικής Ανατροπής. Η Ελλάδα να περάσει ξανά στους Έλληνες.

Ο εφιάλτης αυτός να αποτελέσει παράδειγμα, όχι ξανά – όχι άλλο κάρβουνο στις ζωές μας και την Ελλάδα μας.

ΣΗΜ.: ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 10.00 ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΣΤΟ ART 90,6 FM – WWW.ARTFM906.GR

Κίνημα Ανατροπής. Πρόεδρος Γέροντας Ιλαρίων (κατά κόσμο Θωμάς Κονσολάκης).

(Το κίνημα συμπορεύεται με το ΛΑ.Ο.Σ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη).

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter