Αχ, Ευρώπη! Δεν σου έφταναν τα πειραματικά «εμβόλια» με τα αγνώστου ταυτότητας νανοσωματίδια του Μπιλ Γκέιτς; Ούτε αρκέστηκες επίσης και στα διάφορα έντομα που τώρα σου προσφέρονται νομίμως στο πιάτο σου; Ούτε σου αρκούσαν έτι και όλα αυτά τα αυτοσυναρμολογούμενα νανορομπότ και τα τοξικά στοιχεία με τα οποία σε ψεκάζουν για χρόνια τώρα; Ούτε φαίνεται να σου επαρκούσαν επιπλέον και τα βαρέα μέταλλα και οι δηλητηριώδεις ουσίες που υπάρχουν μέσα στα τρόφιμα κυρίως των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ; Κλπ.
Τι τα ήθελες τώρα Ευρώπη τα φθηνότερα ίσως είδη, τα εμπορεύματα, τα προϊόντα και τα τρόφιμα από τις χώρες-μέλη της Μερκοσούρ, τα οποία είναι γεμάτα από νομίμως χρησιμοποιούμενα εκεί δηλητηριώδη φυτοφάρμακα, τοξίνες, κλπ; Δεν σου έφταναν άραγε τα τόσα και τόσα δηλητήρια που ήδη αρρωσταίνουν και σκοτώνουν τους πολίτες σου, η συμφωνία με τη Mercosur σου έλειπε επιπροσθέτως ετούτα τα χρόνια; Δεν βλέπετε ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσα στα άλλα, την αυξανόμενη υπερθνησιμότητα και τους τούρμπο καρκίνους που θερίζουν τους πολίτες που σας εξέλεξαν;
Μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων, καλοπροαίρετα καχύποπτος ερωτώ τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Γιατί έκλεισε τώρα άραγε η συμφωνία με την Κοινή Αγορά της Νότιας Αμερικής και όχι πριν από 5 χρόνια ή ίσως μετά από 3 χρόνια, για παράδειγμα; Και ενώ τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο Τρίτος Γενικός Πόλεμος, γιατί εσείς οι εκλεγμένοι και μπροστινοί ηγέτες-πιόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σπεύσατε να κλείσετε μια συμφωνία με τη Μερκοσούρ; Γιατί αυτή άραγε η εξόχως ύποπτη συγκυριακή πρεμούρα;
Και γιατί εσείς οι κυβερνώντες και μεγαλο-ανδρείκελα της βαθιάς Ευρωπαϊκής Ένωσης μας παρουσιάζεται μόνο τα γενικότερα θετικά και τα αρνητικά σημεία της εν λόγω συμφωνίας, ενώ δεν λέτε ούτε καν μια λέξη για τα νέα, τα ισχυρά και τα επιπρόσθετα δηλητήρια που θα μπουν στα σώματα των ευρωπαίων πολιτών, μέσω των φυτοφαρμάκων, των τοξινών, των ορμονών, κλπ; Δεν σας νοιάζει εάν οι πολίτες που σας ψήφισαν θα ταΐζουν τα παιδιά τους με επιπρόσθετα χημικά φαρμάκια και με νέες εκατοντάδες δηλητήρια και τοξίνες;
Βαθιά Ευρώπη, υποχείριο της Πενταρχίας του σκότους και των σκοτεινών στοών, γιατί ψεύδεσαι και πάλι και εκ νέου και μάλιστα και θανάσιμα; Γιατί δεν λες την αλήθεια ή ότι η δική σου συμφωνία με τις χώρες μέλη της Μερκοσούρ έγινε κυρίως για να εξάγουν τα επιπρόσθετα φυτοφάρμακα και τα άλλα χημικά δηλητήρια και τις μολυσματικές τοξίνες στους κατοίκους σου; Σκοτεινή Ευρώπη και υπερπολύτιμο υποχείριο των μυστικών εταιρειών, γιατί ψεύδεσαι και συνεχίζεις να αρρωσταίνεις και να σκοτώνεις με αυξητικούς ρυθμούς, μεθόδους και τρόπους τους πολίτες που σε εμπιστεύτηκαν;
Γηραιά Ήπειρε, βαρυπολύτιμο υποζύγιο και μέγα πιόνι των Εβραίο σιωνιστών, γιατί μιλάς δόλια, επιφανειακά και παραπλανητικά και μόνο για τα χρηματοοικονομικά οφέλη, ενώ ταυτόχρονα κρύβεις τις γιγάντιες και θανάσιμες επιπτώσεις της συμφωνίας με το νοτιοαμερικανικό εμπορικό μπλοκ; Βαθιά Ευρώπη και ανδρείκελο των κοσμοκρατόρων Ρότσιλντ, γιατί θάβεις και συσκοτίζεις τη μια και τη μόνη σημαντική πτυχή και υπέρτατο σκοπό της συμφωνίας με τη Ένωση της Νότιας Αμερικής, που είναι να αυξηθεί έτι ο προγραμματισμένος παγκόσμιος αποπληθυσμός;
Αχ, επινοητική, σκλαβωμένη, πανούργα, ετοιμοθάνατη και βαθυσκότεινη Ευρώπη, ήδη πέρασες στους εν αγνοία τελούντες κατοίκους σου, δόλια, επίβουλα, πρόστυχα, πανηγυρικά και σατανικώς πονηρά, το ψευδές μήνυμα: Ότι το θέμα της συμφωνίας με τις χώρες της Ένωσης της Νότιας Αμερικής είναι κυρίως ζήτημα γενικής αύξησης του βιοτικού τους επιπέδου και ότι είναι πρωτίστως μια συμφωνία που οδηγεί με βεβαιότητα σε μια καλύτερη και πολύ πιο ποιοτική ζωή τον ευρωπαίο πολίτη.
Και έτσι όπως κάνετε συστηματικά ευρωπαίοι ηγέτες και πιόνια του βαθέους κράτους των γενοκτόνων διεθνιστών μετά τον πρώτο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο εγκλεισμό, τον Μάρτιο του 2021, ήδη και πάλι και ξανά και για μια ακόμη φορά βάλατε και πάλι μπροστά τις εξαγορασμένες ντουντούκες σας, τις μισθωμένες πέννες σας, τους άσχετους και τους μυημένους αναλυτές σας, τους ημιμαθείς δημοσιογράφους και τα διεθνή και τα τοπικά συστηματικά ΜΜΕξαπάτησης να λένε και να γράφουν ότι έρχονται τάχα ή δήθεν ακόμη καλύτερες μέρες για τους ευρωπαίους πολίτες.
Λέτε για καλύτερες μέρες, ενώ αντιθέτως είμαστε πολύ κοντά στο να μετατραπεί η Ευρώπη και όλος ο κόσμος σε ατέλειωτα χαλάσματα, σε παράγκες, σε παραπήγματα και σε απέραντα ερείπια-χλοοτάπητες, όπου ανάμεσά τους θα κράζουν τα μαυροπούλια και οι εναπομείναντες άνθρωποι θα περπατούν πολλές ώρες να συναντήσουν ο ένας τον άλλον. Μιλάτε για καλύτερες μέρες, ενώ και η νέα συμφωνία Ευρώπης-Μερκοσούρ, με τα νέα επιπρόσθετα δηλητήρια, τις τοξίνες, κλπ, είναι και αυτή μια ακόμη μεγαλο-ψηφίδα στον παγκόσμιο χάρτη της προσχεδιασμένης επερχόμενης ευγονικής.
Και το πλέον μακάβριο και το πλέον τραγικό: Ενώ οι σιωνιστές μεσσιανιστές Εβραίοι είναι κοντά στο να εξαναγκάσουν μονόδρομα και αναπόδραστα τους μπροστινούς τους ηγέτες και παρένθετα ανδρείκελα να πατήσουν τα «κόκκινα κουμπιά» του επίγειου αρμαγεδδώνα, από την άλλη, οι διάσημοι ευρωπαίοι ηγέτες-μαριονέτες και τα συστημικά ΜΜΕξόντωσης διαφημίζουν, διαλαλούν και μας δίνουν χαρά για τα καλά νέα που απορρέουν και έρχονται από τη συμφωνία της ΕΕ με τη Μερκοσούρ. Αχ, Ευρώπη! Συνεχίζω.
Η Μερκοσούρ είναι η Κοινή Αγορά του Νότου της ηπείρου της Αμερικής. Ιδρύθηκε το 1991 με τη Συνθήκη της Ασουνσιόν (πρωτεύουσα της Παραγουάης) και το Πρωτόκολλο του Όρου Πρέτου (πόλη της Βραζιλίας), το 1994. Το εν λόγω νοτιοαμερικανικό εμπορικό μπλοκ περιλαμβάνει την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Βολιβία, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη. Η Βενεζουέλα είναι πλήρες μέλος, αλλά η ιδιότητά της έχει ανασταλεί από τον Δεκέμβριο του 2016. Συνδεδεμένες χώρες είναι: Η Χιλή, η Κολομβία, ο Ισημερινός, η Γουιάνα, το Περού και το Σουρινάμ.
Κύριος σκοπός της Mercosur είναι η προώθηση του ελευθέρου εμπορίου εντός της ζώνης και η ομαλή κυκλοφορία αγαθών, ανθρώπων και νομισμάτων. Από τον Ιανουάριο του 1995, η χώρες-μέλη της Μερκοσούρ έγιναν τελωνειακή ένωση, στην οποία όλα τα συμβαλλόμενα μέρη μπορούσαν να επιβάλλουν τις ίδιες ποσοστώσεις στις εισαγωγές από άλλες χώρες ή, δηλαδή, να έχουν κοινούς εξωτερικούς δασμούς. Το 2023, η Mercosur είχε δημιουργήσει ένα ονομαστικό ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν περίπου 5,7 τρισεκ. δολαρίων.
Η συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών Ευρωπαϊκής Ένωσης-Μερκοσούρ αποτελεί μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών. Μόλις αυτή υπογραφεί, τόσο η ΕΕ όσο και η Mercosur θα μειώσουν σταδιακά τους εισαγωγικούς δασμούς στο 92% των εξαγωγών σε διάστημα 15 ετών και θα αυξήσουν τις ποσοστώσεις για διάφορα προϊόντα. Αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που θα επιτευχθεί τόσο από την ΕΕ (449 εκατ. κάτοικοι) όσο και από τη Mercosur (295 εκατ. κάτοικοι), όσον αφορά τον αριθμό των εμπλεκόμενων πολιτών.
Στις 9 Ιανουαρίου 2026, η ειδική πλειοψηφία των κρατών-μελών της ΕΕ έδωσε το «πράσινο φως» στη συμφωνία με τη Μερκοσούρ, με 21 ψήφους υπέρ και 5 κατά: Με την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία και την Πολωνία να ψηφίζουν κατά της συμφωνίας, και το Βέλγιο να απέχει. Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε την συμφωνία, ενώ την καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα. Αναμένεται τελετή υπογραφής στις 17 Ιανουαρίου στην Παραγουάη.
Η επιτευχθείσα συμφωνία έχει καταδικαστεί σφοδρά από επιστήμονες, συνδικάτα, ΜΚΟ, αγρότες, κτηνοτρόφους, περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, κλπ. Σχετικοί τίτλοι και υπότιτλοι αναφέρουν: «Μερκοσούρ (9 Ιανουαρίου 2026): Μαύρη Παρασκευή για τους Έλληνες αγρότες: Προδοσία της ευρωπαϊκής γεωργίας, το θανάσιμο χτύπημα στον Ευρωπαίο αγρότη». «Mercosur: Η ταφόπλακα για τη βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής και ελληνικής γεωργίας, έχει προκαλέσει σεισμό στην ευρωπαϊκή ύπαιθρο, καταστροφικές επιπτώσεις».
«ΕΕ: Η έγκριση της Mercosur φέρνει κρέας με χλώριο και απαγορευμένα φυτοφάρμακα». «Foodwatch: Η συμφωνία ΕΕ-Μερκοσούρ θα αυξήσει τις εξαγωγές φυτοφαρμάκων που έχουν απαγορευτεί στην ΕΕ». «Συμφωνία ΕΕ με Mercosur: Χρησιμοποιούνται δραστικές ουσίες (π.χ. αμικαρβαζόνη, χλωροθαλονίλη) που απαγορεύονται στην ΕΕ». «Mercosur: Έχει δικούς της κανονισμούς για ουσίες σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, π.χ., απαγόρευση της δισφαινόλης σε μπιμπερό». «ΕΕ: Έχει απαγορεύσει πολλά φυτοφάρμακα, ορμόνες και αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στις χώρες της Mercosur», κλπ.
Οι καταστροφικές συνέπειες της συμφωνίας με τη Μερκοσούρ για τον ευρωπαίο αγρότη είναι πολλές. Για παράδειγμα, η συμφωνία ΕΕ-Mercosur, με την κατάργηση των δασμών, ανοίγει την αγορά της Ευρώπης σε τεράστιες ποσότητες από φθηνό κρέας, σόγια, ζάχαρη, πουλερικά, ρύζι, κλπ., από τη Λατινική Αμερική. Ο όγκος των εισαγωγών σε ετήσια βάση που αναμένεται να πλημμυρίσει την Ευρώπη θα είναι πρωτόγνωρος: 99.000 τόνοι βοδινό κρέας, 180.000 τόνοι πουλερικά, 180.000 τόνοι ζάχαρης και πάει λέγοντας η σχετική λίστα.
Μια τέτοια μαζική εισροή από φθηνά προϊόντα από τις χώρες του νοτιοαμερικανικού εμπορικό μπλοκ δεν θα είναι απλώς μια οικονομική πρόκληση, θα αποτελεί μια υπαρξιακή απειλή για τον ευρωπαϊκό τρόπο γεωργίας και τους αγρότες της. Τα κόστη παραγωγής των παραγωγών στη Λατινική Αμερική είναι πολύ χαμηλότερα, κυρίως διότι: Καλλιεργούνται τεράστιες εκτάσεις, υπάρχουν νηπιακοί περιβαλλοντικοί όροι και οι περιορισμοί στη χρήση των δηλητηριωδών, τοξικών και άλλων απαγορευμένων χημικών ουσιών είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.
Μελέτες δείχνουν ότι το κοστολόγιο παραγωγής βοείου κρέατος στη Λατινική Αμερική είναι 40-50 % πιο χαμηλό από το αντίστοιχο κοστολόγιο στην Ευρώπη. Το αντίστοιχο κοστολόγιο παραγωγής πουλερικών στη Λατινική Αμερική πλησιάζει τη διαφορά στο 60-65%. Η Γαλλική Αγροτική Συνομοσπονδία εκτιμά ότι περίπου 50.000 γαλλικές κτηνοτροφικές μονάδες θα αναγκαστούν να κλείσουν εντός της επόμενης πενταετίας. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων εκτιμά ότι στην Ελλάδα θα κλείσουν 25.000-30.000, από τις περίπου 180.000 ελληνικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με την κτηνοτροφία. Προχωρώ.
Πέραν των γενικότερων θετικών και των αρνητικών εξελίξεων και των αποτελεσμάτων σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ-Μερκοσούρ, στη συνέχεια, λόγω των χωρικών περιορισμών θα ασχοληθώ και θα κλείσω με τα δηλητήρια, τις ορμόνες, τις θανατηφόρες ουσίες και τις τοξίνες που θα μπουν στο τραπέζι και στα σώματα των πολιτών της Γηραιάς Ηπείρου, κάνοντας την προγραμματισμένη παγκόσμια ευγονική μια πανευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Στην Αργεντινή και στη Βραζιλία καλλιεργούνται γενετικώς τροποποιημένα φυτά σε έκταση 900 εκατ. στρεμμάτων ή περίπου 30 φορές η συνολική γεωργική έκταση της Ελλάδας. Έτι, πάνω από 30 τοξικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο ζαχαροκάλαμο στη Βραζιλία έχουν απαγορευτεί στην ΕΕ. Ευρωπαϊκές εταιρείες κάνουν εξαγωγές φυτοφαρμάκων τα οποία έχουν απαγορευτεί στην ΕΕ στις χώρες της Mercosur, τα οποία φυτοφάρμακα στη συνέχεια επιστρέφουν στην ΕΕ στα εισαγόμενα τρόφιμα, δημιουργώντας έναν μπούμερανγκ κύκλο δηλητηρίασης.
Στις χώρες της Μερκοσούρ, η χρήση ορμονών για την αύξηση ταχύτητας στην ανάπτυξη των ζώων είναι μια ακολουθητέα συνήθης πρακτική. Χημικές ουσίες, όπως είναι η οιστραδιόλη, η προγεστερόνη και η τεστοστερόνη χρησιμοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτές οι καρκινογόνες ουσίες είναι απαγορευμένες στην ΕΕ από το 1988. Επίσης, σε αυτές τις χώρες, η ουσία ractopamine χρησιμοποιείται για την αύξηση του μυϊκού ιστού στις χοιροτροφικές και στις αγελαδοτροφικές μονάδες. Ουσία που έχει συνδεθεί με διάφορα καρδιαγγειακά προβλήματα και με νευρολογικές διαταραχές.
Σε ότι αφορά τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται στις χώρες της Μερκοσούρ, η κατάσταση στο τοξικό φυτικό απόθεμα γίνεται θανάσιμα τραγική. Μιλάμε για απαγορευμένες ουσίες που είναι στην κυριολεξία θανατηφόρες βόμβες. Η Βραζιλία χρησιμοποιεί περισσότερα από 450 διαφορετικά φυτοφάρμακα, εκ των οποίων τα 149 είναι απαγορευμένα στην ΕΕ.
Λόγου χάρη, το συνθετικό ζιζανιοκτόνο atrazine, που χρησιμοποιείται ευρύτατα στις καλλιέργειες σόγιας και καλαμποκιού, έχει απαγορευθεί από την ΕΕ από το 2004, διότι μολύνει τα υπόγεια ύδατα και συνδέεται με τον καρκίνο. Επίσης, το paraquat, ένα εξαιρετικά τοξικό ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιείται ευρέως στην αγροτική παραγωγή για τον έλεγχο των ζιζανίων, έχει και αυτό απαγορευθεί στην ΕΕ από το 2007, επειδή συνδέεται με τη νόσο του Πάρκινσον και με άλλες νευρολογικές παθήσεις.
Έτι, το carbofuran, ένα εξαιρετικά τοξικό εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, έχει απαγορευθεί στην Ευρώπη από το 2008, επειδή επηρεάζει κυρίως το νευρικό σύστημα (μυϊκοί σπασμοί, αναπνευστική ανεπάρκεια, κλπ.). Προσέτι, υπάρχει και το ζιζανιοκτόνο glyphosate, του οποίου η χρήση επιτρέπεται υπό αυστηρούς όρους και περιορισμούς στην ΕΕ, ενώ αντιθέτως στις χώρες της Μερκοσούρ χρησιμοποιείται σε ποσότητες και δόσεις που είναι έως και 10 φορές υψηλότερες από τα αντίστοιχα όρια της ΕΕ.
Στις χώρες της Νότιας Αμερικής χρησιμοποιούνται επίσης εκτεταμένα και τα φυτοφάρμακα, carbendazim, mancozeb και thiophanate methyl, στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και λαχανικών, τα οποία είναι απαγορευμένα στην ΕΕ. Εκτός αυτών, υπάρχει και η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Το ισχυρότατο αντιβιοτικό κολιστίνη, για παράδειγμα, που θεωρείται τελευταίας λύσης ουσία στην ΕΕ, στη Βραζιλία χρησιμοποιείται ως μια απλή ρουτίνα. Και πάει λέγοντας και γράφοντας.
Μετά τα ανωτέρω και φυσικά όχι μόνον, ένα πράγμα γίνεται απολύτως προφανές: Τα εισαγόμενα δηλητήρια, οι θανατηφόρες ουσίες και το συνολικό τοξικό απόθεμα από τις χώρες της συμφωνίας ΕΕ-Μερκοσούρ θα αυξάνει διαχρονικά, όπως αυτό συμφωνήθηκε από τις δυο πλευρές. Και, ωσαύτως, η συμφωνία των δυο μπλοκ θα αρρωσταίνει και θα σκοτώνει, επιπρόσθετα, αόρατα και αυξητικά τους ευρωπαίους πολίτες.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, PhD
Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Το Φέις έχει μπλοκάρει τον Ηλία Καλλιώρα είτε προσωρινά είτε οριστικά.
Ο Ηλίας έχει κάνει ένσταση και περιμένει από την ομάδα το Φέις μια απάντηση.
Ο Ηλίας αναρτά και στο Βάιμπερ!
Όσοι επιθυμείτε να διαβάζετε αναρτήσεις του,
μπορείτε να συνδεθείτε στην παρακάτω κοινότητα:
Ορθόδοξη Ενημέρωση στο Viber:
https://invite.viber.com/?g2=AQBQNKKIUxfp20vs%2Fh8hnneglRSY96Nbi4vDJZvYWZr%2FSqsI%2BUebf5TUc51pq7IW








