ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αποστόλου : Ηγείται της διπλωματικής κυβερνητικής ομάδας ακόμη ο κ. Αποστολίδης;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. - 22 Απρ 2021 - 11:17
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Ο πολιτικός σάλος που δημιουργήθηκε σε Ελλάδα και Τουρκία από το “θερμό επεισόδιο” μεταξύ του ΥΠΕΞ της Ελλάδος Νίκου Δένδια και του ομολόγου του Τούρκου Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα δεν λέει να σταματήσει!

Οι αντιδράσεις στην Τουρκία – κυρίως από την αντιπολιτευόμενη πλευρά – λαμβάνει μορφή χιονοστιβάδας, που ενδεχομένως να φέρουν πολιτικές εξελίξεις, αφού ο Τούρκος ΥΠΕΞ, θεωρεί ότι κατατροπώθηκε από τον Έλληνα ΥΠΕΞ και ακυρώθηκε τουρκική πολιτική που υφαινόταν επί δεκαετίες! Βέβαια, για τον Ρ. Τ. Ερντογάν αυτή η συνέντευξη Τύπου ήταν όντως μια πανωλεθρία και χρειάστηκε ένα 24ωρο προκειμένου να συνέλθει και να καλύψει τον Υπουργό των Εξωτερικών του!

Ταυτόχρονα κινήθηκε διά μέσω του φιλοκυβερνητικού Τύπου, για να ανατρέψουν τις αλήθειες που άκουσε εμβρόντητος ο τουρκικός λαός, προσπάθεια κάλυψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας τον Έλληνα ΥΠΕΞ για αδιαλλαξία, θρασύτητα και ασέβεια!

Ειδικότερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, προσπάθησε να κάνει για άλλη μια φορά το μαύρο άσπρο, μεταδίδοντας δηλώσεις

μειονοτικών οργανώσεων της Δυτικής Θράκης, της Θράκης μας, που ισχυρίζονται ότι η εκεί μειονότητα είναι τουρκική και όχι μουσουλμανική!

Βέβαια, η ύπαρξη αυτών των Οργανώσεων και η διατήρησή τους επί ελληνικού εδάφους, οφείλεται στην ανεκτικότητα και τον ωχαδερφισμό όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που ενώ γνωρίζουν ότι υποθάλπουν αυτές οι οργανώσεις σκληρούς ισλαμοφασίστες και τζιχαντιστές του Ερντογάν, εν τούτοις δεν τις καταργούν!

Αλλά και οι πολιτικές αντιδράσεις στην Ελλάδα δεν λένε να σταματήσουν!

Όλοι ερίζουν για το αν η αντίδραση του Νίκου Δένδια ήταν συμφωνημένη εκ των προτέρων με τον Πρωθυπουργό ή όχι!

Έτσι μέρος του Τύπου της γαλάζιας Παράταξης μας “πληροφορεί” ότι η αντίδραση Δένδια ήταν υπαγορευμένη από τον Πρωθυπουργό, και το υπόλοιπο του “δεξιού” Τύπου μας “ενημερώνει” ότι ο Νίκος Δένδιας έδρασε μόνος του καθ΄ υπόδειξη και στήριξη τρίτων!

Την παραπάνω πολιτική ασάφεια έχει υποχρέωση να την αποκαταστήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μια και μόνη κίνηση!

Αποδεικνύοντας, ότι είναι υπέρ των εθνικών θέσεων στα Ελληνοτουρκικά, όπως ακριβώς αυτές διατυπώθηκαν από τον Νίκο Δένδια ενώπιον του εμβρόντητου Μεβλούτ Τσαβούσογλου και όσων διπλωματών και δημοσιογράφων παρίσταντο εκεί!

Αποδεικνύοντας, ότι δεν είναι υπέρ των ατυχών – τουλάχιστον – θέσεων του συμβουλευτικού του οργάνου του ΕΛΙΑΜΕΠ και των πολιτικών “συνεργατών” του (του ΕΛΙΑΜΕΠ) Ντόρας Μπακογιάννη, Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Κατρούγκαλου και λοιπών “προοδευτικών” δυνάμεων! Ότι δεν ενστερνίζεται τις βλαβερές απόψεις του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη!

Αυτή η κίνηση – απόδειξη, ότι οι αντρίκιες και ελληνικές αντιδράσεις του Νίκου Δένδια υπαγορεύτηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, έχει ονοματεπώνυμο! Λέγεται Παύλος Αποστολίδης! Ο Έλληνας διπλωμάτης που ηγείται κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού της διπλωματικής ελληνικής ομάδας στις διερευνητικές συζητήσεις με την αντίστοιχη τουρκική ομάδα, πρέπει να απαλλαγεί των υψηλών καθηκόντων του και να αντικατασταθεί!

Αφού είναι μέλος του 13μελούς Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ και εκφράζει απόλυτα τις θέσεις του Κώστα Σημίτη!

Μέχρι να γίνει αυτό, θα πιστεύουμε, ότι ο Νίκος Δένδιας δεν έδρασε μετά από συνεννόηση – εντολή του Πρωθυπουργού! Και δεν μας αλλάζει άποψη, ούτε η τελευταία δήλωση του ΥΠΕΞ μας ο οποίος είπε:

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό”!

Ωστόσο ο κ. Νίκος Δένδιας συνεχίζει να γράφει ιστορία σε διπλωματικό επίπεδο, αυξάνοντας ή και συσφίγγοντας τους δεσμούς με νέους συμμάχους. Αφού ο επόμενος σταθμός του θα είναι στην Αίγυπτο, σε

συνάντηση κορυφής, στην Τετραμερή μεταξύ της Ελλάδος, της Κύπρου, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων!

Όπου με αφορμή αυτήν την συνάντηση ο κ. Νίκος Δένδιας υπογράμμισε, ότι στον απόηχο των όσων είπε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα τους ενημερώσει, γιατί “δεν πρέπει να κρύψουμε τις διαφορές μας κάτω από το χαλί”!

Μια σωστή πολιτική θέση, γιατί, αν δεν υπερασπίζεσαι εσύ τα δίκαιά σου, πώς θα ζητήσεις να τα υπερασπιστούν οι σύμμαχοί σου;;

Μαζεύεται πάλι ο “παράνομος στρατός” του Ερντογάν στον Έβρο;

Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) μπορεί να μην είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, αλλά οι παρεμβάσεις του είναι συνεχείς προς την κυβέρνηση, αλλά και προς το ευρωκοινοβούλιο! Αναδεικνύοντας πάντα σοβαρά ζητήματα, άσχετα αν κάποιες φορές είναι υπερβολική η έγγραφη διατύπωσή του!

Ωστόσο, οι πολιτικές παρεμβάσεις του είναι εξόχως ουσιαστικές! Όπως και οι αγώνες που δίνουν τα στελέχη του, ειδικότερα στη Θράκη μας!

Έτσι ένα Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 15 Απριλίου 2021 μας προβλημάτισε πάρα πολύ!

Για τον λόγο αυτό το δημοσιεύω παρακάτω:

«Ενώ οι κ.κ. Μητσοτάκης και Δένδιας συζητούν με την ηγεσία του τουρκικού καθεστώτος, αυτή η καθεστωτική ηγεσία έχει ήδη αρχίσει πριν από κάποιες εβδομάδες να συσσωρεύει στα σύνορα “ειδικές δυνάμεις” λαθρομεταναστών, φυσικά, με αρκετούς τζιχαντιστές ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ πολλοί λαθρομετανάστες από Μαρόκο, Σομαλία, Αφγανιστάν συγκεντρώνονται από τις 28 Φεβρουαρίου στην Αδριανούπολη, στα σύνορα της Ελλάδας. Η Τουρκική κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να μην τους σταματήσει και να τους διευκολύνει να μπουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αυτά τα θέματα τα συζήτησαν στις συναντήσεις με τους Τούρκους; Ο κ. Δένδιας τι έκανε; Μήπως γι΄ αυτό ο κ. Μηταράκης και όλο το βαθύ κράτος του μητσοτακέικου στον Έβρο έχουν σκυλιάσει να επεκτείνουν το ΚΥΤ-ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο; Είναι στημένο το παιχνίδι με τον Ερντογάν, να τους αφήσουν να περάσουν και “αναγκαστικά” να τους βάλουν στο ΚΥΤ-ΠΡΟΚΕΚΑ; Άλλωστε ο κ. Μηταράκης το είπε καθαρά ότι αν το 2020 είχαν περάσει στην Ελλάδα οι τζιχαντιστές που ήταν στα σύνορα “πού θα τους βάζαμε;”. Δηλαδή ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ετοιμάζονται να τους φέρουν μέσα στην Ελλάδα, αυτούς και άλλους. Το ΑΚΚΕΛ ρωτάει, απαντήσεις έχουν στην κυβέρνηση;»!

Ειλικρινά θα θέλαμε να γνωρίζουμε! Πράγματι ο Ρ. Τ. Ερντογάν κινητοποιεί για μια ακόμη φορά τον “στρατό” των παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας, στον Έβρο;

Είναι τυχαία η επιλογή της 28ης Φεβρουαρίου! Την ίδια ημέρα με πέρσι δηλαδή!

Θα μας απαντήσει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης; Γιατί οι πρόσφατες φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το ΑΚΚΕΛ δείχνουν να υπάρχει τέτοιου είδους κινητικότητα!!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…