ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ. - 19 Ιούν 2020 - 16:40
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ξεκινώ με ένα ήδη υλοποιηθέν σχέδιο των διεθνών Σιωνιστών και πραγματικότητα: Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται στρατηγικώς περικυκλωμένη από επιθετικές δυνάμεις, επίβουλους, σκοτεινούς, αθέατους, θεατούς και φυτεμένους εχθρούς. Με κυρίαρχους παίκτες-εχθρούς, στο υλικό πεδίο, την Τουρκία, την Αλβανία και την κυβέρνηση της Τρίπολης (Σαράζ, Λιβύη). Επίσης, η Ελλάδα ήδη είναι στρατηγικώς περικυκλωμένη από πεδία μαχών, αιματοκυλισμένες περιοχές, φυτίλια πολεμικής ανάφλεξης και φυτεμένους στρατηγικούς πυροκροτητές. Αυτό λαμβάνει χώρα κυρίως σε τρεις περιοχές πολεμικά θέρετρα της Αν. Μεσογείου: Βόρεια Λιβύη, Ιντλίμπ Συρίας και Έβρος/Αιγαίο.

Προχωρώ. Πρώτη στάση Λιβύη. Στην πολύπαθη Λιβύη, οι διεθνείς Σιωνιστές, από τις 15 Φεβρουαρίου 2011 και μετέπειτα, μετέτρεψαν μια σειρά ειρηνικών διαδηλώσεων σε εξέγερση που διαδόθηκε σε όλη την χώρα και τελικά οδήγησε σε ανοιχτό εμφύλιο πόλεμο. Η γενικότερη αρχή έγινε στην Τυνησία με την Αραβική Άνοιξη: Στις 18 Δεκεμβρίου 2010. Φυσικά όχι τυχαία ή ότι έτσι έτυχε να συμβεί. Όχι. Ούτε λόγος. Τίποτε δεν αφήνουν στην τύχη οι τυφλοπόντικες της Νέας Τάξης.

Υπενθυμίζω, εισέτι, ότι στην Λιβύη υπάρχουν δύο βασικές και αντιμαχόμενες παρατάξεις. Από τη μια πλευρά, βρίσκεται η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης (GNA) υπό τον Φαγέζ Μουσταφά αλ-Σαράζ (από το 2015). Κατάγεται από πλούσια οικογένεια τουρκικής καταγωγής. Είναι η μόνη αναγνωρισμένη κυβέρνηση από τον ΟΗΕ και υποστηρίζεται από κυρίως από τις ΗΠΑ, Τουρκία, Τυνησία και Κατάρ.

Από την άλλη πλευρά, βρίσκεται η κυβέρνηση του Τομπρούκ και ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA) υπό τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Από τον Μάρτιο του 2015, ο στρατάρχης Χαφτάρ είναι διοικητής των ενόπλων δυνάμεων και αποτελεί τον de facto αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού. Ο Χαφτάρ υποστηρίζεται κυρίως από Ρωσία, Αίγυπτο, Συρία και τα ΗΑΕ. Η Λιβύη έζησε τον πρώτο της εμφύλιο πόλεμο από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο 2011. Σήμερα, η χώρα αυτή βιώνει τον δεύτερο δικό της εμφύλιο πόλεμο που άρχισε το 2014.

Λοιπόν. Πάμε εν τάχει στην ουσία των πραγμάτων: Μετά την προσχεδιασμένη υπογραφή του παράνομου, ανυπόστατου και αβάσιμου νομικά Συμφώνου Τουρκίας-Λιβύης για την ΑΟΖ μεταξύ τους, στις 13 Νοεμβρίου 2019, η κατάσταση, ειδικά για τα νότια της Κρήτης, φαίνεται ότι ήδη έχει πάρει τον ανέκκλητο δρόμο της. Κάποια στιγμή, τα τουρκικά πολεμικά πλοία, που δήθεν θα πλέουν προς τη φίλη και σύμμαχο Βόρεια Λιβύη του Σαράζ, και τάχα για να την βοηθήσουν, θα βάλουν πλώρη «δεξιά» προς τα νότια παράλια της Κρήτης.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο και βέβαιο ότι ο ΟΗΕ, μαζί με τις ΗΠΑ, συνεχίζουν να στηρίζουν με κάθε κόστος την κυβέρνηση του αλ-Σαράζ. Ο λόγος; Να συνεχίζει να υπάρχει και να διαιωνίζεται ο δεύτερος εμφύλιος πόλεμος και το αιματοκύλισμα στην Λιβύη. Διότι: Σύμφωνα με τα σχέδια των Σιωνιστών, η Αν. Μεσόγειος πρέπει να αναφλεγεί πρώτη στη σειρά ή την αλληλουχία των επερχομένων γεγονότων. Να αποτελεί, με άλλα λόγια, την επόμενη φάση των μεγάλων γεγονότων. Και, πριν μπούμε στα μετέπειτα και τελευταία στάδια του εν εξελίξει Γ’ ΠΠ. Και όλα αυτά: Σύμφωνα με το προϋπάρχων και λεπτομερές σχέδιο των σκοτεινών δυνάμεων, που έχει ως κύριο στόχο να οδηγήσει τον πλανήτη σε δραστικότατη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και την παγκόσμια κυβέρνηση.

Διαβάστε τώρα και αυτό: Ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ άμεσα και καθοριστικά στήριξαν προσφάτως τον Σαράζ, μαζί με τους Τούρκους ισλαμιστές, παραστρατιωτικούς, τζιχαντιστές, με μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη, κλπ. Γιατί; Διότι έπρεπε, πάση θυσία, να κρατηθεί στη ζωή τόσο ο ίδιος ο Σαράζ όσο, ομοίως, και η κυβέρνηση της Τρίπολης. Με κάθε κόστος.

Διαφορετικά ή σε άλλη περίπτωση: Δεν θα υπήρχε καν ή θα ήταν πλήρως αποδυναμωμένη η κυβέρνηση της Τρίπολης. Άσε δε, που εν τέλει θα εξαναγκαζόταν ο Σαράζ να διαφύγει υποχρεωτικά στο εξωτερικό. Και, έτσι ή ωσαύτως, θα αφανίζονταν, εν ριπή και μονομιάς, και το τόσο αναγκαίο για τα προσχεδιασμένα πολεμικά επερχόμενα Τουρκολιβυκό μνημόνιο. Ή, δηλαδή, ο αναγκαίος προ-πολεμικός πυροδοτικός μηχανισμός και πλατφόρμα.

Συμβάν ή γεγονός, που θα αποτελούσε μια άκρως δραματική και ανεπίτρεπτη εξέλιξη για τα παγκόσμια σχέδια των νεοταξιτών. Αφού οι ίδιοι, με σχέδιο και μεθοδευμένα άναψαν και θέλουν να συνεχίσει να καίει η πολεμική φωτιά στη Λιβύη όσο και στην ευρύτερη περιοχή: Αναγκαία προϋπόθεση και για τον εγκλωβισμό ή την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας. Κοντός ψαλμός: Ετοιμαστείτε τώρα, εκτός των άλλων και δυνητικώς, και για τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις και από τη Λιβύη, από τα Νοτιοδυτικά τού Ιονίου Πελάγους, της Πελοποννήσου, της Κρήτης, κλπ.

Για την γενικότερη κατάσταση στη Λιβύη, δείτε, για παράδειγμα, κάποια πρόσφατα πρωτοσέλιδα: «Αποκάλυψη: Τουλάχιστον 20.000 μισθοφόρους σκοπεύει να στείλει η Τουρκία στη Λιβύη, από την Συρία!». Επίσης: «14 ακόμη ρώσικα μαχητικά έφθασαν στη Λιβύη». Προσθέστε: «Αναμένεται ρωσική καταιγίδα κατά Τούρκων». Εισέτι: «Η Άγκυρα στέλνει άρματα μάχης και εκατοντάδες ισλαμιστές την Τρίπολη». Και: «Η αιγυπτιακή ΠΑ ετοιμάζει επιθέσεις στη Λιβύη». Έτι: «Οι (φίλοι μας) Ιταλοί συγχαίρουν τους ..Τούρκους και το GNA για την κατάληψη της Αλ Βατίγια!». Ακόμη: «Με φόντο τη Λιβύη, Πούτιν, Άσαντ και Χαφτάρ σε “κοινό μέτωπο” κόντρα στον Ερντογάν». Προσέτι: «Η “Συριοποίηση” της Λιβύης προμηνύει επερχόμενο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας». Κοκ.

Το αιματοκυλισμένο Ιντλίμπ στη Συρία

Συνεχίζω. Πάω παρακάτω. Δεύτερη στάση η Συρία. Και ειδικότερα η επαρχεία Ιντλίμπ. Λοιπόν. Λακωνικά. Από το 2011, μετά την Τουρκία και το Ιράν, η Συρία αποτελεί τον τρίτο γεωστρατηγικό ιμάντα και διεθνικό πυροκροτητή των επερχομένων εξελίξεων και διεθνικών γεγονότων. Διότι, με τον εκεί προσχεδιασμένο από τους διεθνείς Σιωνιστές εμφύλιο πόλεμο, και αυτό το γεγονός αποδεικνύεται με αμέτρητες πλέον γεωπολιτικές αποδείξεις, η Συρία αποτελεί έναν ακόμη κεντρικό πυλώνα για την περαιτέρω ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα και σε ότι έχει σχέση με την επαρχεία Ιντλίμπ, θα προσθέσω τα εξής λίγα. Η Ιντλίμπ βρίσκεται βορειοδυτικά της Συρίας. Συνορεύει στα βόρεια με την Τουρκία. Είναι και αποτελεί κεντρικό σημείο γεωστρατηγικής αναφοράς και διασύνδεσης με τις πόλεις Λατάκεια (ρωσική βάση ακροάσεων, κλπ), Ταρτούς (ρωσική ναυτική βάση), Χμεϊμίμ (ρωσική αεροπορική βάση), Χαλέπι, Χομς και Αντιόχεια (Τουρκία).

Με άλλα λόγια, η επαρχεία Ιντλίμπ έχει προ-επιλεγεί από τις μυστικές εταιρείες και τις νεοταξικές στοές, να αποτελεί το επίκεντρο όλων των πολεμικών συνιστωσών και διεθνικών παραμέτρων στην ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτόν τον κυρίαρχο λόγο, η κατάσταση και οι εξελίξεις στο Ιντλίμπ είναι από μόνα τους στρατηγικά σημεία αναφοράς και τροχιοδεικτικοί δείκτες. Λόγω χωρικών περιορισμών ένα μόνον συμπέρασμα-απόφθεγμα θα προσθέσω εδώ: Μόλις δείτε την επόμενη μεγάλη ανάφλεξη στην Ιντλίμπ, είμαστε κοντά στην επόμενη φάση του επίγειου αρμαγεδδώνα.

Για τις γενικότερες διεθνικές εξελίξεις στη Συρία, διαβάστε, λόγου χάρη, και τους επόμενους τίτλους ειδήσεων: «Η Δαμασκός στο “πλευρό” της Ελλάδας: Με επιστολή στον ΟΗΕ απορρίπτει το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο». Ακόμη: «Οι ΗΠΑ επιβάλουν λιμό στη Συρία. Καίνε εκατοντάδες στρέμματα σιταριού συν εμπάργκο». Έτι: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ: «Νικήσαμε σε Λιβύη και Συρία».

Προσέτι: «Το Ιράν προειδοποιεί πως θα ξεκινήσει βομβαρδισμό τουρκικών θέσεων σε περίπτωση που τα τουρκικά στρατεύματα δεν αποχωρήσουν από την Συρία». Εισέτι: «Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας: Σύγκρουση συμφερόντων από Ιντλίμπ μέχρι Λιβύη. Έρχονται μεγάλες αλλαγές σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Ανατολική Μεσόγειο». Συν: «Στάζουν μίσος οι Γκρίζοι Λύκοι: Θα μετατρέψουμε τα όνειρα των Ελλήνων σε εφιάλτη. Θα κολυμπήσετε έως τη Σικελία». Και: «Έξαλλη η Μόσχα με Άγκυρα (Μαρία Ζαχάροβα): Η Τουρκία έχει αναστατώσει όλες τις ισορροπίες!». Και πάει λέγοντας.

Αλβανία το βασικό υποζύγιο της Τουρκίας

Πάω παρακάτω. Τρίτη στάση η Αλβανία: Το πρώτο ψυχοπαίδι και βασικό υποζύγιο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Για το τι συμβαίνει μέχρι και αυτή τη στιγμή, θα γράψω μια και μόνον φράση: Η Αλβανία δόθηκε και παραδόθηκε στην Τουρκία. Όχι τυχαία φυσικά. Ούτε συζήτηση. Καν. Για τις δυνάμεις του σκότους, η Ορθόδοξη Ελλάδα πρέπει και έχει ήδη περικυκλωθεί γεω-στρατιωτικά, και φυσικά όχι μόνον, από φανατικούς εχθρούς (Παρατήρηση: Σε άλλα δικά μου άρθρα έχω εξηγήσει το γιατί η Ορθόδοξη Ελλάδα, το Άγιον Όρος και ο Πούτιν αποτελούν τους τρεις βασικούς στόχους των διεθνών Σιωνιστών).

Λοιπόν. Ειδικά κατά τους τελευταίους μήνες, Αλβανία και Τουρκία έγιναν κάτι παραπάνω από σύμμαχοι. Για του λόγους το αληθές, διαβάστε στη συνέχεια κάποια σχετικά στοιχεία-παραδείγματα που έχουν σχέση με την στρατηγική περικύκλωση της χώρας μας από το εν λόγω δίδυμο. Πρώτον, Αλβανία και Τουρκία υπέγραψαν σχέδιο αμυντικής συνεργασίας τον Φεβρουάριο του 2020. Το εν λόγω σχέδιο συνεργασίας σχετίζεται με θέματα άμυνας και ασφάλειας όσο και με άλλες δραστηριότητες που δεν αναφέρονται δημοσίως. Δεύτερον, το Αλβανικό Κοινοβούλιο επικύρωσε τόσο τη συμφωνία χρηματοοικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία όσο, επίσης, και το πρωτόκολλο οικονομικής βοήθειας της Άγκυρας προς τα Τίρανα.

Τρίτον, σύμφωνα με ρεπορτάζ των αλβανικών ΜΜΕ, η κυβέρνηση Ράμα ετοιμάζει σενάρια για έκτακτα μέτρα από την Αλβανία στο θέμα του προσφυγικού και την ενδεχόμενη φιλοξενία τουλάχιστον 30.000 μεταναστών-προσφύγων στην χώρα. Μάλιστα, τα σχετικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν την ύπαρξη μυστικού σχεδίου των αλβανικών Αρχών, που συμπεριλαμβάνει την κατασκευή τουλάχιστον έξι κέντρων στέγασης-δομών κοντά στις περιοχές που επλήγησαν από τον τελευταίο καταστρεπτικό σεισμό (Δυρράχιο, Τίρανα) και τα σύνορα με την Ελλάδα (Αργυρόκαστρο, Άγιοι Σαράντα, Κορυτσά).

Τέταρτον, η Αλβανία υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για δωρεά οπλισμού μέσα στον Απρίλιο του 2020. Ειδικότερα, στο κτήριο του αλβανικού Γενικού Επιτελείου, υπογράφει
Τεχνικό πρωτόκολλο για τη δωρεά 30 όπλων πεζικού τύπου MPT-55 και MPT-76. Πέμπτον, η Αλβανία ετοιμάζεται να παραχωρήσει στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό τη ναυτική βάση Πασά Λιμάνι. Όπως αναφέρεται, ο Έντι Ράμα ετοιμάζεται να παραχωρήσει στον Ερντογάν το ναύσταθμο στον Αυλώνα. Και ούτω καθεξής.

Πολεμικές φωτιές σε Έβρο και Αιγαίο

Συνεχίζω. Θα κλείσω με Έβρο και Αιγαίο. Εν συντομία. Λοιπόν. Και ενώ πριν λίγες εβδομάδες ο κ. Δένδιας δήλωνε ότι «Τα casus belli της Τουρκίας μας αφήνουν παγερά αδιάφορους», η αγγλική εφημερίδα Sun έγραφε ότι «Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν έδαφος», πρωτοσέλιδο έκανε λόγο για νέα «Ίμια» στον Έβρο και ότι ο Έλληνας υπουργός των εξωτερικών ανατρέπει τη Συνθήκη της Λωζάννης, από την άλλη, η Άγκυρα άρχισε να κυκλοφορεί χάρτες με την δυτική Θράκη την Λέσβο, την Χίο και την Σάμο υπό τουρκική κατοχή και να ετοιμάζεται να κάνει έρευνες στις περιοχές του τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Κοκ.

Η πραγματικότητα: Η συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στη Θράκη εκτείνεται σε μήκος 200 περίπου χιλιομέτρων. Η Συνθήκη της Λωζάννης όρισε ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της το σύνορο ταυτίζεται με τον ρου των ποταμών Άρδα και Έβρου. Εκτός από μία έκταση 10 περίπου χιλιομέτρων. Στο ύψος της Αδριανούπολης (τρίγωνο Κάραγατς). Όπου εκεί, το σύνορο μετατοπίζεται δυτικά του ποταμού.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Απάντηση: Επί της ουσίας, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει σύνορο στην περιοχή. Ούτε και φυσικά θέλει ή επιζητά κάποια λύση στο εν λόγω διμερές ζήτημα. Με την πράξη της αυτή, η Τουρκία αμφισβητεί τη μοναδική, διμερή και οριοθετική συμφωνία. Ή, δηλαδή, το πρωτόκολλο του 1926, άρθρο 2, της Συνθήκης της Λωζάννης. Και, έτσι ή με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζει να αμφισβητεί και να «γκριζάρει» έτι περεταίρω τα σύνορα/ όρια μεταξύ των δύο χωρών. Ναι. Αυτός ήταν και είναι ο στόχος της Τουρκίας: Η δημιουργία, υπογράμμιση και η γεω-πολιτική ανάδειξη νέων «Ιμίων». Αυτή τη φορά σε ηπειρωτικό έδαφος.

Τώρα. Πάμε στο Αιγαίο. Πλέον, τα πράγματα είναι και εδώ ξεκάθαρα. Τι εννοώ; Απάντηση: Η σιωνο-προσχεδιασμένη σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας έφτασε. Πλησίασε. Και είναι κατά 100 % βέβαιη. Γιατί; Διότι μας το λένε, το γράφουν και το τονίζουν οι ίδιοι οι νεοεποχίτες! Τα έχω γράψει και αναλύσει σε άλλα άρθρα μου. Και ναι: Φτάσαμε πλέον στα αναμενόμενα γεγονότα. Πια, το συμβάν ή ατύχημα στο Αιγαίο είναι θέμα εβδομάδων.

Πρόσφατες δηλώσεις: Τσαβούσογλου: «Τα Ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα». Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα ενίοτε δείχνει και δόντια της». Έτι δε, αναφέρει το Τουρκικό ΥΠΕΞ για γεωτρήσεις: «Θα κάνουμε έρευνες κανονικά. Είναι στην υφαλοκρηπίδα μας. Είμαστε αποφασισμένοι». Σε πια σημεία; Διαβάστε τις εν λόγω 6 περιοχές: Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Ναι, σε «6» περιοχές. Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν έρευνες στα «6» μίλια. Και σε 24 (2+4=«6») συνολικά οικόπεδα, που βρίσκονται εντός του παράνομου και ανύπαρκτου τουρκολιβυκού μνημονίου. Η ουσία και λεπτομέρεια: Η Τουρκία προχωράει στο να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στα 6 μίλια. Άρα: Με αυτή την κίνηση της, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική. Και, ωσαύτως, το θέμα του Αιγαίου θα λυθεί υποχρεωτικά με τα όπλα! Με αίμα. Έτσι, δηλαδή, όπως το σχεδίασαν οι τυφλοπόντικες της Νέας Τάξης.

Και, όπως ήταν λογικό και επόμενο, ο Τούρκος πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις. Η Ελλάδα, δια του υπουργού και δικηγόρου των Ρόθστσιλντ Ν. Δένδια, αντέδρασε σφόδρα στις νέες αυτές προκλήσεις της Άγκυρας. Συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας. Ενώ προστέθηκε και μια ρητή προειδοποίηση της Ελλάδας προς την Τουρκία: «Θα απαντήσουμε αν γίνει απόπειρα μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας». Όλα αυτά μας έφεραν στο νου μας τα λόγια του Αγίου Παϊσίου: «Όταν θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί».

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ

Συγγραφέας, Καθηγητής-Διεθνολόγος,

Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…