ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ηγούμενος Λαύρας Σπηλαίων Κιέβου προς Ζελένσκι: θέλεις ν’ αφαιρέσεις την πίστη από το λαό ν΄αφαιρέσεις την ελπίδα από τους ανθρώπους. Μην το κάνεις!

ΔΙΕΘΝΗ. - 30 Δεκ 2022 - 7:45

Δραματική έκκληση στο Ζελένσκι κάτω τα χέρια από την Ορθόδοξη Εκκλησία ενός ιεράρχη που τόλμησε να του αντιπαρατεθεί στα ίσια. Πρόκειται για τον ηγούμενο της ιστορικής Πετσέρσκ Λαύρα (Λαύρα των Σπηλαίων)  Κιέβου και παράλληλα Μητροπολίτη Vyshgorod και Chernobil Pavel/Παύλο: ”Και τώρα εσύ θέλεις ν’ αφαιρέσεις την πίστη από το λαό ν΄αφαιρέσεις την ελπίδα από τους ανθρώπους. Μην το κάνεις αυτό. Δώσε άξια διατάγματα στο υπουργικό συμβούλιο και στους ανθρώπους που είναι κοντά σου. Δώσε εντολή στο κόμμα να μην υπογράψει αναρμόδια έγγραφα κατά της Εκκλησίας. Δεν αναμειγνυόμαστε στην πολιτική ούτε στην οικονομία. Το μόνο που ζητάμε είναι ο Κύριος να σώσει εμάς την Εκκλησία μας και τη χώρα .”

H δήλωση έγινε καθώς δεν δόθηκε παράταση στους μοναχούς της Λαύρας να χρησιμοποιούν τους ναούς που θα τεθεί σε ισχύ από 1η Γενάρη.. Διωγμοί απηνείς της μεγαλύτερης και πολυπληθέστερης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία από το καθεστώς.

dimpenews.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr